Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (406)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film jde v tradičních stopách Hong Kongských filmů a můj nejoblíbenější WuShu bojovník posledních let Jet Li ukazuje proč je stále hvězdou. Jeho kreace a bojové umění je perfektní a jeho proměná, na které prakticky film stojí, je bezchybná. Z arogantního pomstichtivého fracka k hrdinovy národa, který je symbolem pro všechny okolo. Pokud opravdu existuje o 40 minut delší verze moc se na ni těším a doufám, že přibudou některé další roviny, který příběh hrdiny národa nabízí. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

velmi krásný, Poslednímu samurajovi trochu podobný, hong kongský film, který ale překračuje hranice Číny a dokáže zaujmout svou výstavbou pravděpodobně i lidi, kteří wuxia filmy nemají rádi. Jet Li je famózní, jeho duševní přerod z arogantního, pomstou zaslepeného, pyšného kungfu mistra v legendárního zakladatele WuShu učícího, co je pokora a o čem přesně je kungfu, je výborný. akční scény výborné, je vidět že i tady je dělal špičkový choreograf, no nicméně Ip Man je podle mně nepřekonán. Nejlepší část filmu definitivně prostředek, krásný kontrast s temným brutálním masakrem v první části. Kamera je úžasná, naplno využívá exteriéry k vybudování atmosféry klidu, či zase v úvodu až hororová v interiéru. Nejlepší souboj filmu je ten s americkým zápasníkem, kde se poprvé ukáže změna Huova charakteru. Závěr dojemný velmi. Formálně i obsahově dokonalý snímek. Viděn DC. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Jediné čím film zaujme jsou skvěle udělané akční scény ale i když jich je ve filmu poměrně dost mohlo jich klidně být i více a i když jsou opravdu hodně povedené občas mi připadali nechtěně směšné. Ale i tak jsou bojové scény to njelepší z filmu. Když se ve filmu nebojuje stává se z filmu podprůměrná podívaná se špatnými herci a neuvěřitelně trapnými dialogy. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

To co jsem právě viděl, ve mně zanechalo velice hluboký a silný dojem. Obvykle nepíšu komentáře hned po skončení filmu, nechávám si všechny scény znovu projít hlavou a často se k vlastnímu psaní dostanu až o dva tři dny později, jednu z mála výjimek činím právě teď. Není to ani pět minut, co jsem se zatajeným dechem sledoval Jet-li ho dokonalé wu-shu pohyby za svitu měsíce a už musím vše, co jsem za posledních 105 minut zažil dostat ze sebe ven. Je toho hodně, co chci říct, doufám, že budete trpěliví. Především bych chtěl zdůraznit, že tento film se mi vryl do paměti jako brilantní, citově krásný a vizuálně hodnotný snímek okořeněný tou nejlepší možnou a choreograficky maximálně zvládnutou wu-shu akcí na světě! (Tony Jaa je jiná kategorie). Příběh Huo Yuan Jia je vystavěný na proměně ctižádostivého, sebevědomého a cílevědomého rváče v morálně, citově a eticky vyspělého muže. Proměnou prochází snad i samotný Jet-li, jehož kariéra, chýlící se ke konci, nabírá v posledních stádiích obrovský rozmach a Jet-li stejně jako v Unleashed potvrzuje, že je více než schopným hercem. Souboje (i když zde hrají pouze vedlejší roli) jsou něco neskutečného, zpomalované detailní záběry všemožných úderů jsou třešničkou na dortu, jehož těsto vzniklo z poctivé práce choreografů, skvělých bojových kvalit všech protagonistů a výborné volby střihačů a kameramanů. Fearless celkově působí jako správně poskládaná mozaika a já jí zařazuji do nepočetné skupiny pětihvězdičkových. 66,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní čínský film. Asijské akční filmy moc nemusím, nedokážou se přizpůsobit realitě a ukazují sci-fi létání po obloze, vrhání dýk kilometr daleko, nebo rozbíjení skal pěstí. Nikdy jsem nepochopil komu jsou takové filmy určeny. Alespoň já při takových fantasmagoriích zvedám oči v sloup, natož abych oceňoval "bojovou" scénu ve vzduchu . Raději si vychutnám méně pompézní filmy, které ukazují umění boje v reálné podobě. Obávaný bojovník to z velké části dokázal a možná proto se mi líbil. Rovněž si párkrát vybral svojí chvilku a popřel všechny fyzikální zákony, ale rozhodně to nebylo tak markantní, jako v jiných podobných filmech. Boj, hlavní prvek filmu, jsem si vychutnal. Příběh už mě tolik nebral, režisér nedokázal pracovat s emocema, zvlášť u suchého asijského publika se divím, že trochu víc nepřeháněl. Proto všechny scény, které mají pracovat se smutkem, úzkostí, zoufalostí nebo radostí, neobstály. Občas se mi zdálo, že vidím skrytou čínsko-komunistickou propagandu, určenou pro čínské publikum, což se mi moc nelíbilo, každopádně jsem se mohl plést. 70% 28.01. 2010 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Nathan Jones je tak vysoký (meria 211 cm), že v hoteli kde bol ubytovaný, museli spojiť dokopy tri postele, aby sa mohol pokojne vyspať. (m.a.t.o.)
  • Okolonosti Huovy smrti nejsou dodnes uspokojivě vysvětleny. Velmi dlouho se spekulovalo o otravě arsenem. V roce 1989 byly Huovy tělesné pozůstatky převezeny na jiné místo a na jeho kostech byly nalezeny černé skvrny, které ve spojení s chemických rozborem potvdili přítomnost arsenu v těle. Nicméně nijak to nepodporuje teorii o možné otravě, poněvadž po více než 2400 let se používá arsenik (oxid arsenitý) jako součást tradiční čínské medicíny. (Dinsberg)
  • Při jednom souboji si Huo Yuan Jia (Jet Li) a Anno Tanaka (Shidô Nakamura) na chvíli vymění zbraně. Ve chvíli, kdy Huo vrací Tanakovi jeho samurajský meč, tak činí podle pravidel Bushido – rukojetí k pravé ruce a ostřím k sobě. (Nathaniell)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama