Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 1
USA, 2007, 139 min

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 074)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

(3x) Můj nejoblíbenější díl trilogie, kromě Kirsten Dunst tu příjemně sekunduje i Bryce Dallas Howard. Netuším, kde se stala chyba, ale udržte si pět let stejně spokojené diváky, když jsou tak přemlsaní. Zpětně oceňuju ledasco, včetně kompaktnosti celé série, lehkého humoru i zužitkování velkorysého počtu postav. A nemám rozhodně pocit, že by pathosu bylo příliš. Tady spíš ubrali oproti dvojce, která je mnohem extrémnější. A MJ na divadle? Naprostá pohádka. A konečně už si také čtu originální příběh Zrození Venoma, což pochopení také neuškodilo. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Poslední exkurze po newyorských střechách, s Peterem Parkerem alias Spider-Manem. Zde se dočkáme hned tří záporáků, asi nejlepších triků z celé série (např. ztvárnění Sandmana bylo opravdu super) a také zajímavého, trošku komplikovaného příběhu. Náš oblíbený hrdina Spidey totiž tentokrát není jen ten klaďas, jak ho známe, ale kvůli jistým vlivům černé hmoty se dostane do potíží, kterým jen těžko bude čelit. Dokáže to? Skvělé zakončení jedné z nejlepších komiksových trilogií a Raimiho přesný zásah do mého diváckého vkusu. Největší emoce, nejlepší díl. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Celou trilogii jsem zhlédl znovu během jednoho týdne a musím uznat, že třetí díl je bezpochyby nejslabší. Musím vyzdvihnout herecké výkony, které jsou čím dál tím lepší a nejvíce mě překvapil James Franco, který vyzrál a své role se chopil výborně. Nachází se zde mnohem více hluchých míst a většina efektů byla až moc digitální. Celý film je dosti nevyrovnaný a nedrží pohromadě. Snad prvně, kdy se mě po skončení nevařila krev a nebyl jsem naprosto spokojený, tak jen zůstal film se silnými a slabými momenty plný výborných herců a digitálních efektů. Ale stále zůstávám velkým fanouškem Spider-Mana a nemohu se dočkat na další pokračování, mé hodnocení 3,5 hvězdičky… ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Podla mna bolo najväcsou chybou ocakavat od tohto filmu najväcsi megahit roka. Bol som skor naladeny pesimistickou naladou uz spominanych hodnoteni a nakoniec to vobec nebolo take zle. Bolo tam par nudnych scen a scenar bol nabity vsetkym moznym, Parker je v niektorych scenach naozaj smiesny. Spideymu sa tu hromadia nepriatelia, ako huby po dazdi, ale s konecnym vysledkom som vlastne spokojny, aj ked nie na 100%. V kazdom pripade Spiderman 3 nie az taky zly a nie je az takym velkym sklamanim, ako tu pise väcsina uzivatelov. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Průměrné, místy až neuvěřitelně špatné a naivní. Raimi chtěl všechno, hloubku i zábavu a vyšly mu z toho křečovité CGI omalovánky s nepřesvědčivým hrdinou a tak okatými klišé, že si je ani užít nelze. Vizuálně nenabízí Spidey nic nového a uvnitř to duní jak prázdný sud, přesto, že se to snaží tvářit velice moudře a přemýšlivě. Pohromadě to nedrží snad po žádné stránce, korunu tomu nasazuje výkon Maguira... Tohle se prostě nepovedlo. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (83)

  • Ve 107 zemích se ocitl Spider-Man 3 na špici žebříčku návštěvnosti. Celá trilogie celkově vydělala skoro dvě a půl miliardy amerických dolarů. (Pumiiix)
  • Cameo: Spolutvůrce komiksového "Spider-Mana" Stan Lee se ve filmu na chvíli objeví v roli muže, který Peterovi (Tobey Maguire) říká, že jeden člověk může něco změnit. (HellFire)

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama