Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (558)

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom prekvapenie. Ide o pohodovú čiernu komédiu, kde je príjemné vidieť Atkinsona aj v nejakej inej rovine ako len v Beanovi alebo bláznivej paródii. Dosť mi to pripomínalo Kúzelnú opatrovateľku (2005), len s tým rozdielom, že tento film je skôr pre dospelých. Do rodiny prišla upratovačka, ktorá nielen navarí a vyžehlí, ale aj uprace všetky vaše rodinné problémy :) Metódy sú síce drsné a neobvyklé, ale účinné. Samozrejme, v reály by som ich neodporúčal, ale film aspoň posiela do sveta jeden veľký odkaz. Takmer všetky problémy, aj tie v rodine, sa dajú riešiť. Len treba chcieť a skúsiť popremýšľať nad vhodným spôsobom. 70/100 ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si myslela, že Rowanu Atkinsonovi nálepku "Mr. Bean" už nikdo neodpáře a ohromně jsem se mýlila, jeho herecký výkon je obdivuhodný a je to absolutní přerod. Anglický suchý humor funguje na 100 %. A dokonalá je i Maggie Smith, která se tváří jako to nejnevinnější neviňátko, nepodezírali byste ji ani ze zabití mouchy. Kapitola sama pro sebe je rovněž Patrick Swayze - ten slaví herecký comeback - i ve svých letech je to fešák a frajer, což bravurně využívá ke ztvárnění svého přislizlého Amíka. Kontrast britské a americké angličtiny je dalším parádním detailem, co dělá tuhle britskou komedii povinnou záležitostí. A všem možným vtípkům, kterými je film doslova prošpikován, se směju ještě teď. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Ambície nakrútiť čiernu komédiu, ktorá by vyčnievala z mainstreamu a kvalitatívne by zatienila konkurenciu (špičkové obsadenie a výprava...), sa cení, no úmysel ostáva niekde kúsok za pol cestou. Keeping Mum neprináša nič, čo by sme už nevideli inde, hravú roztomilosť mieša s britským černym humorom najprevarenejším spôsobom, a neprináša žiadne prekvapenia. Ale to pozlátko, do ktorého je šablónovitý scenár zabalený, je pekné. A Rowan Atkinson nie je iba komik, je plnohodnotný herec. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Rozporuplná komedie. Po třiceti absolutně ničím zajímavých minutách jsem ji chtěl vypnout, ale zvědavost a víra v lepší vtipy mě přiměla přečkat až do konce. Bohužel, pár pousmání patřilo nijak negradovaným pokusům o černý humor, jež měly nejspíš bavit pouze naprostou amorálností. „Drzá“ pointa, s níž na nás tvůrci vyrukují v závěru, jako by ani nebyla (co obsah toho loďáku?). Univerzální uklízečka (z vašeho života uklidí vše nadbytečné) měla šanci být „velkou“ zábavou. Dnes poměrně vzácnou, tajemnem obestřenou komedií s prologem, epilogem a skvělým hereckým obsazením. Prostě komedií, která má PŘÍBĚH. Svůj účel však plní jenom herci. Pro speciální účely byl z hrobu vykopán a slizem nabalzamován Patrick Swayze. Kristin Scott Thomasová umně maskuje svůj věk naprostou přirozeností. Maggie Smith s přehledem vystřihla milou starou paní, kterou byste nicméně nechtěli potkat s ostrým předmětem v ruce. A konečně, Rowan Atkinson v kolem a kolem vzato úplně normální roli vikáře předvádí, že umí zahrát také něco jiného než sto a jeden přiblblý ksicht. Jejich postavy nejsou moc nápadité, jejich dialogy vtipné, prostor pro improvizaci minimální (bránkářská etuda), přesto hrají dost kvalitně na to, aby v podobně nekvalitní komedii působili jako pěst na oko a paradoxně byli i jediným důvodem (resp. čtyřmi důvody), proč si Uklízečku pustit do televize. Nejlépe někdy ve středu večer, když budete mít dost času a tolerantní náladu. 50% Zajímavé komentáře: Faye, castor, jahol, Fr ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V některých momentech jsem se bavil báječně, většinou jen velmi dobře, ale celkově musím říct, že s pěti hvězdičkami nemám nejmenší problém, protože tenhle film je natočený stylem, který je mi blízký, plný humoru, který je mi vlastní, a s profesionalitou, kterou nemůžu neocenit. Typicky britský suchý humor, dvojsmyslné dialogy, ironie, černý až morbidní komediální styl. Parodie na klasické britské detektivky a britský životní styl. Rowan Atkinson se tady ukáznil a poněkud upozadil, takže na pana Beana můžete s klidem zapomenout. Filmu vévodí Maggie Smith v roli hospodyně, která svůj úklid bere skutečně vážně. Maggie by mohla z fleku kandidovat na nejsympatičtější sériovou vražedkyni britské kinematografie. Celkový dojem: 90 %. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)
  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)

Reklama

Reklama