Reklama

Reklama

VOD (1)

Seznamte se se Stuartem Shorterem. Má rád alkohol a heroin. Užívá si bolest. A je bezdomovec, zklamaný světem a posedlý noži. Ovšem jeho životní příběh je absolutně úžasný. HBO si vám dovoluje představit filmovou adaptaci stejnojmenné autobiografie.  Spisovatel Alexander Masters se ohlíží zpět na život svého kamaráda Stuarta, bezdomovce a alkoholika, který v dětství zažil traumatickou událost. Krátký život Stuarta Shortera byl jeden velký chaos - bezdomovec, který si hrál s noži, holdoval drogám a alkoholu a měl sklon k násilí. Když se však setkal s Alexem, nabral jeho život nový směr. Alex se rozhodl, že o Stuartovi napíše knihu a Stuart ho přesvědčil, že má příběh koncipovat pozpátku, aby byl více vzrušující. Stuart tedy vypráví příteli dobrodružství svého života, líčí příběhy současnosti a postupně se vrací do dětství. Jeho osobitý smysl pro humor dodává tragikomický nádech. Historky o přepadení pošty, pokusech o sebevraždu a střídání nejrůznějších institucí umožňují Alexovi nahlédnout do zcela odlišného světa. Náhle není tak těžké pochopit, jak se mohl Stuartův život vymknout kontrole. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Ak je predpokladom úspešnej biografie divákova empatia, tak sme s autormi naladení na úplne inej vlnovej dĺžke. Príbehu Stuarta, asociála a sociopata, chýba istá dramaturgická ruka a jeho životný príbeh je tak vykreslený len ako sled brutálnych excesov minulosti, ktoré majú byť odľahčené a "poľahčené" jeho súčasným (a dočasným) sekaním dobroty, čo ale emocionálne nefunguje. Ten chlapec BOL totiž NEskutočne BADLY DRAWN BOY. Je to ako čúrať oproti vetru a myslieť si, naivne, že mokrí budú akurát všetci okolo. Let´s sing. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když se ve filmu sejde Tom Hardy a Benedict Cumberbatch, tak je to pro fanouška filmů prakticky povinnost si onen film sehnat a s radostí se na něj podívat. S radostí jsem na něj i koukal. Jen to nebylo tak precizní, jak jsem očekával. Tom Hardy byl třeba naprosto skvělej, což o to. Podle předpokladů to byl ten nejsilnější trám, co kvality tohoto příběhu držel pospolu. Pak ještě příběh je určitě podle předpokladů další bod, který se u tohoto filmu dá předpokládat. Jenže tím vším to končí. Benedict předvádí takový nenápadný standard. Střihač si pro změnu asi zakouřil hašiš, protože ze začátku jsem třeba vůbec nepochopil ten vztah Toma a Benedicta. Nevím, jestli to byl záměr, ale Benedict tady byl strašně naivní. Tom hraje feťáka a Ben se mu nakvartýruje do bytu, dělá jako by nic. Trošku ten příběh, jak byl místy dost brutální a smutný, se tvůrci snažili odlehčit pohodovými scénami. Něco jako v Trainspottingu. Tady to prokombinování tvůrcům ale podle mě moc nevyšlo. ()

Reklama

kinghome 

všechny recenze uživatele

Hardy je prostě pán herec, který zahraje snad úplně každou roli skvěle. Celý příběh byl úžasný a Stuartovi stavy byli vážně přesvědčivé a depresivní. Ale u filmu se i skvěle zasmějete a celé je to prostě úžasné. Bez Hardyho by to nebylo ono, ale takhle je to další úžasný film, kde jde vlastně jen o Stuarta. Benedict je strašně divnej a ze začátku mi vadil, ale po chvíli jsem si zvykl a prostě jsem se bavil filmem. Ten fakt, že to je podle skutečné události ještě vše zvýrazňuje. Konec je smutný, ale už od začátku jsem myslel, že to nějak takhle skončí. Smutný příběh o bezdomovcovi, který žil svůj život na plno. Byl problémový, ale v podání Hardyho byl strašně sympatický. Úžasný zážitek 90% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Benedict Cumberbarch byl dobrý. Tom Hardy ? Vynikající. Vynikající ve své roli nemocného bezdomovce s tajemstvím, které žádné dítě na světě nikdy prožít nemá. A co všechno se v životě od těch střípků i střepů odvíjí, o tom Benedict sepisuje knihu. Ne tak normálně, ale dějově pozpátku. O jednom Stuartovi z komunity bezdomovců, jeho násilí, drogách, naštěstí i touhách. Velmi dobrý film. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Film dobrej tak pro někoho, koho baví psychologický rozbory postav, což teda já rozhodně nejsem... Dal sem si to kvůli ústřední dvojici velikánů, který už téměř maj svoje místo v síni slávy. Hardy mě přesvědčil o tom, že to není jen hora svalů, ale i týpek, kterej fakt umí zahrát ledasco. Tady sem mu to fakt sežral. To stejný dr.Strange, kterej taky umí zahrát naprosto cokoli. Film je krátkej, takže sem to ještě vydržel, ale musím se přiznat, že to bylo o fous :o) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • V roli nenáviděného soudce se představil skutečný otec Benedicta Cumberbatche. (ilovebritain)
  • Budova pošty v záběrech z let 1979 a 1993 je skutečně původní pošta v Cambridge, nyní prázdný obchod. (akisha)
  • Za skvelý výkon alkoholického násilného narkomana Stuarta bol Tom Hardy nominovaný na cenu BAFTA TV Award. Rovnako film získal niekoľko cien, vrátane za najlepší scenár (Best TV Film) a najlepšiu drámu (Special Jury Prize, RTS Television Award). (Deftie)

Reklama

Reklama