Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Patnáct milionů meritů se odehrává v sarkastické verzi naší budoucí reality. Společnost existuje jako parazit, buňky představují pokoje, přičemž zdi jsou tvořeny obřími televizními obrazovkami. Masy se poté vrhnou na bezcílné a nesmyslné šlapání na rotopedu a sledujeme mizerné programy v televizi. Čím víc šlapete, tím víc výhod dostanete. V této bezútěšné existenci dochází Blinkovi postupně trpělivost se vším v jeho životě. Nicméně setkání s nováčkem Abi mu dodá nový smysl života. Objeví se totiž příležitost uniknout každodenní dřině skrze jediný zbývající cíl v životě ... aktivní účasti v reality show. (HBO Europe)

(více)

Recenze (148)

Lendak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavá antiutopická epizóda, ukazujúca nielen krutú realitu talentových súťaží, ale aj realitu života ako takého. Každý z nás musí tvrdo pracovať, makať, aby mohol kľudne žiť, ale ako? a kvôli čomu? Pre nič. A to krásne odzrkadľuje súčasný svet. VERDIKT: Síce najslabší diel prvej série, ale so stále silnou myšlienkou. 9/10. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místy až nepříjemná epizoda. Představa, že by lidstvo mohlo dosáhnout až takového stupně odosobnění a oduševnění, je těžce děsivá, ale fakt, že se dost možná v tomto bodě již nacházíme, je mrazivé. To už by si jeden radši hodil provaz. Nebo přeřízl tepnu kusem skla. Ale lze to očima vstříc anonymního animovaného davu? Koncept a sdělení Černého zrcadla je až brakově přímočaré, ale od toho hádám zrcadla slouží. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle se hodnotí tak těžko, že už jen za to, si tvůrci zaslouží uznaní. Během té hodiny, jsem si prošel třemi fázemi: skoronuda, tvrdý přesný zásah, lehké zklamání. První třetina byla trošku nezáživná díky tomu, že nám Lyn jen pomalinku a neochotně odkrývá, jak funguje svět, kde je doveden add absurdum jakýsi kreditní systém, kde body získáváte šlapáním na rotopedu. A za ty si můžete pořídit nejen jídlo, ale třeba možnost nedívat se na určitý typ pořadu. Bez tohoto pomalejšího úvodu, by ovšem nemohla jako těžká palice dopadnout pointa, která byla velmi krutá a tvrdá...taková, po jaké jsem volal v předchozím dílu. Kdyby vše skončilo tímto okamžikem, dal bych plný počet hvězd bez váhání. Jenže ono neskončilo. Tvůrci se rozhodli, že tu krutou pointu ještě nastaví závěrem, který bude trochu cynický, nebo prostě realistický v tom horším slova smyslu. Je to škoda. Posledních cca deset minut, totiž odšouplo pocity z té první pointy bokem a místo nich nám bylo předloženo k úvaze, jestli je zkažený svět, ve kterém Blink žije, nebo spíš lidé, kteří jsou jeho součástí...potažmo Blink sám. Tak, jako k dokonalosti něco chybělo prvnímu dílu, tak tady k dokonalosti něco přebývalo. PS: Jessica Brown Findlay je jedna z nejpěknějších Angličanek, které jsou momentálně ve filmu vidět. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako píše Trevor, krásny pľuvanec do držky tým konzumentom, ktorí sa nevedia dočkať, ako zarazení v kresle budú sledovať nejaké primitívne reality show a ešte sa v kresle budú tupo hihňať, že akí hlupáci sú účastníci tej sračky, pritom sám tých komediantov podporuje ich sledovaním. Black Mirror ide vždy až do absurdity a nemusí byť jeho formát dokonalý divácky, ale myšlienku vie predať vynikajúco. Kto rozmýšľa, chápe. Len aby takých bola väčšina. ()

Baštipán 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"A všechno, co vy tady nahoře vidíte, nejsou lidi, nevidíte tady lidi, ale jenom materiál. A čím je ten matroš falešnější, tím víc se vám líbí, protože falešnej matroš je jediný, co ještě funguje. Je to všechno, co sneseme. Ve skutečnosti ne všechno. Opravdová bolest, reálná krutost, to vydržíme." Rozhodně jsem se nenudil a tohle patří rozhodně k tomu nejlepšímu, co jsem za posledních pár měsíců viděl ()

Galerie (26)

Zajímavosti (16)

  • Pieseň, ktorú Abi Khan (Jessica Brown Findlay) spieva, je „Anyone Who Knows What Love Is (Will Understand)“, ktorú nahrala Irma Thomas v roku 1964. (Arsenal83)
  • Hoci ide o druhú časť seriálu, bola to prvá napísaná epizóda vôbec. (Arsenal83)
  • Porotcovia sa tu volajú Hope (Rupert Everett), Charity (Julia Davis) a Wraith (Ashley Thomas), čo využíva citát z Biblie (1. Korinťanom 13:13) - "A tak teraz ostáva viera, nádej, láska, tieto tri; no najväčšia z nich je láska." (Arsenal83)

Reklama

Reklama