Reklama

Reklama

Noroi

Obsahy(1)

Dokumentárně zpracovaný horor nás seznámí s pátráním Masafumi Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula během požáru jeho domu a on sám je nyní nezvěstný. Snímek, který se nám dostává do rukou, je posledním dokumentárním dílem dokončeným těsně před těmito událostmi. Jsou všechny vyšetřované události na sobě nezávislé a nesouvisející, tak jak se na první pohled zdá? Máte odvahu být svědky dokumentu podobnému The Blair Witch Project, ale tentokrát z prostředí Japonska a tamější mytologie? (Cedr)

(více)

Recenze (154)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak jo tohle mě zklamalo. Po hodně kladných ohlasech jsem čekal něco ve stylu Blair witch project, tedy film kde se budu bát a budu napnutej. Bohužel film se mi splnil tak z poloviny. První půlka je dobrá, ne moc strašidelná ale dokáže navodit kvalitní atmosféru. Bohužel pak se film rozmělňuje a ty výslechy u toho blázna začali být více méně nudné. Je tu sem tam kvalitní scéna která se snaží vyděsit ale bohužel jakoby režisér nevěděl jak člověka vystrašit tak to prostě ustřihl. pro mě průměr. ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Noroi by celkem obstál i jako opravdický dokument. Tu dokumentární podobu trochu kazí přidaná hudba, bez ní by to bylo možná o něco mrazivější (viz Funny Games USA), ale jinak se to celkem podobalo ostatním japonským hororům - dlouho nic a konec nabušený, akorát s těmi vychvalovanými embryi jsem žádný problém neměl, protože mi připomínaly Kodamu z Mononoke :) ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Scary-as-fuck film, který maximálně využívá možnosti média. Blair Witch bylo spíš událostí, film samotný byl jen završením konceptu a sám je v podstatě hodně banální. O pozdější Paranormal Activity škoda mluvit. Kletba oproti tomu skvěle pracuje videoformátem, televizním formátem, dokonce i to strašení v ložnici se najde. Jediná chyba toho filmu je, že to trochu přežene se stopáží. Jinak není moc pochyb o tom, že jde o jeden z nejlepších moderních hororů. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Japonský horor natočený dokumentární formou ala Záhada Blair Witch. Možná nemá na kvality aaa titulů tohoto žánru, ale rozhodně nabízí originální provedení, které umožní divákovi plně proniknout do děje. Závěrem možná zapomenete, že jde o film a budete mít pocit, že jste viděli skutečný dokument o velmi podivné události. ()

snob 

všechny recenze uživatele

Film, kde se mi potajmu do lebky vluzuje pocit, že ještě kousek a vyděsí mě i nečekaně nasnímaný slunečný rozbřesk, je blaženstvím nebeským. Noroi takový je. A to ani těch střívek tolik nevyhřezlo. Japonci jsou zvláštní živočišný druh. Někdy mám pocit, že jejich úrovně budeme, my, západní civilizace, dosahovat ještě dlouho a stejně nedosáhneme. Prostě Japonci - něco, co by se mělo kamenovat za dokonalost. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kromě názvů studií, která se podílela na výrobě filmu, nejsou uvedeny žádné závěrečné titulky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama