Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná žena zjistí, že globální streamovací služba zpracovala její život, včetně jejího tajemství, do dramatu, ve kterém hlavní roli hraje hvězdná herečka Salma Hayek. (Netflix)

Recenze (108)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Diel „Joan je hrozná“ obsahuje mnoho narážok na aktuálne témy. Je vtipné, že sa do nich nechal zatiahnuť aj somotný Netflix, hoci služba sa tu volá "Streamberry", nenechá vás na omyle, kam poukazuje. Asi aj toto je forma reklamy. Film nás upozorňuje na javy, s ktorými sa stretávame - niekedy len bezmyšlienkovito klikáme na odkazy „súhlasím s podmienkami“, lebo sa nám ich nechce čítať. Bojujeme s faktami a absurditami – čo je dnes ešte pravda z obrovskej masy zverejňovaného obsahu? Ako sa z toho nezblázniť a ako si vytriediť pravdivé a podstatné? Koľko z môjho súkromia sa dá pospájať, verejne dohľadať a mohlo by mi to ublížiť? Poučenie: Ani exkrementy ich nedokážu zastaviť! Pobavilo, že sa na film nechala nahovoriť aj Salma Hayek  (dokázala si uťahovať zo seba, aj z kamarátky Cate Blanchet). ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je tradicí, že každá třetí série začíná ženou, která narazí, pak narazí znovu a pak se to s ní veze takovým způsobem, že mi jí musí být líto, ať by provedla cokoliv. Nosedive byl nekompromisní natolik, že mě frustroval, Joan je nápaditější, praštěnější a v rovině meta tak nadnesená, že ji stavím o schod výš. Zároveň je ale natolik závislá na aktuálních tématech v čele se streamovacími službami, že jí hrozí, že snad z celého cyklu zestárne nejrychleji. O to víc jsem si ji ale užil právě teď. ()

Reklama

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black Mirror se vrací po setsakra dlouhé pauze a rovnou naštěstí s dílem, co by mohl konkurovat kdysi fakticky vyšperkovaným začátkům. To, že tu visí takhle nízká čísla, absolutně ignoruju, spousta uživatelů CSFD jsou občas fakt burani. Zdejší meta satira Netflixu na sebe sama tu už měla být mnohem dřív, tohle se fakt povedlo. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black Mirror to rozjíždí s novou řadou a hned na úvod nám dává jeho klasické úvahy o A.I. a paradoxu moderní doby. Zpočátku se epizoda tváří jako živoucí noční můra jedné ženy, ale v závěru přechází do mrazivé teze o umělé inteligenci a do filozofických rozprav ohledně života neexistujících postav. Super. ()

Metuje 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka na styl Inception mě zaujala na první pohled a nutila nebrat do ruky telefon nebo jiný rušitel pozornosti. Myšlenka tajného nahrávání telefonem ve spojení s přijetím podmínek používání mě napadla, ale obratem jsem ji zavrhl kvůli sekvencím, kdy u sebe hlavní hrdinka telefon neměla, přesto bylo její jednání věrně zobrazeno ve fiktivním seriálu. To je jediný důvod, proč jsem nedal plný počet. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Název titulu „Junipero Dreaming“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu San Junipero (2016). (jirikzaboj)
  • Titul „On a Roll“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu Rachel, Jack a Ashley Too (2019), ve které si hlavní roli fiktivní zpěvačky Ashley zahrála Miley Cyrus a její titulní píseň měla název právě „On a Roll“. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama