Reklama

Reklama

VOD (1)

Teenagerův notebook infikoval virus, který ho postavil před nelehkou volbu: vykonat rozkazy, které mu chodí v SMS, nebo riskovat odhalení jeho intimních tajemství. (Netflix)

Recenze (117)

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z epizod, kde je technologie pevně zakořeněná v tom, jak ji používáme už dnes. Příběh je cynicky zábavný a bohužel by nikoho nepřekvapilo, kdyby se nějaká podobná zpráva o zneužití notebooků a mobilů k tomu, aby si někdo připadal jako pán loutek, objevila hned zítra. Plus dávám za to, že je to jediná epizoda, ze které si můžete odnést praktické ponaučení - nikdy neposílejte po e-mailu problematické fotky a měli byste přelepit kameru u počítače, kdykoliv ji nepoužíváte. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vidím zde až přílišnou orientaci na výsledný efekt, čemuž je bohužel podřízen i samotný scénář. Pochybuji například, že v dnešní době stále existuje dospělý svéprávný jedinec, který není s to vědět, že nepřelepená webkamera na notebooku poskytuje agentům CIA ničím nerušený pohled do našeho soukromí. A mimo jiné i vydírajícím crackerům, kterým z logiky věci nemůžeme za (ne)jistotu mlčenlivosti nikdy nabídnout více, než kolik je v sázce. Konfrontace postav s předloženými dilematy tak bez ohledu na vypjatost dané situace v závěru postrádala psychologickou věrohodnost. Tleskám finálnímu vytrolení, ale přesto jsou z toho "pouze" čtyři hvězdy. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné, poučné, vďaka záverečnému rozuzleniu, nevšedne "kruté". Nuž ale, rovnako ako nie je maľba ako maľba, či spev ako spev, ani inšpirácia v podobe "onanie", by mala byť v rámci medzí zákona, či? Mimochodom, už desaťročia starý frk je pravdou do neba voľajúcou, a to: "kto tvrdí, že si nikdy nehonil, honí si dodnes" ;) ()

Karbos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak si to shrneme, někdo vás natočí při autoerotice vy mu hned pošlete svoje číslo, utečete z práce vykradete banku a pak se pokusíte o sebevraždu a následně umlátíte chlapa k smrti WTF ?:D přemíra snahy šokovat je tu tak absurdní že i když se to snaží tvářit strašně drsně a reálně , zvrhává se to v parodii sama sebe. Buď se měli scénáristi spokojit s reálnějšími kontůrami a odvést s nimi lepší práci a nebo se to nemají snažit prodat jako autentickou reálnou situaci, která může potkat každého z nás :) ** *IDEOLOGICKÉ ZAMĚŘENÍ: 3/10 MÍRA ZÁVADOVOSTI: 4/10 viz profil ()

patmull 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black Mirror znovu ukázalo, že se neštítí absolutně ničeho a předvedlo pro mě asi nejvydařenější twist tohoto seriálu. Nejdříve z hlavním hrdinou soucítíte, protože to co dělal je vlastně normální a může se to stát každému. Ostatně bylo to rozhodně více nevinné než to, co provedl chlápek, kterého hrál Jerome Flynn, potom ale příjde závěrečný telefonát matky, který vás dostane do rospoložení, do kterého vás dokáže dostat jen tenhle seriál. Kladete si otázky, zda s ním (ač to co udělal bylo špatné) přece jen ještě pořád nesounáležíte, protože jsme přece lidi, nehledě na naši sexuální (byť úchylnou) orientaci... Zasloužili si "hrdinové" tohoto příběhu to, co dostali? ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Dítě, které Kenny (Alex Lawther) předává, je Beatrice Robertson-Jones, dcera výkonné producentky Annabel Jones. Tvůrci měli totiž problém najít dítě, jehož rodiče by mu dovolili hrát ve scéně s perverzním podtextem. (griph)
  • Charlie Brooker v rozhovore uviedol, že táto epizóda prešla mnohými rôznymi verziami, pričom niektoré neobsahovali posledný zvrat ani niektoré Hectorove (Jerom Flynn) temné tajomstvo. (Arsenal83)

Reklama

Reklama