Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj tohoto třídílného filmu je zasazen doprostřed Bermudského trojúhelníku. Skupinu rozličných profesionálů svede v tomto třídílném filmu dohromady pátrání po jedné z největších záhad. Miliardář Eric Benirall přijde nečekaně přijde o několik nákladních lodí i s posádkou a chce znát odpovědi. Sestaví tým expertů na různé obory včetně skeptického novináře Howarda Thomase, odporníka na oceánologii Emily Pattersonovou, vědeckého inženýra Bruce Gellara (Michael Rogers) a psychoanalytika Stana Lathema. S příslibem neomezených prostředků má tento nesourodý tým šanci, která se naskytne jen jednou za život - vyřešit jednu z nejzáhadnějších světových hádanek, záhadu Bermudského trojúhelníku. Poté, co nad Trojúhelníkem zmizí tryskové letadlo, se každému z Benirallova týmu začnou dít podivné věci. Když se o jejich vyšetřování začne zajímat vláda, tým zjišťuje, že stojí před něčím mnohem nebezpečnějším, než mohli tušit. Z výzkumné mise se bleskově stává zběsilá jízda v srdci Bermudského trojúhelníku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Asi málokdo by tušil, že velký podíl na vzniku tohoto filmu mají X-Men a X-Men II. Nebýt těchto komerčních trháků, asi by Bryan Singer nenašel ani peníze, ani důvěru, pro natočení takto zvláštního projektu. Řeč je totiž o TV filmu s pochybným námětem, s celkovou stopáží čtyř hodin. Za normálních okolností bychom dostali miniseriál mizerné úrovně, jako byl třeba Den trifidů. Jenže Singer tyto filmy miluje a tak neváhal použít nemalých prostředků proto, aby se za Záhadu Bermudského trojúhelníku nemusel stydět. Nic není ošizeno a všechny tři díly mají parametry A-čkových filmů. První díl nastiňuje různé záhady okolo Bermudského trojúhelníku a vzniká tým expertů, kteří mají za úkol jednou pro vždy tuto záhadu vyjasnit. Druhý díl se pak zaobírá hlavně konspiračními teoriemi a pomalu se dozvídáme kdo, nebo co za jevy v Bermudského trojúhelníku může. Navíc se zdá, že se tyto jevy šíří i za jeho hranice a v ohrožení je celý svět. Ve třetím díle pak sleduje jestli a jak se podaří této zkáze zabránit a jak to celé vlastně dopadne. Pokud se v záhadologii orientujete, budete trochu otrávení, protože po dvou hodinách se vše zvrhne v nepříliš dobré sci-fi. Ohledně alternativních světů a časoprostoru se toho natočilo hodně, ale jen málokomu se to podařilo dobře. Vlastně mě napadá jen Osudový dotek a 12 opic. Tento film je co se logiky a fyziky týče, ostudně blbý, ale přesto působí sympatickým dojmem. Zčásti za to může opravdu velkorysá výprava, ale velký podíl mají i slušně hrající herci a vcelku dobře napsaný scénář. Vlastně nebýt těžce přepálené třetí části, klidně bych dal vyšší hodnocení. Pokud o Bermudském trojúhelníku nic nevíte a nečtete kvalitní sci-fi, nejspíš budete shovívavější a klidně si k mému hodnocení půl hvězdy přidejte. ()

Sairina 

všechny recenze uživatele

První díl 4*: Velmi pěkný začátek, trochu napínání, zatím člověk čeká, co bude dál. Druhý díl 1*: Nevím co se tam vůbec stalo, je to taková rychlá změna po prvním díle jako, kdyby do scénaristy uhodil blesk a přeskočilo mu. No prostě realit je tam hodně a čert, aby se v tom vyznal, hlavně v těch fylozofickejch žblastvech o tom, jak se to a tamto ...(nebudu nic prozrazovat) Třetí díl 3*: Po zklamání z druhého dílu nastává opět změna (asi se scénarista vzpamatoval). Ale i tak je to slabá kvalita oproti prvnímu dílu. Celkem 3*: Z dobrodružného filmu se vyklube podprůměrná sci-fi, takže pro ty, co nemaj rádi zmatené prolínání alternativních realit, nedoporučuji. Ale těm, co je baví každičká zmíňka o Bermudském trojúhelníku, doporučuji. Aspoň zjistí jednu z teorií o vzniku, docela překvapující, kdyby to teda byla pravda. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S režisérom Craigom R. Baxleyom som sa zoznámil niekedy začiatkom deväťdesiatých rokov minulého storočia prostredníctvom akčných snímkov "Temný anjel" a "Studený ako kameň". No moju zvýšenú pozornosť si zaslúžil až televíznymi adaptáciami námetov Stephena Kinga - "Dom v ružiach", prequelu "Denník Ellen Rimbauerovej" a predoveštkým mini série "Búrka storočia". Keď som si všimol, že zrežíroval aj trojdielnú sériu "Záhada Bermudského trojuholníku" s radosťou som si ju pozrel. Aj keď to trvalo štyri hodiny, vôbec som sa nenudil. Takže môžem povedať, že to bol dobrý mysteriozno dobrodružný sci-fi film. *** ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Dokiaľ v prvej časti film len rozvíja mysterióznu zápletku a divákovi kladie otázky je to dobré, priam výborné. Druhá časť je už len naťahovaná spleť repetívnych scénok...a tretia časť z toho spraví kvalitný sci-fi brak, všetka mysterióznosť sa vytráca zostávajú len béčkové scénáristické kľučky a hŕby vysvetľovačiek, ktoré sa to nezmyselné dianie snažia obkecať. Ako dobre to začalo, tak zle to skončilo. (4/10) ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Na Tv pomerne veľmi slušný projekt. Musel som nabrať odvahu aby som sledoval tie štyri hodiny pokope. Musím povedať že som sa nenudil pretože stále sa o niečom kecalo, kecalo a kecalo a ako celok to bolo zaujímavé. Záverečná pointa bola dopredu známá už skôr no aj tak to pekne skončilo. Už tak dlho som nevidel Catherine v nejakom filme, tak som si ju užil. 66% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (5)

  • V mnoha scénách můžeme v pozadí zpozorovat hory a skály. Florida má ovšem nejnižší maximální výšku ze všech států USA. (fiLLthe3DD)
  • Filmu byla udělena cena Saturn v kategorii nejlepší televizní prezentace. (Terva)

Reklama

Reklama