Reklama

Reklama

Černobylské deníky

  • USA Chernobyl Diaries (více)
Trailer 1

Černobyl, 1986: Když vypukla nejhorší jaderná katastrofa v dějinách lidstva, evakuovaní obyvatelé blízkého města Pripjať neměli čas ani na to, aby si sbalili osobní věci. O 25 let později šest mladých turistů se svým průvodcem navštěvuje Pripjať, aby tu společně prozkoumali trosky zničeného a zdánlivě opuštěného města. Když je okolnosti přinutí zůstat na místě přes noc, brzy zjišťují, že tu možná nejsou sami. Spoluautorem scénáře a koproducentem šokujícího filmu plného děsu a hrůzy je Oren Peli, tvůrce snímku Paranormal Activity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (523)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

V zajímavostech je uvedeno, že myšlenka filmu je podle USA a Ruska cynická a znevažuje oběti černobylské katastrofy, což je názor, se kterým se plně ztotožňuji. Tzv. Pripjať vypadá jak romské ghetto Chánov a pohled z okna na "černobylskou elektrárnu" působí jako rozmazaná fotografie nedávno zdemolované Rustonky v Praze. Pokud k tomu přičtu naprosto idiotské postavy a dialogy, nezbývá mi než si v klidu poplakat nad znesvěcením všeho, co souvisí s touto událostí a vyvinout veškeré úsilí na to, abych co nejrychleji zapomněl na tento příšerný zážitek. 1* za scénu s medvídkem. 5% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Já celou dobu čekal na bubáka a musím říct, že když tam baflo, na vteřinu asi, to Rosemaryino děťátko, tak jsem se málem vážně lekl, málem jo. Obočí jsem nadzvihl i při pohledu na medvěda brtníka v paneláku či zmutovanou bělici ne nepodobnou mláděti latimérie podivné. Superagresivní němečtí ovčáci a přisáhám že tam byl i jeden bernský salašnický pes !, jejichž mutace asi spočívala právě v tomhle zdivočení, no hrůza fakt, byli taky k nezaplacení. Hlavní hrdinové se tedy ocitli ve světě opravdu cizím a nepřátelském, vůbec se jim teda nedivím, že se chovali jako debilové.. A musím i přiznat, že jsem si z filmu odnesl docela dost poznatků o tom, jak nepůsobí radioaktivita a tak z toho odpadu přece jen vykřešu jednu ušmudlanou hvězdičku. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Ještě jednou mi zasviť baterkou do xichtu a pověsim tě za tvoje ozářený koule! Orena Peliho už to zas bere, už ho to zas chytá. Ten chlapec nějak uzrál v dojem, že ví CO diváka děsí i jak TO něco dávkovat, jenomže ono to SAKRA nefunguje, u mě ne. Chernobyl Diaries mají senzační prostředí, něco jako "hudbu", ambientní ruchy s přebasovaným tlukotem srdce, pár nepojízdnejch Žigulíků a partu kreténů, kterou bych neposlal ani na lyžařský výlet do Krkonoš. Už po prvních (a posledních) pěti minutách "akce" sem se modlil za pernamentně zasoplenou Heather z The Blair Witch Project, protože ufňukaná Olivia Dudley byla vyloženě nesnesitelná. Devadesát minut a žádný příběh, ani pitomá historka, prostě cokoliv, co by tomu dalo rozměr. Takže sem porád coural k ledničce, úplně sem si rozhasil body mass index a potěšila mě až Mansonova písnička u závěrečných titulků. Aby tenhle formát fungovat, MUSÍ to být aspoň trošku autentický, aspoň trošku prožitý, samoúčelně je to nanic. Zkrátka Ukrajina má oči a já demonstrativně spláchl svůj dozimetr do hajzlu, spolu s tímhle dvdčkem. S bídou [final rate: 30%] ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem tomu dát šanci. Vážně chtěla. Jenže styl "vezmu kameru a točím", už je dost ohraný, asi jako Schwarzenbergův pěvecký výstup… A mě to pomalu začíná unavovat. Když se hodně soustředím, zahlédnu jakousi čmouhu v záběru; tak nevím… byla to ta černobylská mutace, nebo jsem taky viděla jen (ne)zřetelný hovno. Jasný… je to hovno. No, nic… hážu na to bobek a jdu sledovat budoucí hvězdu SuperStar. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tie filmové postavy sú tak strašne odvážne, ale hlúpe, až sa hanbím že som ľudského rodu. Ale to by asi ani neexistoval hororový žáner, keby jeho hrdinovia mali, resp. používali mozog a počúvali inštinkt. Tieto denníčky majú vynikajúci look ( samozrejme sa ale netočili v Černobyle ) a atmosféru neznámeho. Avšak čím ďalej ku koncu sa tieto prednosti vytrácajú a prichádza to, čo všetci diváci vedeli, ale predsa len dúfali v niečo originálnejšie. Úvodný potenciál sa stratil do neznáma. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Film nebol premietaný pred kritikmi. (ShortyIC)
  • Keď hlavní hrdinovia filmu vchádzajú do agentúry k Urimu (Dimitri Diatchenko), ktorá sa údajne nachádza v Kyjeve, môžeme si všimnúť na ulici auto, na ktorom je nápis "Telekom Srbija". Jedná sa o najväčšiu telekomunikačnú spoločnosť v Srbsku. (ShortyIC)
  • Budova, ze které skupina pozoruje v dáli elektrárnu, je 5patrový dům nacházející se pár desítek metrů od kolotoče. Ten se však ve skutečnosti nachází vzhledem k elektrárně ve vzdálenější části města a okolní stavby se nenachází v takové blízkosti. I kdyby byl, výhled by znemožnovaly další budovy a porost. (Adrai)

Reklama

Reklama