Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Leckterý hokeje znalý filmový divák by od kanadského filmu s názvem podle jedné z největších ikon jejích národního sportu čekal jen bohapustou sladkobolnou maškarádu ''jak jedna hokejka ke slávě přišla'', ale ono je to spíš politické drama o nerovnoprávnosti francouzsky mluvícího obyvatelstva Kanady za života jedné hokejové legendy. Roy Dupuis v hlavní roli předvádí dechberoucí výkon a za zmínku stojí i účast některých skutečných hračů NHL (pocházejících samozřejmě z frankofonního Quebecu) v rolích Richardových spoluhráčů....po dalším shlédnutí chtě nechtě přidávám další hvězdu. Doopravdy skvělé drama. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Výborný snímok o mimoriadnom hokejistovi hrajúcom v náročnej dobe, ktorému sa “nikdy” nepodarilo plnohodnotne získať rešpekt a úctu okolia napriek tomu, že bol najlepší. Skrátka, takto to dopadá, keď sa do športu miešajú národnostné predsudky a skurvená politika. P.S.: Od hororov na čas svätý pokoj. V maratóne sa ocitlo 18 hororov, z toho boli tri nadpriemer, päť priemer, čiže s desiatimi to bola “strata času”. A potom sleduj priebežne, keď viac ako polka je pasová výroba čo nemá ani hlavu ani pätu, respektíve také, čo v danom žánry ani nemajú čo robiť. Otrasná štatistika. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Těžko se mi píše, protože film na mě opravdu zanechal velmi silný dojem. Poslední snímek s trochu podobnou tématikou je určitě Invictus a když je to výborná věc, tento kousek o Maurice Richardovi se mi líbil opravdu mnohem, mnohem víc. Určitě nestál stovky milónů dolarů, ale vůbec mu to neubíra na kvalitě. Je to příběh jednoho velkého muže, s jedním ještě větším srdcem, který i přes různou nepřízeň osudu se tomu vždycky dokázal postavit čelem a ukázal svou ohromnou vůli. V hlavní roli skvělý Roy Dupuis, kterého jsem předtím skoro vůbec neznal. Z dalších herců mě snad zaujal jen Stephen McHattie v roli jeho dlouholetého trenéra. Scény jsou natočeny velmi věrohodně a asi tak, jak se mohl tenkrát hokej opravdu hrát. A některé scény, jako třeba trenérova děkovná řeč ve francoužštině, mě opravdu vzali za srdce. Dal bych klidně šest, ale bohužel to nejde, tak snad příště. ()

Nemik96 

všechny recenze uživatele

Děkuji uživateli EARL 23 že mi tento film doporučil jelikož je naprosto skvělý. Sportovní filmy patří k mým oblíbeným a příběh Maurice Richarda člověka který svou píli,odhodláním a sebeobětováním otevřel pyšným Kanaďanům oči a mám za to, že má obrovskou zásluhu na tom, kde se v dněštní době NHL nachází.Hlavní role se chopil Roy Dupuis kterého jsem viděl pouze v seriálu Nikita tudiž jsem nevěděl co můžu očekávat. Jeho výkonem jsem byl nadšen stačilo když seděl na střídačce a sledoval hru už z jeho pohledu šlo vyčíst ,co se mu právě honí hlavou.Hodně mě potěšilo že malou roličku dostal Sean Avery jeden z nejznámějších provokatéru NHL a ještě víc,že mu dal Maurice pěkně do tlamy dobře mu tak :) Příběh je opravdu strhujíci a potěší jak hokejové fandy tak lidi které hokéj až tak moc nezajímá. Představte si v dnešní době hráče, který pracuje do ůmoru ve fabrice, po práci sedne na kolo a jede si odehrát večerní zápas NHL aby uživil svou rodinu, nelze říct nic jiného než respect.Před asi 10 lety jsem NHL miloval, dneska kdy se více stávkuje za zvýšení platů, než hraje můj zájem silně opadl chtělo by to nějakého novodobého Maurice Richarda,který by svým vystupováním a hrou otevřel ostatním oči. Nekompromisních 5***** dokonce jsem zvažoval že tento fil zařadím do mé TOP10 jenže to bych musel vyhodit Pád do ticha a to nemůžu srdcová záležitost :) ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší film s hokejovou tématikou... perfektní vizuál, zajímavý příběh a ohromná výprava. Je vidět, že Kanaďané hokej milují a jsou schopni to přenést i do filmového vyprávění. Jen škoda, že se film hlouběji nezajímá o postavu hlavního hrdiny, a že konec nepřinese žádnou větší katarzi. Ale to je už zkrátka problém všech životopisných filmů... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Maximální snaha o autentičnost byla podpořena konzultacemi s Mauricem Richardem samotným, jeho ženou a dětmi. Dále byly použity poznámky a vzpomínky reportéra Dicka Irwina týkající se jeho otce, bývalého hráče a trenéra NHL, a reportérů té doby. (worlik)
  • Film pojednává o éře, kdy NHL hrálo pouze 6 klubů zvaných "Original Six". Šestici tvořily Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings, Boston Bruins, Chicago Black Hawks a New York Rangers. Často se nesprávně uvádí, že jde o zakládající členy NHL, ale liga byla těmito kluby tvořena pouze mezi lety 1942 a 1967. Ve filmu vidíme v akci všechna tato mužstva kromě Chicaga. (PNSP)
  • Maurice Richard odehrál v NHL za Montreal Canadiens 18 sezon, během nichž v 1111 zápasech vstřelil 626 branek a na 465 přihrál. (JOHN.NY)

Reklama

Reklama