Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj tohoto třídílného filmu je zasazen doprostřed Bermudského trojúhelníku. Skupinu rozličných profesionálů svede v tomto třídílném filmu dohromady pátrání po jedné z největších záhad. Miliardář Eric Benirall přijde nečekaně přijde o několik nákladních lodí i s posádkou a chce znát odpovědi. Sestaví tým expertů na různé obory včetně skeptického novináře Howarda Thomase, odporníka na oceánologii Emily Pattersonovou, vědeckého inženýra Bruce Gellara (Michael Rogers) a psychoanalytika Stana Lathema. S příslibem neomezených prostředků má tento nesourodý tým šanci, která se naskytne jen jednou za život - vyřešit jednu z nejzáhadnějších světových hádanek, záhadu Bermudského trojúhelníku. Poté, co nad Trojúhelníkem zmizí tryskové letadlo, se každému z Benirallova týmu začnou dít podivné věci. Když se o jejich vyšetřování začne zajímat vláda, tým zjišťuje, že stojí před něčím mnohem nebezpečnějším, než mohli tušit. Z výzkumné mise se bleskově stává zběsilá jízda v srdci Bermudského trojúhelníku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Na televizní film, jenž byl rozdělen na tři části (nepletu-li se) se jedná o poměrně propracovanou, i když za vlasy značně přitaženou podívanou. Během příběhu se promění nejen několik hypotéz o funkci a tajemství Trojúhelníku, ale i pár alternativních současností, kde mimo jiné Státům vládne fašismus (evropské formy s hákovým křížem). co bych to tu dlouze rozepisoval, jedná se o skorokatastrofické "něco", kterých USA natočí ročně asi tak stopadesát tisíc. Až se člověk diví, že na to mají peníze. Abych to zase nepřehnal, tak tento jistě není žádné béčko v tom smyslu označení. Jistě je vidět nemalý investovaný kapitál a plno hlaviček se jistě činilo, aby byl tenhle projekt zajímavý, a já neříkám, že není. Potěší účast Sama Neilla, i když ze všech postav je patrná jakási umělost a řekl bych taková prvoplánovost celého filmu. Úplně všechny takzvané nečekané zvraty jsem očekával. Ideální pro vysílací čas 17:45. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +mysteriózní atmosféra, na TV film výborné zpracování, hudba -hodně roztahaný děj, potenciál byl nevyužit/// Rozhodně to mělo mnohem větší potenciál. I tak je to ale zajímavý a napínavý snímek s mnoha pěknými vyzuálními scénami. Škoda jen, když už se na to člověk tak dlouho dívá, že z toho v závěru nevyleze něco velkolepějšího. Navíc jsem se hlavně ve třetí části v ději a v pojmech trošku ztrácel. Prostě jsem nechápal co se děje a o čem se to tam mluví. Prostor na vysvětlení měli./// Celkem 67%/// ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Každopádne príjemné oživenie pátračských filmov, navyše ak sa jedná o takú diskutabilnú a príťažlivú tému, akou trojuholník je. Dielenské spracovanie niekedy trhá oči, no atmoška a prekvapujúco príjemní herci to vyrovnávajú. Celkový efekt mi ale prekazili záverečné scény a záver. 65%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela zdařilý TV snímek, který rozhodně neurazí a patří k tomu lepšímu co může TV produkce nabídnout. Herecká sestava byla vybrána velice dobře, film nenudí a je plný zajímavých překvapení. Škoda jen, že je ve filmu málo trikových sekvencí a působí až moc počítačovým dojmem. Ale i tak se jedná o překvapivě kvalitní podívanou. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál ktorému by viac svedčala iná adaptácia ako TV Film. Zo začiatku všetko šľape ako má, vyzeralo že dostaneme niečo čo v lacnejších produkciách nebýva zvykom, no v poslednej tretine už film nevedel čo so sebou. Scenárista akoby zablúdil vo svojich, fantáziami nabitých, predstavách s tým že napísal poslednú časť úplne nezávisle od zbytku. Bermudský trojuholník je pútava téma, ako stvorená na sfilmovanie, a dúfam že si ju raz zoberie do rúk lepší režisér, väčšie štúdio a hlavne menej premotivovaný scenárista. Vôbec nejde o stratu času, ani nie úplne najhoršie spracovanie, no budete si musieť odmyslieť nelogické postupnosti v príbehu. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (5)

  • Snímek získal cenu Emmy v kategorii nejlepší speciální vizuální efekty. (Terva)
  • Filmu byla udělena cena Saturn v kategorii nejlepší televizní prezentace. (Terva)
  • Výkonný producent Dean Devlin uvedl, že v minisérii je přibližně 800 záběrů s digitálními efekty a že o jejich výrobu se postaral stejný tým, který pracoval už na Dni nezávislosti (1996). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama