Reklama

Reklama

Parta studentů střední školy se velmi dobře baví v místním zábavním parku. Rozhodnou se i pro Ďábelskou horskou dráhu. Jenže jedna z dívek, Wendy, má špatné tušení. Někteří kamarádi z horské dráhy vystoupí, jiní na atrakci zůstanou. Dráha se rozjede a po několika vteřinách vykolejí a všichni ve vozících zemřou. Předtucha se vyplnila. Po společném pohřbu obětí chce Wendy školu opustit. Spolužačky se jí snaží pomoci, aby se netrápila a nedávala si za vinu smrt ostatních. Kamarád Kevin objeví na internetu článek o pasažérech letu 180, kteří vystoupili kvůli zlé předtuše z letadla, jež později spadlo. Ti, co přežili, pak ale za nejasných okolností stejně zemřeli. Hrůzná vize se začne naplňovat. Smrt postupně nalézá všechny Wendiny přeživší kamarády. O pět měsíců později jsou naživu už jen Wendy, Kevin a Wendina sestra Julie. Smrt ale nezapomíná... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (489)

Handle 

všechny recenze uživatele

Větší blbost se vidí málokdy. I předchozí díly byly špatné, ale tak nějak jsem si myslel, že třeba změna režiséra prospěje a film půjde jiným směrem. Bohužel ne. Je možné, že tenhle "horor" vůbec někoho vystraší? Já vím, že ten morbidní humor je tam asi záměrně, ale proč pojmout docela zajímavý námět na půl vážně a na půl vtipně, když nefunguje ani jedno? Mohl by to být dobrý horor, jenže to by ty vraždy musely být natočeny alespoň trochu méně trapně. Vždyť jsou naprosto absurdní. To už bych se v tomto případě rozhodl opravdu pro komedii. Ale co, já jsem se smál i tak. Krom toho kvalita režie, hereckých výkonů, efektů (haha) a míra uvěřitelnosti je naprosto na bodu mrazu, takže tak. Jsem zvědavý, čím mě zas pobaví čtyřka... :) Každopádně jako "teen horor" naprosto mimo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ellis vyklidil režisérskou židli, vrátil se Wong a po pravdě to moc skvěle nedopadlo. Oproti dvojce docela propad. Úvodní nehoda nejslabší z celé série. Některý smrťáky jsou sice fajn (hlavně ty dvě dyliny v solárku, takhle bych fakt chcípnout nechtěl) ale celkově to působí takovým rutinním dojmem ve stylu pojďme je všechny zabít ať už to máme z krku. Chybí tu ta tvůrčí radost a nadšení který z druhýho dílu doslova sálali. Ten slušnej konec z pěknou havárkou metra to zachránil a nakonec vysloužil filmu třetí hvězdu, ale jinak nic moc.50% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nie je to až také zlé, ako SAW 2 (3, 4, 8...), ale proste sme to už dvakrát videli a teraz to vidíme tretí raz. Bohužiaľ, hoci „veľkolepý návrat ku koreňom série“ sľuboval na pľac sa (po prestávke s dvojkou) vracajúci pár Wong/Morgan, snímke prekvapivo chýba práve zlovestná atmosféra ich mrazivej a skvelej jednotky. V podstate jediné, čo je nové, je fyzická neprítomnosť Tonyho Todda (iba nadaboval cirkusovú atrakciu, fakt) a dráha namiesto lietadla/automobilov. Prekvapivo pribudla tiež nuda (blbé reči a otravné herecké výkony). Už dvojka ma extra nebavila a toto je ešte slabšie. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

První Nezvratný osud byl originální a atmosférický horor. Tam, kde ztrácel druhý díl na originalitě a nervy drásající atmosféře, to doháněl vymazlenými záběry a brutálnějšími mordy. Třetí díl je už pouze recyklací původního námětu a vyčnívá jen nekompromisní brutalitou a originalitou jednotlivých zabití. Ničím jiným nepřekvapí. Dokonce bych tento díl už ani nenazval hororem, ale spíš krvavým thrillerem, bát se tu totiž rozhodně nebudete. Škoda, že se po prvním "hitchcockovsky" vymazleném díle série zvrtla v tuctovou teenagerskou vyvražďovačku...další díl snad radši už netočit. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ už to nieje ani z ďaleka ten vynikajúci Nezvratný osud, na aký sme boli zvyknutí. Možno z dôvodu, že to už vôbec nenadvezuje na predchádzajúci diel, ako tomu bolo u skvelej dvojky. Film už akoby nemal čo ponúknuť a bol zameraný viac na prepracovanejšie úmrtia, než na dej, ktorý by mohol byť zaujímavejší. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (17)

  • Film stál 25 milionů amerických dolarů a už během prvního víkendu (10. – 12. 2. 2006) vydělal 19,1 milionů. Celkové tržby se v amerických kinech vyšplhaly na 54 milionů a celosvětově na 118 milionů. (imro)
  • Horská dráha z filmu sa nachádza v zábavnom parku Playland v kanadskom Vancouveri a volá sa "Corkscrew", čo v preklade znamená “Vývrtka“. Aby bola scéna so spomínanou dráhou hotová, museli na nej herci absolvovať 26 jázd. (Raccoon.city)

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama