Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (576)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Evropský thriller, který má nato, aby se mohl měřit se svými hollywoodskými příbuznými (bohužel i po záporné stránce). Nebudu film kritizovat kvůli nějakému napodobování Se7en a dalších jemu podobných kousků, ostatně dnešní thrillery vykrádají ty starší a úspěšnější jako na běžícím pásu a taky jim to nikdo nevyčítá, navíc Purpurové řeky to nijak zvlášť nepřehánějí (i když jak tady u některých čtu, záleží na úhlu pohledu :-) ). Divákovi každopádně nabídnou slušně vystavěný příběh, který se postupně pěkně zamotává, temnou, mysteriózní a občas i napínavou atmosféru, kvalitní dvojku policistů a dobrou hudbu. Tohle všechno by bylo za silné 4* a pak už jen naservírovat divákovi promyšlenou pointu a uspokojivý závěr...no, ten bohužel nepřišel, spíš jeho pravý opak, přesto jsem čekal dle zdejších komentářů "větší průser". Takže takhle zůstávám na těch 4* a je mi jen trochu líto, že film nenaplnil svůj (takřka nesporný) 5* potencionál. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

z počátku jsem si myslel že to bude něco jako Sedm a měl jsem trochu pravdu neni to úplně stejný, ale trošku se to tomu podobá. 3/4 filmu jsou velice dobré a občas i napínavé, ale ten konec, to je zase tragédie.Člověk čeká nějakýho pořádnýho masovýho vraha, ale nedočká se. konec filmu rozhodně neni hoden toho předchozího celkem slušnýho děje. Jean Reno a jeho klega Vincent Cassel nepředvádí žádný skvělý výkony(hlavně Cessel), ale stejně si to zaslouží 4* i s tim blbým koncem ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Paráda a lituji, že jsem film tak dlouho odkládal. Crimson rivers je velmi inteligentní, mrazivý a napínavý thriller v čele s vynikajícím Jeanem Renem a Vincentem Casslem. Kdo má rád filmy, kde se vrah uhádne až na konci, tak nebude litovat . Podobnost s Finchrovým Seven je až hmatatelná, avšak neurážející, naopak silně konkurující díky velmi působivému zpracování mrtvol. 80% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z těch filmů, u kterých jsem si musela položit otázku: "Kam se hrabe Hollywood?!?" Nejen, že mají "Purpurové řeky" originální zápletku, ale také (super)mrazivou atmosféru, působivou hudbu, stylovou kameru a upřímné herecké výkony (Reno, Cassel). A samozřejmě i kruté a správně nechutné scény. Navíc to můžete vidět kolikrát chcete (není to ani trochu nudné) a snímek neztrácí nic ze svého kouzla - věřte mi, já už to viděla 4x... Tohle je prostě jeden z nejlepších thrillerů, které spatřily světlo světa. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

První hodina je naprosto skvělá, doslova nabitá hustou atmosférou. Obě zdánlivě nesouvisející vyšetřování, vedená nezávisle na sobě Vincentem Casselem a Jeanem Renem, jsou dostatečně napínavá, aby udržela diváka vtaženého do děje. Zmíněné hvězdy také podávají výborný výkon, takže celých prvních 60 minut bych zhodnotil 5 hvězdičkami. Ale... V závěrečné cca půlhodině se jaksi tvůrcům vypařila invence a začali kombinovat a kombinovat, až překombinovali. Vyvrcholení celého filmu je pak natolik tristní, že by se člověku chtělo až brečet nad promarněnou šancí. Nicméně se neodvážím dát filmu méně než 4 hvězdičky, jelikož se přes všechny zápory jedná o jeden z nejlepších francouzských thrillerů. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se převážně v Savojsku, exteriéry Guernonské univerzity v městečku Avrieux, horské scény přímo na Mont-Blancu. Pitevní scény byly natočeny v Ústavu soudního lékařství v Lyonu od 25.10.1999 do 3.2000. (gjjm)

Reklama

Reklama