Reklama

Reklama

Izolace

  • Velká Británie Severance (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pracovat od 9 do 5 je skutečně horor, ale teambuilding může být ještě daleko horší. Firemní výlet do hor východní Evropy se stává adrenalinovým, když je skupina objevena bláznivými zabijáky, kteří touží po smrti celého teamu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Maďaři jsou pěkní parchanti. Zvlášť ti co pocházejí ze sovětského svazu, mluví rusky a loví po lesích ozbrojeni kulomety a plamenomety nebohé účastníky jednoho team buildingového víkendu. Pozitivum Severance je zajímavý nápad v neotřelém prostědí. Dále dobré herecké výkony zůčastněných. Jenže co je naplat dobrý nápad, když režisér neumí točit akční a hororové scény. Vše je velice atmosferické a líbivé až do chvíle kdy se objeví krvežíznivý maďaři a jde do tuhého. Další výraznou slabinou filmu je to že se jedná o mix komedie a hororu. Takový kočkopsi nedopadají většinou dobře. Což je příkladem i Severance. Škoda. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Další v celku povedená britská řezničina. V roli jatečních kusů jacýsi výrobci RPG, kulometů, humáních(wow!) min a podobných nástrojů mezilidského dorozumívání. V roli exekutorů parta popletených poloprofesionálních zabijáckých polomaďarů. Takže rozehráno by bylo slušně, ale nakonec z toho není ani čistý slasher, ani ujetá parodie, ale něco mezi. Škoda. Přesto v rámci žánru slušná práce. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Horrorová komedie nabírá coby horror mimořádně strašidelnou atmosféru. Coby komedie dokonce nepostrádá v první polovině dost inteligentně podaného černého humoru, vtipných momentů a zdařilých nápadů (včetně krátkého němého filmu ve filmu) a většina postav od první chvíle upoutá. Vadily mi snad jen ty řeči o šukání, neboť mám občas nešťastný pocit, že dneska už pomalu nikdo neumí natočit originální žánrový film bez vsunutí podobných motivů, ale budiž. Zdařilé vtípky, postavy a atmosféra mi to vynahradily, jenomže po pomyslneém vrcholu celého filmu s odříznutou nohou v lednici jaksi většina humoru vymizla, přibývalo spousty brutálního násilí převažně bez nadhledu a původně horrorová komedie se tak proměnila v spíše klasický thriller s bojem o přežití postav v nebezpečném odlehlém prostředí. To by nemuselo být tak úplně špatné, kdybych z výsedku cítil vyváženost. Inu, nepociťoval jsem a v posledních 15ti minutách jsem spíše než napětí, začal cítit čekání na konec. Závěrečné minuty jsou ale povedené, byť nepřináší v rámci žánru nic tak překvapivého, a jedinečný akustický cover We Meet Again ze závěru mi hned putuje do mp3 sbírky soundtrackových písní a melodií. [60%] ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nevážny horor. Paródia na prehnané gestá, ktoré sú tak obľúbené pri ambicióznych béčkových hororoch. A samozrejme nemôžu chýbať prsatice, čo sa nedokážu ani slušne obliecť. Len robiť si z niečoho srandu automaticky neznamená, že musí absentovať snaha o aspoň určitú príbehovú kvalitu. Ďalší zbytočný pokus o divácku priazeň. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si Severance musel zopakovat, jelikož mi hodně splýval s britským Wilderness. Tématicky jsou si tyhle dva filmy hodně příbuzné, jen s tím rozdílem, že Smith citelně brnká na komediální strunu. A je to vlastně dobře, protože postavy jsem si díky skvěle načasovanému humoru oblíbil o to víc. Každá z nich tu má pevné místo a svou zapamatování hodnou hlášku. Zhruba v půlce však přichází očekávaná vybíjená: lesy jsou plné smrtících nástrah a navíc se v nich ukrývá banda maskovaných psychopatů, kteří hrdinům doslova zatopí pod prdelí. Má to spád, hravou kameru, známé tváře, super prostředí. Nemám důvod dát tomuhle povedenému survivalu průměrnou známku. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • 28. dubna 2009 bylo ve vysílání BBC oznámeno nalezení těla sedmnáctiletého studenta z Norfolku, který byl údajně zabit podle tohoto filmu. V krku měl nalitý benzin, který byl poté zažehnut. (Terva)

Reklama

Reklama