Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Astrofyzik Zane Zaminski objeví se svým kolegou Calvinem tajemné radiové signály, které pravidelně přicházejí z vesmíru. Když tento zajímavý objev oznámí svému nadřízenému Gordianovi z vedení speciálního oddělení NASA, čeká ho nepříjemné překvapení: dostává příkaz okamžitě ukončit další výzkum a důležité materiály z jejich astronomické laboratoře jsou zabaveny. Vzápětí je Zane ze svého zaměstnání propuštěn a nejen to - brzy zjistí, že někdo usiluje o jeho život. V té chvíli už tuší, že tajemné radiové signály mají něco společného s tepelnými elektrárnami zcela neznámé konstrukce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Han22 

všechny recenze uživatele

Invazi jsem sledoval na vícekrát, protože jsem u ní párkrát usnul, ale špatný film to není. Twohyho uznávám, protože přinesl světu masakrálního antihrdinu Riddicka a jeho brutální sci-fi horor Černočerná tma i fantasy/sci-fi Riddick jsou podle mě výborné záležitosti. Invaze se povedla tak napůl - líbil se mi samotný námět a styl mimozemského pokusu jak ovládnout naší Zemi nebyl vůbec špatný. Hodně se mi líbili samotní ufouni nebo maličkosti typu instatní černá díra. Vadil mi hlavně hrůzostrašně nesympatický Sheen, který opět hrál hrdinu ve stylu psychopata (nebo že by to nehrál?), vadila mi přepálená stopáž a z ní plynoucí roztříštěnost filmu. SPOILER: Začátek ve stylu konspiraci ala Akta X (hrdina ví, ostatní se snaží všechno zamést pod koberec), poté přišla vědecká část s otravným klukem, mexická část pojatá jako dobrodružný film a v závěru perfektní thrilerové finále. KONEC SPOILERU. Celkově ale pořád docela slušný sci-fi béčko, který je na míle vzdálené některým videosračkám z roku 96 (ala Adrenalin, Omega Doom nebo Trávnikář 2) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Proč by si tohle slušné scífko zasloužilo čtvrtou hvězdu? Protože ani nevypadá na to, že je 20 let staré. A protože obsahuje pár dobrých scén a zajímavých nápadů (prolamování nohou, "čistící" koule, scéna se štíry... vlastně celá mexická pasáž je dobrá). Proč mu ale po dlouhém rozvažování nakonec čtvrtou nedám? Protože Estevezův/Sheenův herecký výkon je tragicky špatný a spočívá vlastně jen v poulení očí. Protože mi lezl na nervy malý černoušek. Protože asi žádný heterosexuální bílý Američan by si domů jen tak z plezíru nenalifroval cizího černého pubertálního spratka, kterého chvíli předtím načapal, jak mu leze střechou do baráku. Protože vyspělá civilizace, která je schopna mezihvězdných letů a kompletní tělesné transformace svých jedinců, by stěží komunikovala kravsky obrovskými anténami vysílajícími primitivní rádiové signály. Protože na štíří bodnutí by zdravá mladá žena neumřela, leda by jich bylo několik. Protože nám režie neukázala, kolik vlastně bylo těch štířích bodnutí. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Inteligentně podané scifi, které neohromí bombastickými efekty, skromný rozpočet to ani nemohl umožnit, ale invencí, s jakou se do něj pustil režisér a scenárista David Twohy. Dokazuje, že i s nízkým rozpočtem je možné vymyslet příběh, který bude nahlížet na tématiku mimomozemských civilizací s nadhledem a pokusí se naservírovat divákovi neotřelý příběh, který rozhodně nebude patřit k absolutním vrcholům scifi žánru, ale cestu si k němu najdou příznivci komornějších příběhů s atmoférou. Charlie Sheen se hlavní role zhostil dobře. Samotný film působí až nezávislým dojmem. Nijak nevykrádá nebo nebere si nápady z jiných spřízněných filmů, ale šikovně pracuje s divákovým zájmem, jak se následující příběhová stránka bude vyvíjet. Je tedy věnován i prostor pro divákovo nastínění myšlenek, a ten si sám může během filmu utvořit názor na život ve vesmíru. Tahle scifi rozhodně nepatří mezi ty povrchní s přemírou efektů a nulovou myšlenkovou hodnotou. 80% ()

Santek 

všechny recenze uživatele

No nevím jak ostatní, ale já tenhle film beru docela vážně a dost se mi líbí. Charlie Sheen v roli bojovníka proti mimozemšťanům ujde. Nevím proč bych to neměl brát vážně jen kvůli tomu že tam hraje Charlie Sheen. Líbí se mi zápletka i rozehrání příběhu. Z kategorie sci-fi je to takový lepší průměr. Kdo vstoupí neprohloupí :-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Srovnávat s Kontaktem to může jen ten, kdo se udeřil hlavou o disk radioteleskopu Observatoře Arecibo. Jak to prase potící se Charlie tu vizáží a psychopatickými návaly lehce připomíná Douglase z Volného pádu, ale jinak padá jen divák. Kolem dialogů jak z pomocné školy, tragikomických triků a bizár momentů jako třeba propadnutí hotelových van či výběr Sheenových slunečních brýlí. Twohymu se musí nechat, že v Pitch Black předvedl velký kvalitativní vzestup, ale znáte to, ode dna se vždycky nejlíp odráží.. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii a Mexiku ve městech Guerrero, Hidalgo a Mexico city. (Terva)
  • Zane Zaminsky (Charlie Sheen) má ve svém domě kovovou destičku s nápisem "Člověk má jít za obzor svých možností, od toho má nebesa". Tuto větu vyslovil básník Robert Brouwning. (Terva)
  • Blu-ray verze filmu byl uvedena v dubnu 2009. Neobsahuje dokument o natáčení ani alternativní konec, který vyšel na DVD. (Terva)

Reklama

Reklama