Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po prvním skutečném střetnutí s nepřítelem se u jednoho z vojáků objeví zvláštní technické poruchy a smyslové zážitky. (Netflix)

Recenze (91)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vojáci jsou ovce, nástroje v rukou politiků. Jdou kam jim řeknou a tam vraždí a ničí na povel. Pomocí médií lze manipulovat i s civilisty a funguje to taky skvěle. Tento příběh tu manipulaci dovádí do extrému. Ukazuje, jak lze udělat z vojáků ještě lepší zbraně. A přestože je ten příběh předvídatelný, je ve své zvrácenosti velmi působivý. Snad i proto, že kdyby armády takový nástroj měly, bez váhání by ho nasadily davům dobrovolníků, kteří touží být ovcemi s povolením zabíjet. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát BM šláplo poprvé (lehce) vedle. Ústřední myšlenka a poselství o manipulaci, lži a totalitě, která jedny chrání a druhé, se špatnými geny, hubí, je obzvláště při probíhající segregací lidí na očkované a neočkované (2021) dost mrazivá, ale zbytek je nedobře a předvídatelně udělaný. Ta romantická chvilka v zemljance je úplně na pěst., vysvětlující psycholog (nebo MASS kněz) je také na pováženou. A překlad názvu asi měl být Lidé pod palbou, ale asi by to vyzrazovalo až příliš z děje. Podle názvu jsem si myslel, že díl bude o nastupující ženské dominanci, čemuž odpovídaly i drsné vojandy, ale spletl jsem se. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj v Rwande nazývali ľudí švábmi, lebo mali iné nosy a skončilo to genocídou. A potom rôzni iné hovädá odporúčali posielať ľudí do tretích krajín, niekam zatvárať, lebo nemali dosť boostrov podľa marxistických regulácií. V Číne robili švábom tiež také mestečká, lebo test ukázal neželaný výsledok. Takže ten hon tu je permanentne, len niekde sa ešte nestrieľa. No a potom je tu tá otázka slobodnej vôle a úplné podriadenie sa príkazom. V podstate zaujímavá časť  tými ideami, spracovanie už také priemerné, a výsledok diskutabilný. Je treba ľuďom vôbec brať slobodnú vôľu, keď sa aj tak veľmi radi nechávajú zmanipulovať? ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já tu pointu teda tak snadno neodhalil a tudíž byl nakonec sakra překvapen. Hodně se mi líbily proslovy k válkám samotným a statistikám toho, kolik lidí bylo schopno nakonec zmáčknout spoušť. Ne každý je holt psychopat. A i tak, je nutné kvůli možném výskytu podobné poruchy vybíjet celé masy? Epizoda, která člověka donutí zamyslet se. 80% ()

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

vmývání mozků v armádě se děje celkem úspěšně i bez technologií, ale ani by mě nepřekvapilo, kdyby třeba Rusko už něco podobnýho chystalo. V každém případě silný díl, i když trochu průhledný, podobné věci už v pár filmech byly, ale Michael Kelly je jako vždy výborný a pro tyhle role slušne vystupujících hajzlů snad není možný lepší obsazení. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Jazyk, ktorým hovoria civilisti, je dánčina. (Arsenal83)
  • Postava Sarah Snook má menovku Medina. Kapitán Ernest Medina bol postavený pred vojenský súd za svoju úlohu v masakre v My Lai. (Arsenal83)

Reklama

Reklama