Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná žena zjistí, že globální streamovací služba zpracovala její život, včetně jejího tajemství, do dramatu, ve kterém hlavní roli hraje hvězdná herečka Salma Hayek. (Netflix)

Recenze (108)

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu mindfuck, trochu víc... Celkem dost. Je to dobrý, ale není to nejlepší. Jo a Netflix to udělal zas: "Salmu máme? Jo, dobrý... Mindfuck taky? Jep, taky... Parodii na Netflix? Co nám tam ještě chybí, kruci... Jo, mám to! Ještě lesbičky a gaye! Ty nesmí v naší tvorbě přeci chybět!" 😅 Násilné potlačování homosexuality - Netflix style (opět), ale na hodnocení to nemá vliv, jen říkám, co vidím... 🤷‍♂️ Díl byl celkem dobrej, to zas jo... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda si bere na paškál vynikající a nesmírně trefně aktuální téma. Je až neuvěřitelné, jaké skokové pokroky zažívá oblast výpočetní techniky. To, co jsme před 10 lety pokládali za sci-fi se stává blížící se realitou. Již se začínají objevovat první trailery k filmům, kdy se nikdo neobtěžoval zvát herce na natáčení a vše proběhlo bez nich. Tento díl úžasně kritizuje hned několik věcí - automatické souhlasy s nejrůznějšími podmínkami užití, platformy typu Netflix a jejich konzumní uživatele, stále se zvyšující touhu současného diváckého publika o autentický obsah, uzmutí práva na soukromí a odposlechy mobilních telefonů, což je dle mých zkušeností a zážitků v současnosti již zcela běžná praxe. Celý díl byl podán s příjemnou humornou nadsázkou ačkoli v mnoha pasážích spíše mrzne úsměv na rtech., na což jsem z tohoto projektu zvyklý. Tohle zrcadlo bylo nastaveno nesmírně dobře. [80 %] ()

Reklama

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z počátku nevybočující Black Mirror epizoda, která se v průběhu stane víc a víc meta, jen aby potom byla meta meta a na konci byla meta meta meta.  Brooker opět trefil dobu a se stávkou herců a scenáristů mu to nyní hraje velmi do karet, možná lépe než před tím a že kolem toho dokázal vybudovat i satirický komentář doby, to je jen třešnička na dortu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je tradicí, že každá třetí série začíná ženou, která narazí, pak narazí znovu a pak se to s ní veze takovým způsobem, že mi jí musí být líto, ať by provedla cokoliv. Nosedive byl nekompromisní natolik, že mě frustroval, Joan je nápaditější, praštěnější a v rovině meta tak nadnesená, že ji stavím o schod výš. Zároveň je ale natolik závislá na aktuálních tématech v čele se streamovacími službami, že jí hrozí, že snad z celého cyklu zestárne nejrychleji. O to víc jsem si ji ale užil právě teď. ()

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joan is Awful tuhle sérii rozjel bezchybně a je to za mě jedno z těch top nejaktuálnějších témat Black Mirror. Děsivá, bohužel už brzy, realita deepfaků, ať už nás nebo celebrit a nezpomalující a nebezpečná pokročilost AI, která vám bude vytvářet content na míru, čehož bychom se fakt měli obávat, protože i když se to zatím nezdá, tak k tomu pomalu ale jistě spějeme. Pozor by člověk tedy měl především dávat, komu a jakým stránkám povoluje nakládat s jeho daty a údaji, jako to bylo krásně vidět tady se Salmou Hayek a jejím právníkem. Skvělý výkony všech herců a i komická stránka dost potěšila. Hlavní myšlenka té show Joan is Awful mi strašně připomíná ty facebook války před 10 lety, kdy někdo o někom postnul nějakej drb a už to jelo samo :D ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Na domovské obrazovce Streamberry lze vidět pořad „Loch Henry: Truth Will Out“. Odkazuje se tak na nadcházející epizodu, která nese název Loch Henry (2023). (jirikzaboj)
  • Ve scéně, kdy Joan (Lolly Adefope) vejde do baru, můžeme slyšet píseň „Anyone Who Knows What Love Is“ od Irmy Thomas. (thestrycekfido)
  • Seriál „The Callow Years“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na úplně první epizodu seriálu Národní hymna (2011), ve které se jmenuje premiér Spojeného Království Michael Callow (Rory Kinnear). (jirikzaboj)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno