Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Všem těm floutkům kteří chtěj ve dvaceti milionový smlouvy a přitom se sotva drží na nohou, bych tenhle příběh o neuvěřitelný dřině a vůli něco dokázat pustil. A jejich rodičům tlačícím na trenéry taky. Vedle silnýho motivu můžeme sledovat i náhled do hokejovýho pravěku, kdy crčící krev, vyražené zuby a monokly byly denním chlebem všech tehdejších hráčů. Snad tehdy vzniklo rčení o nejtvrdší hře na světě. Co mi moc nesedlo byl v tomto případě Roy Dupuis. Ne že by nebyl vhodným typem nebo hrál špatně, ale mě jeho Maurice Richard přišel jako neskutečně depresivní chlápek. Ale to bude spíš chyba scénáristů. Každopádně mě v souvislosti s Richardem napadají jména řady našich sportovců, jejichž příběh byl neméně silný a určitě by si zasloužil zpracování. Plánička, Zátopek, Mikoláš, Modrý a vůbec celá parta uvězněných hokejistů atd.. Kdy se dočkáme? 80% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nejlepší hokejový snímek, který byl doposud natočený. Děj je od začátku vynikající a vtáhne vás. Scény z ledu jsou fantastické a každý hokejový fanoušek je ocení. Do toho výborný herecký výkon Roy Dupuise, který se do role Maurice Richarda vžil a zahrál ho srdcem. Fascinující je, že tento snímek není klišé, ale krutá realita. Maurice musel být silný člověk a vydržet takový tlak není jednoduché. Pár scén je opravdu srdcových a vryjí se mi do paměti na hodně dlouho dobu. Jelikož jsem hokejový fanoušek, tak právě tento snímek je pro mě jeden z nejsilnějších filmových zážitků. Plný počet je tedy na místě.. 10/10 = 100% ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hokej navždy bude jedním z mých srdcových sportů, a proto mě mrzí, že o něm moc dobrých filmů není. O existenci Maurice Richarda, s červenými tvářemi přiznávám, jsem netušil, nicméně se mi jeho příběh moc líbil, protože to byl očividně nejen skvělý hráč, ale navíc důležitý člověk pro celý Quebec. 80% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nesdílím úplné nadšení mých kolegů z tohoto filmu. Hlavně počátky mě skoro až zklamaly, čekal bych víc hokeje, víc tréninku, víc scén, které by podtrhli naprostou hokejovou vyjímečnost Maurice Richarda, jen pro dokreslení bavíme se o hokejistovi po kterém je pojmenovaná jedna z trofejí NHL. Já vím, že to je scénaristicky nesmírně těžké vzít si velké období u vyjimečné osobnosti a udělat z toho film, ale zase když už mám v názvu jméno dotyčného, měl bych přemýšlet nad každou scénou a dialogem. Paradoxně se mně mnohem víc líbila "politická" část filmu to byla zprostředkována velmi diváckým způsobem s jasně sdělením názorem. Pokud jde o postavu Mauriceho, tak si myslím že nebyl moc přesný, chyběli mě tvrdší rysy v obličeji, větši emotivně výrazový potencionál. Samozřejmě film má určitý náboj a zejména díky druhé části je celkem poutavý, ale žádný velezážitek se nekonal. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu hráli současní nebo bývalí hráči NHL, např. Mike Ricci, Vincent Lecavalier, Ian Laperriere, Pascal Dupuis, Sean Avery, Stephane Quintal nebo Phillipe Sauve. (worlik)
  • Maurice Richard si změnil číslo 15 na 9 kvůli své dceři Huguette, která po porodu vážila 9 liber. (JOHN.NY)
  • Dôstojník RCAF (Royal Canada Air Force), ktorý odmietne Richarda (Roy Dupuis) vziať do armády, má na sebe leteckú bundu z 80-tych rokov 20-teho storočia. V tej dobe boli letecké bundy RCAF totožné alebo podobné ako v RAF a nemali dizajn bundy použitej vo filme. (vander19)

Reklama

Reklama