Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (181)

husokachna 

všechny recenze uživatele

Až mi z toho bylo blbě. Kdyby to nebylo tak povrchní a nebyl to jen vynikající nápad hozenej na papír bez nějakýho solidního základu. Takhle jen musím říct, že mě to vtáhlo a drásalo, ale je to (jak často u BM bývá) zajímavej konstrukt, kterej by v reálu asi nemohl úplně fungovat. Což mi u seriálu tohoto typu trochu vadí. Jinak bez větších výtek a B.D. Howardová je skvělá. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdem zbytocne mudrovat, ktore prvky sa mi pacili, ktore nie, nemalo by to aj tak ziaden efekt na moje hodnotenie. Ved kazda cast je vhodna na temu k pivu. Vela detailov by sme mohli rozobrat a mozno by sme zistili, ze takto existujuca spolocnost by proste nemohla normalne fungovat. Co sa tyka ale prevedenia, tak to bolo vskutku podarene. Mozno som ale na zaver cakal trochu vacsi zvrat v ramci prihovoru na svadbe. Vysvetlil som si to tym, ze kazda cast v ktorej cakam nejaky zvrat s citatom, ktory by som si ihned vycapil na Facebook (ironia), skonci tak nejako nemastno neslano - osobnym zlyhanim daneho jednotlivca. Tu to vsak okorenil aspon uplny zaver, kde par presne mierenymi vetami vyjadrili celkove rozpolozenie hlavnej postavy. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad světa, ve kterém rozhoduje bodové hodnocení člověka, je velmi svěží a vnáší do nové série čerstvý vánek. A že pro ono hodnocení platí jediné - přetvářka a neustálá snaha působit ve vší dokonalosti. No... Není tohle i odraz skutečnosti? Děj se dal nicméně odhadnout až do konce - že zkrátka dojde k nějakému uvědomění, či ne moc veselému vyvrbení, což je pro Black Mirror už klasikou. Co ale překvapilo, byla čeština v autě! To jsem opravdu nečekal a část bodíku dávám už jen tomuto milému překvapení a odkazu na naši malou zemičku a jazýček. Jinak? 4.1, víc neudělím. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neprestáva ma to prekvapovať.. tvorcovia akoby striehli na každú technologickú nástrahu a rozohrali s ňou desivú hru. Zvláštne a mrazivé je uvedomenie si faktu, že to nie je technológia, ale naša ľudská zvrátenosť, ktorej sa treba obávať. Sme ako Eva, ktorá sa zakaždým nechá oklamať a vezme si jablko od hada.. bez ohľadu, akú podobu to jablko má. V tejto epizóde je tým jablkom márnivosť a jeho obeťou úžasná Bryce Dallas Howard.. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že odstartuje třetí série, takhle by mě ani ve snu nenapadlo... Zatím suverénně nejlepší epizoda seriálu a s tím, že její překonání bude v mých očích už opravdu hodně těžké. Společnost fungující tak, že jste hodnoceni na každém kroku, ať už na síti, či v reálném životě a (ne)překvapivě všichni chtějí pětikval. Pokud máte vysoké hodnocení, tak se máte lépe. Můžete si koupit lepší dům, používat lepší služby atd. Takže výsledkem je, že naše hlavní hrdinka žije život jak přední influencerka na IG, tedy poněkud uměle. A společnost to vítá a každý kdo má nízké hodnocení je pro nic za nic zatracen. Když naše hrdinka, Bryce Dallas Howard, touží po nejlepším životě, tak vlastně zapomíná žít. A při cestě za touženým elitářstvím ztrácí sama sebe. Už dlouho jsem neviděl tak brilantní okno do samotné ČSFD! Není zajímavý ten kdo miluje Vykoupení z Věznice Shawshank, Forresta Gumpa a Zelenou míli, ale ten kdo si dokáže prodat ten svůj obraz. Každý jsme unikát, každý si můžeme milovat kultovní Pokoj, komedie s Jirkou Langmajerem nebo třeba i tu novou verzi Zrodila se hvězda. Pakliže budeme hodnotit lidi jen na základě prvního dojmu a vzhledu, pak společnost selhala a sociální sítě získaly moc, kterou jim nesmíme dát! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Když hlavní hrdinka (Bryce Dallas Howard) jede vypůjčeným autem, na které jí zbyly kredity, je zmatená, protože v originálním anglickém znění na ni mluví navigace česky. Následně se na předním skle objeví ukázka z epizody Nahá Pravda (1995) ze seriálu Kutil Tim (od r. 1991), opět česky. (ČSFD)
  • Vozidlo z půjčovny s česky hovořícím uživatelským prostředím je mírně modifikované Daewoo Matiz, vyráběné od roku 1998. (machonza)
  • Když na Lacii (Bryce Dallas Howard) ve vypůjčeném autě vyskočí české menu, tak ve slově „světla" je v překlep („svelta“). (Andy.222)

Reklama

Reklama