Reklama

Reklama

Nebezpečná známost

  • Norsko Naboer (více)
Trailer

VOD (1)

Některé dveře by měly zůstat zavřené
Johna právě opustila přítelkyně Ingrid. Ten den se nechá svést do mystického a děsivého světa, ve kterém není možné rozpoznat lež od pravdy. Krátce poté co se Ingrid od Johna nadobro odstěhuje, potká John dvě sousedky, které se chovají velmi zvláštně a svůdně. Vypadá to, že o Johnu a Ingrid hodně vědí. Dokáže John odolat jejich uhrančivosti nebo jde v tomto neobyčejném erotickém thrilleru o něco více? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Johna opustila priateľka a ostáva na byte sám. Jedného večera keď sa vracia domov z práce ho osloví nová susedka či by jej nemohol dohľiadnuť na mladšiu sestru, nakoľko bola v minulosti znásilnená a nechce aby ostala na byte sama. Vkročením do tohoto bytu sa Johnovi otvára pandorina skrinka. Dosť slušná psychologická "sračka" s výbornými hereckými výkonmi balancujúcimi na hranici medzi realitou a predstieraním. Krátka stopáž tomuto hororu len pomohla. Vrelo odporúčam milovníkom žánru z hlbšou pointou. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

[lehce spoileroidní] A já vůl si až do půlky myslel,že je to jen staré známé přeřikání toho, že ženy jsou zlé, manipulativní, přetvářející se mravní pokušitelky. I tak by to dobré. Ale zatraceně jsem se spletl. Bylo to ještě lepší. Prvotřídní psycho, depresivní, mrazivé, se zatraceně hustou atmosférou. Vypointovaná jednohubka s velmi znepokojivým závěrem. Přidávám pochvalu pro tvůrce za ideální stopáž a absenci zbytečných serepetiček. Nemám co vytknout. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Aky by bol súťaž o skutočnú Miss Nórska, ktorá má vyzerať ako bežná žena v populácii, tak by musela byť mixom Downa so skriveným plechom. Ale oni si to zrejme neuvedomujú, pretože tu dve "fešandy" ašpirujúce na Aspergera líznutého chorobnou deformáciou dokonca povedia: "Prečo by si dve ženy, dve aktraktívne ženy chceli dať pred barák ťažkú skriňu". Tak to teda nie, veď tá skriňa bola atraktívnejšia než všetky ich atribúty dokopy. Divák sa miestami nestačí čudovať, že za krásky samy seba považujú ženy, ktoré si v životopise píšu tesne po tridsiatke, no v skutočnosti vidíte takmer dôchodkyne s rapavými pätami. Ešte aj ten chlapák vyzeral ako keby narazil do soba. Inak, scenárista a režisér musel pozerať veľa prasačiniek, aby toto dokázal napísať. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT!!! Z filmů, v nichž se provinilá duše v rámci strategie vyvinění odívá do bludů a sebeobelhávání, mě z letos viděných filmů o něco více zaujal El maquinista B. Andersona. Sám pro sebe si to vysvětluji tím, že „racionálnější“ (materialističtější, zemitější) žánr thrilleru sluší (koreluje s) paranoii a znejistěním více než „iracionální“ (mysterióznější, tajuplnější) žánr horroru, všechny ty tajemné prvky (přízračné chování sousedek, děsuplná architektura jejich bytu) odvádí pozornost od hypotézy konspirace k hypotéze smrtonosné pasti, již ustrojilo cosi nadpozemského (já si kupř. po celou dobu myslel, že slečny jsou upírky). Jak si pak divák má zkonstruovat hypotézu „vždyť se to vše odehrává pouze v jeho hlavě“, jež se stane hypotéze o konspiraci kontra-hypotézou, z kteréhož souboje (které interpretační schéma se ve finále potvrdí?) diváku mého typu vyvstává ta pravá divácká slast? Tahle jsem se jen po celou dobu bál o někoho, kdo si to v konečném důsledku nezasloužil. 60 % ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Přijemný, řemeslně dobře odvedený film, který bohužel doplácí na to, že není nijak zvlášť originální. Trochu zkušenější divák už po chvilce začne tušit, co bude následovat a zajímavější úchylné nápady, jako je krvemilná, sexuálně neukojená sousedka, jsou zaříznuty už v zárodku. Škoda. Kdyby to bylo úchylnější, mohlo se to od svých předchůdců alespoň nějak lišit. Řemeslně a herecky ale velmi slušné. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo od 8. června do 20. července 2004 v Norsku. (ČSFD)
  • Jak režisér Pål Sletaune později uvedl, měl po dobu zhotovování filmových inscenací puštěnou hudbu k filmu Alfreda Hitchcocka Psycho (1960), který byl jeho největší inspirací. (Conspi)
  • Kristoffer Joner získal v roce 2005 Amanda Award v kategorii nejlepší herec. (Cheeker)

Reklama

Reklama