Reklama

Reklama

Myšlenky zločince

(seriál)
  • USA Criminal Minds (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 243 h 7 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Režie:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (více)

Hrají:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(17) / Epizody(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videa (170)

Trailer

Recenze (188)

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Profilovani zlocincu je podle me moc zajimave a nevyuzite tema (zajimavejsi nez porovnavani otisku prstu nebo rozbor telnich tekutin) a taky me patricne zaujalo. Tym vysetrovatelu je hodne povedeny (ackoli zenska cast osazenstva uz min, ale mne ve vsech kriminalkach prijdou zeny jen do poctu, takze v ramci moznosti je to ok; dokonce jsem skousla i Penelopu Garciovou, jeji prehnane vystredni zevnejsek - kdyz uvazim, ze jen sedi u pocitace - a flirtovani s Derekem). Kdo si me ale zvlast ziskal, je Spencer Reid - pro svou uzasnou inteligenci (a s ni spojene roztomile mimonstvi) a trefne hlasky. Ackoli jsem v jednom dilu napocitala asi 7x termin "modus operandi", jakoby snad ani jiny neznali, bavi me na to koukat a uzivam si to. Psychika je proste zvlastne pritazliva. ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

3*** body Občas už to tíhne k stereotypu. Občas často :-) U tohoto seriálu platí, že dabing nenahradí originál. Takže když chceme krimošku, CM to jistí a naše padoušské či vyšetřovací ambice uspokojí. Mohli by ale při profilování mluvit v delších větách a nestřídat se jak u hokeje po 20-ti vteřinách? ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Snaží se konkurovat sérii CSI bohůžel marně...kdyby se alespoň tvůrci pokoušeli aspoň trochu více zajímat o zločince/vraha, tak by to stálo i za zájem. Bohůžel je to další tuctová kriminálka, která nezaujme ani žádnými luxusními scénkami z 'uvnitř těla' nebo 'okolí pachatele' jako je v CSI a ani herci nedokážou seriál povznést do výšin. Možná už jsem zvyklý na něco luxusnějšího což se mi u CSI povedlo docíli, ale když mě kriminálka musí zaujmout tak něčím originálním, ale zde jsem si nic originálního nevšiml. Chvilkama se mi i zdálo, že tvůrci sami neví co chtějí a je to škoda, jelikož nápad je to opravdu originální. (6/10) ()

bundaboy 

všechny recenze uživatele

Abyste dopadli zločince, musíte myslet jako on. A o tom přesně tenhle seriál je. Na začátku každého dílu se stane vražda nebo únos a speciální tým vedený Mandy Patinkinem musí ze všech důkazů vyprofilovat vraha/únosce. Při profilováni agenti nezůstanou jen u přednášky, ale např. kancelář se najednou promění v místo činu a vidíme, jak se čin pravděpodobně odehrál. Zatím jsem viděl na AXN celou 1. sérii a téměř všechny případy (ano byly i průměrné výjimky) byly velice napínavé od záčátku až do konce. Kdo máte rádi kvalitní krimi, kde se jen nestřílí, ale kde se musí i hodně přemýšlet, rozhodně doporučuju! Pro znalce :) - seriál je velice podobný např. Without A Trace (Beze stopy) nebo The Inside (zatím v Česku neuveden). ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Snad ani nedokážu říct, proč mě seriál tak chytil za srdce. Možná tou psychologií, kdy profilují vraha a přemýšlí nad jeho dalším krokem, možná díky charismatickým a sympatickým postavám nebo možná proto, že mě seriál baví víc než všechny americké kriminálky dohromady (sorry, Horacio). Oblíbené postavy: Dr. Spencer Reid, Derek Morgan, David Rossi, Jennifer 'JJ' Jareau a ten zbytek postav - Aarona, Emily a Penelopu mám ráda taky, zkrátka každý z týmu je něčím pro mě zajímavý.. ()

Galerie (2 163)

Zajímavosti (18)

  • Matthew Gray Gubler si při natáčení filmu 500 dní se Summer (2009) zranil koleno. Zranění si vyžádalo 3 operace a dlouhou rekonvalescenci s berlemi. Scenáristé to zapracovali do děje seriálu (průstřel kolene v epizodě Vyděrač, 2009), proto skoro celou 5. sérii Dr. Spencer Reid chodí o berlích. (Pitbull16)
  • Herec Matthew Gray Gubler (doktor Spencer Reid) je velmi pověrčivý, a proto nikdy na natáčení nenosí ponožky do páru. Několikrát je to v seriálu zřetelně vidět. (Bube1)
  • Shemar Moore opustil seriál a roli Dereka Morgana po 11. sezónách, jelikož si chce rozšiřovat obzory v showbyznysu. Kromě herectví si chce vyzkoušet například režírování. (Bube1)

Související novinky

Reklama

Reklama