Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist

(seriál)
  • Česko Fullmetal Alchemist - hledání kamene mudrců (více)
Trailer
Japonsko, (2003–2004), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Hóko Kuwašima, Džun'iči Suwabe, Nana Mizuki, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Kazuko Sugijama, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Epizody(51)

Bratři Edward a Alphonse použijí alchymii, aby oživili svou matku, ale spustí tím chemickou reakci, která roztrhá jejich těla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je zvláštní, nemohu říct že se mi na něm něco nelíbilo. Jedna z mála je to anime, z kterého si aspoň trochu něco odnesete. Na tento seriál nezapomenu, i když jsem na něj nekoukal přes rok, mám ho stale v paměti. Nejlepší na FMA bych řekl že jsou homunculové. I když jsou to záporáci, dokážou vás natolik oslnit, že si je oblíbíte mnohem více než kohokoli jiného. Skvělé anime! ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Nádhera, naprosto úžasný seriál, moc se mi líbil a jeho fiktivní svět jsem si tak jako The Grid z Trona nebo Svět čtyř národů z Avatara (Legenda o Aangovi) zamilovala. Má všechno, co potřebuju ke štěstí - pěknou animaci, zajímavou mytologii, silný příběh, výborné sympatické postavy... Nejprve mě těch 51 dílů trochu vyděsilo (ono to hned vypadá jinak, když je to rozděleno do sérií), ale nakonec jsem je s nucenými pauzami sjela během týdne a pár dnů. Nemohla jsem se dočkat, až zhlédnu Bratrství. Bratrství se nakonec opravdu ukázalo ještě lepší a návykovější... Boj o místo v mé seriálová topce tedy nakonec vyhrálo Bratrství, ale hodnocení zůstává. 9/10 ()

Reklama

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Hlavní výhoda Alchymisty je podle mě v tom, že s mangou má společná maximálně jména hlavních postav. Jen tak může vzniknout celkem dlouhé anime bez zbytečných dílů a fillerů, které jinak vznikají, aby děj anime nedohnal děj mangy. U Alchymisty tvůrcům na ději v manze nezáleželo, protože už asi u 10. dílu se naprosto rozcházeli. Díky tomu se děj držel prakticky ve všech dílech na vysoké úrovni a mohl ho rozvíjet i následný film. To je něco, co jsem u jiného anime (snad kromě Hunter x Hunter) neviděl. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Z FMA mám dost rozporuplné pocity. Začátek mě vůbec nebavil a byl plný pro mě nepochopitelného infantilního humoru. Prostě šónen. A pak to postupně graduje do dechberoucího závěru. Infantilního humoru ubývá, ale když se objeví, tak o to méně se tam hodí. A následný film z nacistického německa mohl být zajímavý, ale skončilo to jen nelogicky a překombinovaně. Asi nemá smysl se nějak detailněji rozepisovat, když mé pocity obsáhle vystihl DaViD´82 v recenzi u Brotherhoodu. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Fullmetal Alchemist sa mi zapáčil natoľko, že som si ho pozrel za necelé tri dni a aj po rokoch si myslím, že zaslúžene patrí k tomu najlepšiemu, čo môže japonská animovaná produkcia ponúknuť. V tomto prípade sa jedná o epochálny počin, o ktorom by sa malo rozprávať v superlatívoch. Musím uznať, že ma to naozaj bavilo. Je tu mix rôznych žánrov a každá, hoc len bezvýznamná, časť z nich je prepracovaná veľmi dôstojne a na úrovni. Je len veľmi málo filmov a seriálov, pri ktorých sa s mojím telom takto zahrávali emócie a plne som si to užíval. V jednom momente sa smejem, z ďalšieho mi beží mraz po chrbte, v inom som naštvaný a v ďalšom sa cítim smutno, no ani v jedinom sa nenudím - to je skrátka záruka kvality. Vypisovať sa o chybách snáď ani nemá zmysel; sú tu a nie je ich málo, ale sú to tie chyby, ktoré sú takmer všade inde a pri tejto záležitosti ich ani nevnímame. Písať o pozitívnych stránkach filmu je snáď ešte zbytočnejšie; či už sa jedná o hudbu, charaktery, príbeh apod., to všetko je prinajhoršom výborné. Brotherhood je ale aj navzdory tomu lepší. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Bratři Elricové jsou ve skutečnosti namluveni ženskými dabérkami - Edwarda namluvila Romi Park, Alphonse zase Rie Kugimiya. (Hromino)
  • Jméno Dante znamená v latině "věčný". (Hromino)
  • Homunculové jsou pojmenováni jako sedm smrtelných hříchů (Pýcha, Závist, Chtíč, Obžerství, Chamtivost, Lenost a Hněv). (Komprimus)

Reklama

Reklama