Reklama

Reklama

Noroi

Obsahy(1)

Dokumentárně zpracovaný horor nás seznámí s pátráním Masafumi Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula během požáru jeho domu a on sám je nyní nezvěstný. Snímek, který se nám dostává do rukou, je posledním dokumentárním dílem dokončeným těsně před těmito událostmi. Jsou všechny vyšetřované události na sobě nezávislé a nesouvisející, tak jak se na první pohled zdá? Máte odvahu být svědky dokumentu podobnému The Blair Witch Project, ale tentokrát z prostředí Japonska a tamější mytologie? (Cedr)

(více)

Recenze (154)

akisha 

všechny recenze uživatele

Spousta dobrých nápadů, nepřevídatelnost děje a dokumentární styl, to všechno filmu jenom prospívá. Navíc minimum mých neoblíbených lekaček, pokud vůbec nějaká. Spíš je to celou dobu mrazivé, strašidelné a postupně gradující až k velmi dobrému finále. Místy opravdu děsivé, určitě jeden z nejlepších hororů natočených "dokumentárně". ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Noroi by celkem obstál i jako opravdický dokument. Tu dokumentární podobu trochu kazí přidaná hudba, bez ní by to bylo možná o něco mrazivější (viz Funny Games USA), ale jinak se to celkem podobalo ostatním japonským hororům - dlouho nic a konec nabušený, akorát s těmi vychvalovanými embryi jsem žádný problém neměl, protože mi připomínaly Kodamu z Mononoke :) ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dokumentarista sa nezaprie. A v tých najvyhrotenejších a najtragickejších chvíľach ( záverečné minúty ), nepustí kameru z ruky. Ale to je len logický faux pas, ktorý obsahujú aj tie najlepšie Found footage kúsky. Tu ide skôr o nezaujímavý dej, ( pre mňa ) takmer vôbec strašidelné scény a minutáž, ktorá je ( ak je to nudné ) pre tento žáner katastrofálna. Prečo to nemalo rovno tri hodiny? ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý horor podaný polodokumentárním stylem s detektivní linkou, kdy se postupně všechny zdánlivě zmatené střípkovité epizody ze začátku postupně skládají dohromady, aby vytvořily hodně dobrou pointu filmu a poměrně děsivý závěr. Moc pěkná atmosféra a zajímavé podání, z šíleného alobalového muže jsem málem taky zešílela a o embryích se mi ještě pár dní bude zdát. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Uff, co k tomuto filmu dodat? Dlouho jsem se rozhodovala jak hodnotit. Byl to celkem zajímavý kousek, o tom žádná, ale chybělo tomu cosi "spešl", až na pár lekavých a děsivých scén to nevidím na víc než na průměr, očekávala jsem něco hrůzyplnějšího od found footage hororu, navíc od Kódžiho Širaišie, viděli jsme to u Grotesque, to byl maximálně až přehnaně brutální příběh, tentokrát však mě docela zklamal, a že si na takové druhy hororu potrpím, jen co je pravda. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kromě názvů studií, která se podílela na výrobě filmu, nejsou uvedeny žádné závěrečné titulky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama