Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (558)

Matty 

všechny recenze uživatele

Rozporuplná komedie. Po třiceti absolutně ničím zajímavých minutách jsem ji chtěl vypnout, ale zvědavost a víra v lepší vtipy mě přiměla přečkat až do konce. Bohužel, pár pousmání patřilo nijak negradovaným pokusům o černý humor, jež měly nejspíš bavit pouze naprostou amorálností. „Drzá“ pointa, s níž na nás tvůrci vyrukují v závěru, jako by ani nebyla (co obsah toho loďáku?). Univerzální uklízečka (z vašeho života uklidí vše nadbytečné) měla šanci být „velkou“ zábavou. Dnes poměrně vzácnou, tajemnem obestřenou komedií s prologem, epilogem a skvělým hereckým obsazením. Prostě komedií, která má PŘÍBĚH. Svůj účel však plní jenom herci. Pro speciální účely byl z hrobu vykopán a slizem nabalzamován Patrick Swayze. Kristin Scott Thomasová umně maskuje svůj věk naprostou přirozeností. Maggie Smith s přehledem vystřihla milou starou paní, kterou byste nicméně nechtěli potkat s ostrým předmětem v ruce. A konečně, Rowan Atkinson v kolem a kolem vzato úplně normální roli vikáře předvádí, že umí zahrát také něco jiného než sto a jeden přiblblý ksicht. Jejich postavy nejsou moc nápadité, jejich dialogy vtipné, prostor pro improvizaci minimální (bránkářská etuda), přesto hrají dost kvalitně na to, aby v podobně nekvalitní komedii působili jako pěst na oko a paradoxně byli i jediným důvodem (resp. čtyřmi důvody), proč si Uklízečku pustit do televize. Nejlépe někdy ve středu večer, když budete mít dost času a tolerantní náladu. 50% Zajímavé komentáře: Faye, castor, jahol, Fr ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkovo dosť netradičná partička si zahrala v tomto filmíku. Slabšie hodnotenia tento film dostáva snáď aj preto, lebo každý, kto si ide vychutnať Atkinsona, čaká grimasy podobné jeho preslávenému Beanovi. Tých sa tu však veľa nedočká, namiesto toho nám ukazuje, že keby sa jeho kariíra poberala týmto smerom, zvládal by to perfektne. Línia čierneho humoru je precízne vložená do inteligentného a na môje prekvapenie, nesuchého anglického humoru. Pôvabnosť Maggie Smith tvorcovia trafili po hlavičke a potešil ma aj Swayze, ktorý je stále v dobrej kondičke. 80%. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jemný suchý britský, zlehka černý, humor je asi tím hlavním lákadlem proč film vidět. Film, ačkoli v něm sem tam někdo zemře, je v jádru hrozně pozitivní a nabije vás příjemným pocitem totální pohody. Všechny herce a herečky si nemohu vynachválit. Nad všemi ční především Rowan Atkinson, který předvedl, že je výborný herec a dokáže zahrát s přehledem i jinou postavičku než pana Fazoli a dále Meggie Smith, která snižuje populaci už tak nepříliš početné dědinky o 6 domech a 57 postarších obyvatelích. Příběh je absolutně jednoduchý a moc pěkný. V závěru čeká malé překvápko, které jsem stejně v průběhu vytušil. 4 * ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když jsem slyšel že v tom hraje Atkinson a jak se to jmenuje, tak jsem si myslel ze to bude strašná kravina, ale nakonec to tak hrozný nebylo. První překvapení bylo, že to je vcelku normální film a žádná střeštěná komedie, hned vzápjetí mě překvapilo, že Rowan Atkinson neni retardovanej, ani si nepamatuju, kdy naposled měl Atkinson normální roli, jestli teda vůbec nějaká taková byla. Ve své roli je kupodivu dobrý, ale nějaké výraznější stopy ve filmu nezanechal. Všichni ostatní, včetně úchylnýho Patricka Swayzeho jsou na stejné úrovni a nikdo z nich moc nevybočuje, snad jen Maggie Smith je o trošku lepší.. Co se týče děje, tak ten nenadchne ani neurazí, stejně jako celý film neni moc výrazný a komediální orgie se také nekonají, tudíž jsem se ani moc nenasmál, ale ty 4* si to nakonec zaslouží ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Opět jeden překvapivý kousek. Ze začátku, a vlastně celou první půlku, hodně pomalý rozjezd a pouze jedna jediná scéna (se psem) vlastně dává tušit věcím příštím a udrží člověka se koukat. V druhé půlce už je to ale slušně rozjeté a člověk se baví až do úplně posledního záběru filmu. Takže za mě milá, rodinná černá komedie a hlavně milé filmové překvapení. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)
  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)

Reklama

Reklama