Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vykresluje útok maniaka na nic netušící rodinu. A to hned těsně po propuštění z vězení. Tento film nemá obsáhlý děj, je to spíš takový portrét a ukázka činů vraždícího násilníka během 24 hodin. Obsahuje minimum dialogů, ale celé řádění je doprovázené vrahovým monologem o jeho dětství, minulosti, traumatech, sadistických touhách atd. (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Až do dnešního dne jsem tento film nikdy neviděl, ale slyšel jsem o něm opravdu dost. Už jsi viděl tu rakouskou zvrácenost…? Je to vážně brutální pohled do duše zvráceného psychopata…Tak přesně tohle jsem často slýchával i četl na internetu, ale cestu si ke mně Angst našel až dnešní studené ráno. Absolutně mi nevadí, když se ve filmu skoro vůbec nemluví, o to víc jsem si chtěl vychutnat onu morbidní a „zlou“ podívanou, kterou mi každý sliboval. Erwin Leder byl „sympaťák“ přímo od pohledu. Ten jeho ksicht jen tak nezapomenu a do své role se skutečně parádně vžil. Hlavní postava není pohledná ani moc chytrá, ale za to si dokáže utrpení a smrt svých obětí skutečně vychutnat se vším všudy. Jen škoda (hlavně pro něj), že vše nejde podle plánu. Nicméně znechutit dokáže jistě nejednoho diváka už jen tím jak jí. A co teprve když se pustí do nebohé rodinky. Atmosféra v tu chvíli nabrala skutečně zajímavých rozměrů, divná kamera nám nabídne dost zvláštní podívanou – ovšem zajímavá je samozřejmě i samotná psychopatova zpověď ohledně své minulosti, plánů i právě vykonaných skutků… Kontroverzní filmeček si jak vidno získal řadu příznivců a to je jen dobře. Trošku na rozpacích jsem však byl ze samotného konce, který se mi už tak nelíbil. 70% ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že takto vizuálně zpracovaný film jsem ještě neviděl. Nepředstavitelně šílené úhly kamery pod jakými je snímáno veškeré dění + otáčivý pohyb samotné kamery, v jehož středobodu se většinou nachází hlavní hrdina, který má svou mysl ještě pokřivenější než všechny úhly, pod kterými je snímán. Mezi realistickými sondami do života skutečných vrahů je tento film naprostý vrchol, ke kterému se lze dostat a absolutně bych nevěřil, že Angst byl natočený v roce 1983, kdybych to neviděl napsáno v titulcích. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ách! Tenhle horror jsem si zapl v 11 hodin večer a po půl hodině vypnul a zapnul až ráno,protože tohle je ten typ filmu, který mě děsí a z kterého bych mohl mít pořádné noční můry. Angst je nepochybně jeden z nejdepresivnějších a nejznepokojujících filmů o sériových vrazích vůbec. Angst pojednává o schizofrenikovi,který nekontrolovatelně vraždí a vybírá si náhodné oběti. Co však film dělá drsný, jsou velmi reálné vraždy, keré zahrnují například velice syrový Rape/Murder. Hlavní herec Erwin Leder je jeden z nejhnusnějších a nejslizčích chlapů vůbec,kterého budete nesnášet od začátku do konce a svou roli zahrál velice přesvědčivě,občas jsem pochyboval o tom zda to hraje,či si to užívá. Hodně silná věc! ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale ten depresivní, stísněný pocit ve mně neustále setrvává. Obyčejné řádění vraha se vymyká obyčejům hned v několika faktorech. Celé jeho počínání je natočeno neuvěřitelně natahovanými záběry bez zbytečných střihů a se zaměřením na detaily. Pomalou kameru po většinu doby doplňuje vrahův monolog o svém dětství, o svých pocitech a úmyslech. Především on z tohoto dramatu právě dělá jakousi psychologickou sondu do nitra obdobně smýšlejících lidí a ukazuje, že oběť je ve své podstatě každý. Celé je to takové špinavé, rádoby amatérské, zlé a výsledný pocit se dá přirovnat k pocitům po pohřbu. Doporučuji nepouštět v dobré náladě, akorát si zkazíte den. 70% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Skvělá kamera s citem pro ty nejméně příjemné úhly, které jen prohlubují nervozitu z toho, co střed našeho zájmu udělá. Jednoduché, ale víc než účinné. Především právě díky té vizuální zajímavosti a dějové nestravitelnosti. Přitom zde není zdaleka tolik krve jako v amerických souběžnících. Je vidět, že někdy zobrazit méně tím správným způsobem znamená víc. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • V roce 1983 byl film zakázán v celé Evropě kvůli extrémnímu násilí. (Homerking)
  • Film je založen na skutečném případu řádění masového vraha Wernera Knieseka. (hladass)
  • Vo viacerých scénach vidieť, ako sa obete hýbu. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama