Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Found footage in Found footage? To je jako by člověk v záchvatu padoucnice spolkl vysokorychlostního Big Johna v tělové barvě.. Epilog: slova fuck, shit, či Jesus rámují kreténské video, kterých přibude na YouTube za den veletucet. Strach ne, kozy ano. Tape No.1: to nejlepší na začátek, aneb sexuchtivím mladíkům bude sáno něco jiného, než by si představovali. Atmosférické, dobrý konec, s trochou skromnosti a fantazie kozy ano. Tape No.2: Video z dovolené, léčka na heterosexuála a bohužel i na diváka. Nuda, za kterou, se nechce věřit, stál Ti West. Kozy jen v podprsence. Tape No.3: Cravenův Shocker vraždí v lesích (vskutku originální lokace). Vše skončí dřív, než začne, což bylo nakonec dobře. Kozy jen v náznaku. Tape No.4: Pár lekaček, kdy spodky mají asi nejblíže k hnědavému zabarvení. Kozy ano a hned několikrát. Tape No.5: Strašidelný dům, létající kultisti, porušování dopravních předpisů na železničním přejezdu. Žádné kozy! Pokud bych měl najít nějaké společné jmenovatele, tak jsou to nevýrazné pointy a samozřejmě divácký pocit, že projíždí na zuřícím býku zlomem San Andreas zrovinka v okamžiku, kdy se Kalifornie rozhodla odtrhnout od Spojených Států. Nedá se říct, že bych žánr found footage nějak bytostně nesnášel, nicméně pokud by byla kompilace V/H/S jeho labutí písní, kapesník bych nehledal.. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Kurník, já už mám po všech těch paranormálních aktivitách, kdy lítaj pánvičky po kuchyni, found footage tak plný zuby, že musím alespoň jednou týdně k dentistce na ústní hygienu. VHSka mě ale překvapila mileji, než sbírka videokazet, která se mi válí pod postelí. Některým příběhům tu sice k hlavě chyběla pata a jejich pointa byla vyloženě debilní, ale i tak si všechny dokázaly udržet osobité napětí a mně z podpeřiny celou dobu jen očička koukala. Navíc se mi líbí i fakt, že je nejlepší první a poslední příběh, tudíž je ten průměr mezi tím krásně zaobalený. Pro mě zřejmě překvapení měsíce. 70% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Všechny příběhy mají jedno společné - nedá se na ně dívat, což je řekl bych u filmů dost zásadní handicap. Samozřejmě že kvůli FFucking kameře, jak jinak. Ale žádná velká tragédie se nestala, neboť jsou až na jeden vcelku nezajímavé. Dřevorubec by řekl že jsou tak ňák vo hovně. A dějová linie která je spojuje jakbysmet. Jakž takž mě zaujal (respektive by mě potenciálně mohl zaujmout) příběh č.1 o lidožravé sukubě se zvláštně hezkou holčinou (okatá herečka ze SiREN), ale kvůli formě je celý film ztráta času a po použití letí rovnou do koše. Za normálních okolností, tedy natočeno normálním (=neskákajícím) způsobem, by ovšem z jednotlivých částí mohly být aspoň průměrné kraťasy. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je rozdíl mezi příjemnou civilností a ryzím amatérismem. Bohužel VHS patří do té druhé kategorie, protože takhle debilní found footage jsem snad ještě neviděl. Jediné, co mě fakt zaujalo a kvůli čemu dávám nakonec tu jednu hvězdu je poslední "povídka", která konečně byla trochu zajímavá. Jinak jsou to vesměs nezáživné příběhy natočené člověkem trpícím posledním stádiem Parkinsona kamerou z minulého století. Místy z toho fakt až bolela hlava. Jako studentský snímek by se to dalo, ale jako regulérní film to ani omylem neobstojí. Plus za to, že mě hodně pobavila ta upírka v první epizodě, protože mi až nehorázně připomínala Lucku Bílou. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Prostě strašný ... a to v negativním smyslu. Mě už tyhle "found footage" fakt nebaví a od tohoto flicku už doslova serou... Tohle je takovej mix mezi tvorbou Freda Vogela (trilogie August Underground ...) a těma blbečkama s Jackass. Vůbec jsem nepochopil, co má jako znamenat sledování otřesné poletující kamery, syčení do sluchátek, výpadků kamery do různých barviček nebo čtverečků ... tak to zaprvé je hlavní obsah "filmu". A do toho teda příjde občas nějaká ta vražda nebo "bubáctví". Strašidelnější je už můj sklep v bytovce novostavbě při rozsvícených světlech než tahle TRAPNOST! A ty vraždy nestojí vůbec za řeč ... podříznutí v hotelu bylo dobře udělaný, ale celkově je to prostě nudná sračka s ještě k tomu přepálenou stopáží ... fakt jsem sledoval víc počítadlo minut než film samotnej ... Naprosto zbytečnej kousek. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Pri premiére filmu padli (doslova) za obeť dvaja ľudia, ďalší vybehol z kina a dostal záchvat. Vzápätí ho nasledovala jeho priateľka, ktorá po úteku z kinosály začala zvracať. (Raccoon.city)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Tehlový dom, v ktorom sa nachádzajú všetky VHS kazety, je rovnaký dom aký pol použitý v seriáli o Slender Manovi, Marble Hornets (od r. 2009) (BoredKid)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama