Reklama

Reklama

Ve jménu krále

  • Německo Schwerter des Königs - Dungeon Siege (více)
Trailer 2

Mladý silák, kterému nikdo neřekne jinak než Farmář, hospodaří na svém statku s krásnou ženou Solanou a synkem Zephem. Dozvídá se, že král verbuje – chystá se válčit proti strašlivým Krugům, zvířecím bojovníkům, jimž velí nemilosrdný Gallion. Do Farmářova domu zavítá Norick, starý muž, který ho vychoval. Farmářova žena odjíždí do vesnice prodat na trhu zboží. Mezitím farmu přepadnou Krugové, které ale Farmář statečně odrazí. Ihned spěchá do vesnice, kam už ale zabijáci rovněž dorazili. Přestože se místní srdnatě brání, mnoho jich zemře. I Solanini rodiče a synek Zeph; Solana je zajata a odvlečena. Farmář pohřbí mrtvé a s Norickem a Solaniným bratrem Bastianem se vydává hledat ženu... Gallion se spřáhl s vévodou Fallowem, královým synovcem, který tráví dny pitím a oddává se všemožným neřestem. Králův mág Merick ho proto nenávidí, Fallow už se ale vidí jako příští král. Gallion otráví královo jídlo, ze kterého okusí i Fallow. Gallion ho zachrání s podmínkou, že se s vojskem přidá k jeho Krugům. Ani král nezemře, přesto mu ale podle Mericka zbývá málo času... Zatímco proradný Fallow jednoho dne zmizí i se dvěma legiemi vojska, král shromáždí zbylé vojáky a vyrazí do války. Muriella, Merickova dcera, která byla do Galliona zamilovaná, se snaží vykoupit svou zradu tím, že se vydá ve stopách vojáků a využívá přitom svých nadpřirozených schopností. Farmář a jeho dva přátelé se zatím přes nebezpečný les dostávají k ležení Krugů, kde hledají Solanu. Jeden z Krugů Farmáře omráčí a Bastian mezitím najde svou sestru. Oznamuje jí smrt rodičů i syna a Solana je zdrcená. Farmář se probouzí spoutaný na zemi a přijíždí k němu Merick. Zatímco Fallow se s vojáky připojí ke Krugům, Farmář, kterého Merick dovede ke králi, se dozvídá, že je králův syn. Je překvapený stejně jako sám král, který už nedoufal, že se se svým ztraceným synem kdy shledá. Farmář ale o tuto výsadu nestojí a zpočátku odmítá zúčastnit se bitvy, která se chystá. Velením je tedy pověřen Tarish. Nakonec se Farmář přece jen připojí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (433)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak nějak by vypadal LOTR, kdy na něj měl Jackson 24 hodin.. Jakmile jsem spatřil Kurýra s bumerangem u pasu, jak sklízí řepu za hudby ze seriálu Doktor z hor, řekl jsem si, že už nemůže být hůř. Chyba! Pan režisér začne vyprávět příběh na úrovni jedenáctiletého dítěte, co mu rodiče na pouti kupují dřevěné meče, Perlman s vizáží odulého W.Ferrella se ohání krumpáčem, který někdo ze štábu před 10 minutami zakoupil v Baumaxu, do toho se pokouší věštit čaroděj Liotta, v kterém baru to zase potáhne s kolegy až do rána a vše navíc dokonale pohřbí absolutně rušivá hudba, která nemíní přestat ani během dialogů. Suma sumárum, má první audience u krále braku Bollehlava I. dopadla přesně podle očekávání a já se budu nadále jeho království nevyčerpatelné žumpy vyhýbat. Jen by mě zajímalo, na co Uwe nalákal tolik známých hereckých tváří? Na kotel eintopfu a bavorské párečky? Nebo na ukázku sexy tance a jódlování v kožených kalhotách s kšandami? Vždyť ti nebožáci musejí vědět, do čeho jdou.. ()

Cervenak odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška v jednom rozhovore vyhlásil, že keby on mal tie prachy, ktoré dostal Jackson, natočil by Pána prsteňov v rovnakej kvalite. Myslím, že toto je jasný dôkaz, že to nie je o výške rozpočtu. Solídne triky, obstojne pompézna výprava a kopíranie Jacksonových kamerových obletov sú úplne nanič, keď za kamerou stojí mizerný režisér a scenár napísal imbecil. Dungeon Siege je neuveriteľný film. Polhodinu neveriackeho zízania a opakovania užasnutého "what the fuck?!" našťastie vystriedajú dve hodiny nekontrolovateľných záchvatov smiechu. Bavil som sa tak dobre, že to bolo skoro na 5 hviezdičiek. :-) ()

Reklama

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Audiovizuální peklo, v němž se znemožňují úplně všichni a kde permanentně hraje německá dechovka o třech nástrojích, které jsou defaultně nastaveny na nejlevnějších 3in1 hudebních soupravách. Tenhle zločin proti lidskosti nezachrání ani Jason Statham, jemuž to jde slušně i s obrovským mečem, a Ron Pearlman, ohánějící se kolem sebe krumpáčem. Dvě a půl hodiny čisté demence je vážně jen pro otrlé. ()

Disk odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem na to koukat hodinu a půl, na zbytek jsem neměl. Jako kdybych sledoval parodii na LOTRa. Ty letecké záběry jsou přinejmenším úsměvné, Jasonův bumerang epic fail a ta hudba - začala mě štvát po půlhodině. Strašná břečka. Tohle byl po Alone in the Dark můj druhý Uwe. AitD byla aspoň sranda, tohle bylo utrpení. Všechna vážnost je tak strašná, že ani není k smíchu. Zbylo jen děsivé dílo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vyrastal som na drsných, akčných hrdinoch z osemdesiatých rokov. To boli tí správni týpkovia. Jason Statham ide v ich šľapajách, ale už to nie je ono. Akosi sa mi nepozdáva ten jeho anglický ksicht. Ale vcelku ho rešpektujem ako akčný prototyp súčastnosti. Preto ma trocha zaskočilo, keď som ho videl v tejto nudnej fantasy. Príbeh je jednoduchý, zdĺhavý a nezaujímavý, filmové triky sú fádne neoriginálne, kostímy aj výprava sú úplne mimo, veľmi zlé herecké výkony, Ray Liotta a Matthew Lillard sú v záporných úlohách miestami až trapní... celé je to špatne. Ale prečo? Veď rozpočet na tento film sa mi zdá byť štedrý a predsa to pôsobí totálne lacno. Aha! Veď on to režíroval nemecký babrák Uwe Boll. Takže niet sa čo diviť, že to takto dopadlo. * ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Jeden deň natáčania bol stratený kvôli hustej hmle. K niektorým lesným terénom a vrcholom hôr sa dalo dostať iba pomocou helikoptéry a v konkrétny hmlistý deň Uwe Boll a časť jeho posádky doslova uviazli na hore na viac ako dve hodiny, pretože helikoptéra nemohla vzlietnuť. (Arsenal83)
  • Uwe Boll uvažoval o vydaní filmu v dvoch častiach kvôli jeho dĺžke. Namiesto toho bol upravený do kina s režisérskym zostrihom vydaným na DVD. (Arsenal83)
  • "Liek", ktorý Merick (John Rhys-Davies) podáva farmárovi (Jason Statham), bol v skutočnosti čaj zmiešaný s kečupom. Uwe Boll nechal zmes zámerne pripraviť takto, aby dostal od Jasona Stathama autentickú znechutenú reakciu. (Arsenal83)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama