Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 5 (2019) (série)


Smithereens (S05E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Smithereens
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Londýnský řidič sdílené taxislužby unese zaměstnance společnosti provozující sociální média a vyvolá mezinárodní krizi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Piatá séria, tri časti a z toho prvé dve totálne slabučké, tu dávam hviezdu naviac za trošku tej osobnej drámy, ale inak slabota nad slabotu. Nie, žeby predchádzajúce série boli doslova revolučné, to Love, Death and Robots sú o svetelné roky ďalej, ale toto je fakt omáčka. A to som videl prvých pár minút poslednej tretej časti a kým som zaspal únavou, tak tiež žiadna sláva, tak som zvedavý. ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nebyly tam vubec zadne nove technologie blizke budoucnosti. Kdyby to byl normani film, tak jeste budiz, ale jako soucast serialu Black Mirror to bylo uplne out of concept. Vyjednavani se tahlo, ale to myslim v pozitivnim smyslu. Meli jsme podobne emoce jako policisti. To diky dlouhe spotazi. Nechybelo napeti. Tudiz se nemohu rozhodnout, jestli to melo byt kratsi, ale asi stejne melo byt. Poselstvi chapu, ale na to nebylo treba tolik omacky predtim. Presto mi to vhrklo slzy do oci predevsim u toho rozuzleni pani, co hledala heslo od dcery. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jsem to s tím nadšením z nové série přehnal... Protože na celém dílu byla nejzajímavější jinak absolutně nepodstatná linka s ženou, jejíž dcera spáchala sebevraždu. Zbytek? Ty jo, vždyť byl předvídatelný, neskutečně protahovaný a pointa? Nemyslíš, zaplatíš? Na to stačí několikavteřinová reklama. Fakt jsem zklamaný a jen doufám, že si aspoň poslední díl napraví už tak pochroumanou reputaci a možnost, že bude tato série vůbec tou nejslabší. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milý, nijak přelomový poselství. Hezká etuda Andrew Scotta. Škoda, že vývoj příběhu tu tolik záleží na tom, jestli ostřelovač má nebo nemá možnost čistého zásahu útočníka, aniž by ohrozil rukojmí. Ti dva sedí fixovaně v autě v pozici řidiče a spolujezdce na sedadle za ním, kryjí se jen z pohledu zezadu nebo zepředu. Sniperovi nic nebránilo v tom se opatrně přesunout do pozice, z níž by řidiče i celý příběh mohl s jistotou odpravit. *~ ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi napínavé se zaměřením na lidskou stránku příběhu, zatímco technologie jsou poměrně dost upozaděné (objevuje se tu snad jen kritika "pořád všichni čumíte do mobilů, protože jsou ty appky tak schválně udělané"). Líbilo se mi postupné odkrývání všech souvislostí, ale závěr nepovažuji za příliš uspokojující. Také si myslím, že zkrácení o čtvrthodinu by tomu jen prospělo. Tři a půl. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • Chris (Andrew Scott) vyzvedává svou první zákaznici z adresy „Skillane Street, Londýn, EC4N“. Skillane se jmenovala jedna z planet ve videohře v USS Callister (2017) a Victoria Skillane (Lenora Crichlow) je slavná vražedkyně z epizody Lovná zvěř (2013), jejíž jméno se následně objevovalo také v epizodě Nenávist národa (2016), kde lidé tweetovali, aby zemřela. Dále si na této mapě v GPS navigaci můžeme všimnout mnoha jiných míst odkazujících na další epizody seriálu. Například kina s názvem „Bandersnatch Theatre“, odkazujícím na interaktivní film Black Mirror: Bandersnatch (2018) či obchodů „Raiman's“ (postava z epizody Muži pod palbou, 2016) a „Dahl’s Shoes“ (příjmení postavy z epizody Nenávist národa, 2016). Je tu také „Redfield Theatre“ (příjmení postavy z epizody Zkušební verze, 2016) a „Dawson's Burger Bar“ (příjemní doktora z epizody Černé muzeum, 2017). Na mapě si ještě můžeme všimnout restaurace „Fence's Pizza“, která se objevila již v epizodách USS Callister (2017) a Krokodýl (2017). (hansel97)
  • V epizodě se objevuje téma typické pro celý seriál, a tím je odvrácená stránka mobilních telefonů, na kterých vzniká závislost a mohou být zneužity proti nám. Podobným tématem se již zabývali epizody Pád střemhlav (2016) a Sklapni a tancuj (2016). (hansel97)

Reklama

Reklama