Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti novinářky, která se stala terčem útoků v sociálních médiích, začnou zkušená detektivka a její technologicky zdatná pomocnice odhalovat krutou pravdu. (Netflix)

Recenze (109)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek protahovaný a hrdinka s její neustálou odpovědí typu „uh-hm“ mi dost lezla na nervy. Také zjištění, o co jde, nebylo kdo ví jak překvapivé (vzhledem k tomu, že ze začátku onen důležitý prvek ukázali). Ale vývoj děje nakonec zajímavý, poutavý, přinášející hodně pěknou pointu. Tak si tak říkám... A není to moc hezké... Chytit takhle do pasti všechny ty internetové hrdiny sami přející smrt by skutečně nebylo na škodu. 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psala ostré sloupky, teď to přepískla a na sociálních sítích to schytala. Nakonec skončila s prořízlým hrdlem. Než se dvojice detektivek (co by zkušenější dělala bez zdatného IT nováčka?) stačila rozkoukat, objevil se druhý podobný případ. Alarmující kritika davů schovaných doma v pohodlí na gauči je ukázaná v ryzí podobě. Kromě „vln solidarity“ a „veleupřímných přání k narozeninám nebo pochval nového účesu“ se ukazuje zloba sociálních sítí. Přefouklá stopáž mi už krapet vadila, mozkové závity ale znovu dostanou zabrat. Škoda jen, že mnohé „vyřeší“ některá z postav, která na to před monitorem prostě na poslední chvíli kápne. Potěší fajn feeling i občasný humor, potěší Kelly Macdonald, gradaci epizody si ovšem dokážu představit jinak. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice to má plnohodnotných 90 minut, ale stejně to působí jako "díl antalogického seriálu na téma". Severská kriminálka, jak by si ji střihla ČT v maximální rutině a naplnění klišé... Black Mirror fakt potřebuje v první řadě kvalitní režiséry, kteří to dovedou dál než k naplnění aktuálního konceptu a vyřčení pointy. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! #DeathTo allDeathWishers. Hodně solidní závěr série. Epizoda délky celovečerního filmu se samozřejmě nedokázala vyvarovat lehce nudnějšímu úvodu. Nicméně od druhé smrti to byla vskutku kriminální laskominka. Velmi mě potěšila účast Kelly Macdonald, které to stále docela sekne. Trošku mě tvůrci v závěru vyděsili tou stupidní "školáckou chybou" a zkazili mi tak celý díl. Naštěstí se jednalo o záměr, který vedl k jednomu z nejúžasnějších závěrů v rámci tohoto seriálu. Když tedy odpustím nudnější úvod a přivřu obě oči, tak 4 kousky vykouzlím. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přej a bude ti přáno...a to i když půjde třeba o smrt. Nebýt té celovečerní stopáže, mohla to být moc pěkná epizoda nových Akt X. Pokud by někoho konečně napadlo, je natočit. Vcelku pozvolna vyprávěná kriminálka s prvky sci-fi, fajn postavami a uspokojivým závěrem, do puntíku zapadá do Black Mirror choreografie. Poukazování na negativní vliv technologií může znít poněkud zpátečnicky, jenže když ony skýtají tak obrovský prostor pro zneužití. Tato epizoda má ledasco společného s tou třetí (Sklapni a tancuj). Že by měli dostat pedofilové, nebo hateři za vyučenou, o tom žádná. Ale i tentokrát je to dost tvrdé. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (14)

  • Pri rozhodovaní o poradí, v akom sa bude vysielať 3. séria, Charliemu Brookerovi Netflix výslovne nakázal, že táto epizóda nemôže byť premiérou sezóny, pretože jej predĺžená dĺžka by divákov odradila od okamžitého sledovania ďalšej časti. (Arsenal83)
  • Charlie Brooker uviedol, že niektoré postavy z tohto príbehu by sa v budúcnosti mohli vrátiť, takže ide o prvý diel série, ktorý mohol potencionálne vytvoriť pokračovanie. (Arsenal83)
  • V této epizodě mají lidé možnost tweetovat o jimi nejnenáviděnější osobě, které přejí smrt. Jednou ze zmínek na zdi za hashtagem #DeathTo je jméno vražedkyně Victorie Skillane (Lenora Crichlow), hlavní postavy z epizody Lovná zvěř (2013). Zmíněn je i Victoriin snoubenec a komplic Iain Rannoch (Nick Ofield), kvůli kterému Blue Colson (Faye Marsay) odešla od policie. Ke konci epizody je v novinkové liště na televizi vidět ještě titulek informující o tom, že se Victoria pokusila o sebevraždu ve své cele, naznačující, že pokus přežila a stále žije. Mezi hashtagovými trendy na Twitteru se pak objevuje #FREETHEWHITEBEARONE. (hansel97)

Reklama

Reklama