Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (406)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Jediné čím film zaujme jsou skvěle udělané akční scény ale i když jich je ve filmu poměrně dost mohlo jich klidně být i více a i když jsou opravdu hodně povedené občas mi připadali nechtěně směšné. Ale i tak jsou bojové scény to njelepší z filmu. Když se ve filmu nebojuje stává se z filmu podprůměrná podívaná se špatnými herci a neuvěřitelně trapnými dialogy. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tento film se tváří jako běžný kung-fu, (wu-shu), film, ale není tomu tak. Má příběh, založený nejen na bojových scénách, ale když přejdu k bojovým scénám, tak mi nezbývá říct niž jiného, než: "Nemám slov". Vstávám a tleskám. Prostě paráda. Obzvláště ten závěrečný souboj je vynikající. Přitom jsem úplně zkameněl. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pribeh o tom, ako pysny bojovnik Jet Li k rozumu prisiel a pochopil, ze pomsta prinasa len pomstu a ze bojove umenie WuShu nie je len o tom byt najlepsim z najlepsich. Choreografia bojoveho umenia je perfektna, zboznujem aj spomalene zabery. Ak ale niekto ocakava, ze sa tu nonstop cely film len bojuje, tak je na velkom omyle. Asi takmer celu druhu tretinu tam nie je ziadny boj, co ale nepovazujem za minus. Avsak je tu dost subojov a kazdy milovnik takychto filmov si moze vybrat nejaky svoj oblubeny, ktory si pozrie s radostou viackrat. Mne sa pacil suboj s Herkulesom, ale aj v restauracii. Som rad, ze Jet Li si nevybera len skvele bojove ulohy, ale aj charakterove, ako napriklad UTRZENY ZE RETEZU (2005)... 29.09.2008 _____ Jet Li - (Huo Yuanjia) +++ Shido Nakamura - (Anno Tanaka) +++ Betty Sun - (Moon) +++ Nathan Jones - (Hercules O´Brien) +++ Hudba: Shigeru Umebayashi +++ Produkcia: Ronny Yu, Jet Li +++ ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výpravné, dobre natočené, s veľmi dobrou (hoci nie úchvatnou) bojovou choreografiou. Lenže je vidieť, že to zostrihali z podstatne dlhšieho filmu, takže sa to zvrháva na obyčajnú turnajovku s dobrými zápasmi pozliepanými zúfalo tuctovým príbehom a suchými dialógmi. Hlavne prvá 40-minútovka je zúfalá. Bitky skvelé, ale príbeh nikde, a hlavne mi strašne prekážal Jet Li pokúšajúci sa "hrať" - toho chľastajúceho, ješitného hajzlíka som mu fakt neveril, na to by potreboval mať vo svojom hereckom repertoári viac ako jeden kŕčovitý, priblblý úsmev. Našťastie od polovice sa začne diať aj niečo iné, takže film prudko naberie na zaujímavosti. A Jet je potom klasicky nadhľadovo "bohorovný", čo zvláda dobre. Rozšírená verzia musí byť stokrát lepšia, toto je vlastne tuctovka na jedno pozretie. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Okolonosti Huovy smrti nejsou dodnes uspokojivě vysvětleny. Velmi dlouho se spekulovalo o otravě arsenem. V roce 1989 byly Huovy tělesné pozůstatky převezeny na jiné místo a na jeho kostech byly nalezeny černé skvrny, které ve spojení s chemických rozborem potvdili přítomnost arsenu v těle. Nicméně nijak to nepodporuje teorii o možné otravě, poněvadž po více než 2400 let se používá arsenik (oxid arsenitý) jako součást tradiční čínské medicíny. (Dinsberg)
  • Anthony De Longis a Jet Li zlomili počas natáčania šermiarskeho súboja šesť mečov. (m.a.t.o.)
  • Nathan Jones, s cieľom udržať si svoju postavu, konzumuje šesť jedál denne, pije minerálku po litroch a robí 150 klikov vždy, keď má na to príležitosť. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama