Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (144)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Martin McDonagh prostě dokáže zaujmout, ať už je to krátký film nebo dlouhý. Tady si chvíli říkáte, o čem to vlastně bude, co se z toho může vyvrbit dobrého, ale pak jen až do konce zíráte na to, co se tu děje. A je to opět herecky i scenáristicky skvělé, navíc je to sakra drsné, ale přitom pořád niterné, emotivní. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Na papíře dozajista pecka, na filmovém páse jsou dojmy trochu rozpačitější. Přijde mi to celé naprosto ukrutně vykonstruované a nezachrání to ani skvělí herci, ani McDonaghova osobitá režie, která sice táhne černým humorem, ale bohužel si nechává i tu půlhodinovou absurditu upadnout do přehnaně ‚fuckující‘ rutiny. ()

Reklama

dANo 

všechny recenze uživatele

Čierny humor ako z veľkej knihy. Tento krátky film má skvelý scenár založený na fakte, že v jednoduchosti je krása... Ideálna stopáž príbehu nesmierne pomohla a tak sa ani nečudujem tomu Oscaru za krátky film. Scéna s kravou je síce drsná, ale tak som sa na nej dobre pobavil, ako dávno nie. A ten záver... :o)) ()

Moena 

všechny recenze uživatele

"What's the best part about death baby jokes? They never get old." Tolik černýho humoru v jedný půlhodince jsem snad ještě neviděl. Někdo nedokáže natočit kvalitní film, ani když máš k dispozici město, miliardu dolarů a stovku herců a komparzistů a někomu stačí vagón a čtyři lidi. Po tomhle ty geniální Bruggy prostě přijít musely. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Den blbec. Poslední rozloučení s manželkou, která naposledy vydechla a vzápětí cesta zpět domů vlakem, ve kterém je společníkem pošahaný irský mladík, který milerád vypráví historku o krávě se zaraženými větry a směje se do ksichtu ženě, které právě zemřelo dítě („Byl to syndrom náhlého úmrtí.“ – „To říkají všichni. Vsadím se, že s ním o něco třískli.“). Jenže jakmile vlak dojede do další stanice, naservíruje nám tvůrce brilantního černohumorného thrilleru V Bruggách Martin McDonagh další várku silně neoptimistických a slušně vypointovaných scén („Neviděl jsi moji ženu?“ – „Jo, viděl. Flákla sebou z vlaku, tak pět minut zpátky, mozek se ji rozprsknul o vagón.“). Doma navíc čeká už jen králík David, který to bude mít taky brzy sečtené. Režisér, který má velmi blízko i k mému smyslu pro humor, parádně zvládá práci s herci a bez zbytečných oplétaček jde rovnou k věci. Tak to má být.. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Martin McDonagh byl rovněž i producentem svého krátkometrážního snímku, za který byl oceněn Oscarem. (TheMaker)
  • Slovo fuck a jeho odvozeniny zazní 34x, což dělá jedno fuck za 1 minutu a 21 vteřin. (HellFire)
  • Film se natáčel ve skutečném vlaku, a to za provozu. Povolení bylo vystaveno na dobu mezi osmou ranní a čtvrtou odpolední. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno