Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sydney Wells (Jessica Alba) je známou losangeleskou koncertní houslistkou, která v dětství přišla nešťastnou náhodou o zrak. Transplantace očí je její jedinou šancí. Konečně nastal její čas. Po operaci se zdá být vše v naprostém pořádku. Za pomoci lékaře Paula Faulknera (Alessandro Nivola) a své sestry Helen (Parker Posey) se začne Sydney znovu zapojovat do běžného života. Jenže její štěstí je krátkodobé. Začínají se jí zjevovat stínové postavy a děsivé představy. Jedná se o následky operace, nebo si jen její mozek zvyká na zrak a přízraky jsou pouhým produktem její fantazie? Ale co když je to vše skutečnost? Rodina a přátelé začnou pochybovat o její příčetnosti, ale Sydney brzy zjišťuje, že jí její anonymní oční doktor nějakým způsobem otevřel dveře do hrozivého světa, který kromě ní nikdo nevidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (222)

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Danny Pang, Oxide Pang Chun, Jo Jo Yuet-chun Hui, Hillary Seitz a Ryne Douglas Pearson. Po druhém OKOuknutí jsem přehodnotil na 79,5 % a hodně tomu dala Jessica Alba ikdyž si za to málem odnesla Malinu. Jessica Alba se kvůli filmu naučila základy braillova písma. CITÁT - .........svět je opravdu nádherný......... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Tri kľúčové scény (nemocnica, stolička a výťah) temer presne okopírované a napriek tomu ani z desatiny nedosahujúce mieru infarktovosti originálu bratov Pangovcov ma nútia dúfať, že ešte pár takýchto „kvalitných“ remakeov a producenti Hollywoodu pochopia, že majú Áziu nechať na pokoji a nekaziť ju svojim deštruktívnym prístupom. Jediné čo je v remaku Oka na úrovni je hudba. 2/10 ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Utíkejte něco se stane. - Cojé, próč? - Teroristi sem dali bombu. - Aha, rychle všichni utíkejte." Nebýt téhle scény (a celého konce), dal bych možná i tři hvězdičky. Pravda je, že tam bylo na rozdíl od originálu moc zbytečných lekaček (který nelekaly), ale i tak se to jednou vidět dalo. Jinak nutno říct, že se mi to líbilo více než originál, a to jsem odpůrcem remaků, především díky podle mě mnohem líp udělanému vývoji hlavní hrdinky. Upřímně nechápu, proč se Jessica Alba stává takovým terčem posměchu, kdekoli se objeví. Neříkám, že je kdovíjak charakterní herečka, ale žádnou katastrofou rozhodně není. Jsou horší a slavnější :)) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech v temnotě se lékařům Sydney Wellsové (Jessica Alba) podaří najít vhodného dárce, jehož oči by mohli Sydney transplantovat. Vše dopadne výborně, a Sydney si začíná za pomoci psychologa Paula Faulknera (Alessandro Nivola) zvykat na svět, který již dávno zapomněla. Ale také na obrazy, které by asi vidět neměla - umírající či dávno mrtvé lidi, jak je duchové ze záhrobí odvádějí pryč ze země živých. Zdá se ale, že to všechno má jediný cíl - společně s Paulem musí zjistit, co se stalo dárkyni očí, a pak se možná vše vysvětlí ... Ač jsem měl ze začátku obavy s obsazení Jessicy Alby do hlavní role, nakonec se mé obavy ukázaly jako liché, a svoji roli zvládla na výbornou. Samotný film se mi ale zdál zoufale neoriginální, i když si odmyslím to, že je kopií původního Hongkongského filmu (který jsem naštěstí zatím neviděl, jinak by mé hodnocení bylo ještě o chlup horší). Ale i přesto je zpracování dost slušné, když jsem se měl bát, tak jsem se bál, když jsem se měl leknout, tak jsem se i lekl - tohle autorům docela vycházelo. Takže dávám průměr, film určitě nezklame, ale nejlepší film všech dob to taky nebude ... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu, proč musí být ve všech USA remacích asijských duchařin napětí nahrazováno digitální havětí, proč hlavní ženskou roli hrají modelkoidní kozy a proč jsou zásadní scény zkopírovány tak zoufale bezkrevným způsobem. O všelijakých barevných filtrech a videoklipovém střihu nemluvě. Jinak je tohle Oko celkem ucházející, což je ale nejspíše způsobené tím, že originál jsem viděl už před několika lety. A ten happy end je na facku! Vždyť kolik původní dílo těžilo z jeho relativní absence... 3/10 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Jessica Alba po dobu šesti měsíců brala lekce hry na housle a naučila se základy Braillova písma. (ČSFD)
  • Zlatá malina: Nominace - Nejhorší herečka v hlavní roli (J. Alba). (Petr23)

Reklama

Reklama