Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (405)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem neviděl tak kvalitní souboje, kterými se může pyšnit právě tento film. Jejich choreografie, to jak jsou natočeny, ty ladné, nádherné pohyby, se kterými se Jet Li pohybuje. To všechno je tak krásné a čisté, že nemůžu jinak a musím tomuto filmu dát čistých pět hvězdiček. Ten příběh totiž rozhodně potěší. Obávaný bojovník je pro mě totiž opravdu hodně velké překvapení. Dost možná nejlepší Liho film, který jsem kdy viděl. Jeho potenciál byl řádně využit a začíná mě mrzet, že ho nedokázal někdo využít už dříve, minimálně tak dobře jako v tomto filmu, a to také doufám, že se časem napraví, protože čas se krátí a Jet Li právě už kolikrát tvrdil, že sekne s herectvím, je jen otázka času, kdy s tím opravdu sekne, nebo možná jen vyhrožuje, aby nakonec dostal takové role, jako právě zde. Nádherný, citový film, který se rozhodně nezapře s jeho původem. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Fearless je pro mě velkým překvapením a to jen v tom dobrým slova smyslu.. Jet Li je tady naprosto úžasnej a to jak po bojový stránce tak i po herecký, což se zase nějak moc často nevidí. Souboje jsou samozřejmě po všech stránkách dokonalý. Woo-ping Yuen je prostě machr, zase ta jeho choreografie bere dech a přitom se jen málo opakuje, každý souboj má něco speciálního a pokaždý je bezchybný, ale naštěstí film nestojí jen na soubojích. Má i celkem duchaplný děj. Ronny Yu se hodně snažil aby se vyvaroval všem zaběhnutým příběhům a klišé a to s mu bezezbytku povede, akorát bych to trošku jinak zakončil, ale to je spíš můj subjektivní pocit, než že by to bylo špatně vymyšlený. Možná je pětihvězdičkový hodnocení pro tenhle film trošku luxus, ale na to, že jsem do toho šel s né moc velkým očekáváním, hlavně po dějový stránce, tak jsem nadmíru spokojen, takže se nakonec musim přiklonit k 5* ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší film od Jet Li. Fearless je hodně atraktivní Martial arts flick. Akční scény jsou vzrušující, mají náboj, dostatek energie a každý fight má inovační choreografii. Nejlepší souboj byl jednoznačně s masivním obřím hovadem, který měl snad kůži ze skály. I přesto, že příběh byl velmi jednoduchý, tak díky časté a skvělé akci si pětihvězdu film zaslouží. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Fillm stoji aj pada s Jetom li. Ako kung-fu je to VINIKAJUCE. Ale herecky vykon Jeta-li veru neohromi. V arene mu jeho vyrazovy repertoar uplne vystaci, ale pri prejavovani silnejsich emocii je skor smiesny. Najhorsie boli radoby dojimave sceny jeho premeny v onej dedinke a uplne najhorsia, doslova humorna scena bola, ked ho jedna slecna holila v potoku. Ale ako som napisal, fanusikovia akcie si pridu na svoje. Jeta-Li mam celkom rad, ale toto bolo nanho trosku privelke susto. 7/10 ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Šablonovitá vyprávěnka o bojovníkovi, který sice uměl od mládí zápasit, ale pravé moudrosti dosáhl až skrze pokání, utrpení a sázení rýže. Pak obrátil svou pěst na službu vyšším cílům a pozdvihl otřesené čínské národní sebevědomí. Pozor, vyskytuje se východní bojovnické rozumbradění! Krom výše zmíněného zbývají již jen nereálné, leč velmi efektní souboje, a právě ty jsou pro mě největším kladem filmu. Je to určitě škoda, protože život Huo Yuanjina i film sám naznačují, že o čem točit je. Vysněné vyznění filmu však některé zásadní momenty života protagonistova hrubě překrucuje a posouvá je do hlubin patosu, zplošťování hlavní postavy a nekritického, jednostranného obdivu k tomu, co běžně bývá ve filmech o bojových uměních obdivováno. S bojovnickými hodnotami druží se i čínské vlastenectví, které naštěstí nesklouzává k tupé kritice jiných národů. Silné **. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Při jednom souboji si Huo Yuan Jia (Jet Li) a Anno Tanaka (Shidô Nakamura) na chvíli vymění zbraně. Ve chvíli, kdy Huo vrací Tanakovi jeho samurajský meč, tak činí podle pravidel Bushido – rukojetí k pravé ruce a ostřím k sobě. (Nathaniell)
  • Nathan Jones je tak vysoký (meria 211 cm), že v hoteli kde bol ubytovaný, museli spojiť dokopy tri postele, aby sa mohol pokojne vyspať. (m.a.t.o.)
  • Nathan Jones (Hercules O'Brien) počas natáčania škaredo spadol a takmer si vybil niekoľko zubov. Lekárske ošetrenie však odmietol a pokračoval v nakrúcaní. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama