Reklama

Reklama

Zóna smrti

  • Hongkong Sha po lang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafiánský boss Po (Sammo Hung) zabije detektivu Chanovi (Simon Yam) bratra. Ten brzy pochopí, že Po nikdy nebude za svůj zločin pykat a odejde do výslužby. Jeho nástupce Ma (Yen) je zásadový policajt zběhlý v bojových umění, který má však pověst násilníka. Znovu se ujímá případu a společně s bývalým detektivem Chanem se pustí do rozmetání Poova gangu. Dokáží ho dva policajti zatknout v jednom z nejkrvavějších soubojů všech dob? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Slušný HK akční film se skvělými souboji (jenom tomu tlusťochvi jsem moc nevěřil, že by takhle skvěle bojoval), záporáky a docela obstojnou atmosférou. Jenom scénář je trochu klišovitý(nádor na mozku - ach bože!), to ale napravují opravdu skvělé akční scény, ve kterých se naštěstí nešetří krví. A ten v tom bílém obleku je opravdu výbornej! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Čínský policista odejde ze služby poté, co policie nemůže obvinit vraha jeho bratra, i když zná jeho identitu. Dá se na chlast, ale pak se objeví tajuplný mladík, který mu začne pomáhat. Z cizince se vyklube nový policejní šéf, který chce bývalého poldu zpět do služby, aby mohli zodpovědné mafiány potrestat, samozřejmě za užití asijských bojových technik. ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Nedokážu určit, co je to film noir. Já se těšil na solidní kriminálku a nakládačky, ale dostal jsem jen zlomek co jsem chtěl. V časovejch sekvencích jsem se ztrácel jak dítě v supermarketu a po celej film jsem z toho nevybruslil. Režisér tam chtěl mít všechno, a trochu to přeplácal. Za bitky, příběh a zpracování je to za tři hvězdy a tu zmatenost mi už nikdo nevymaže. Velká škoda. Ale bylo to předvídatelný jako prase. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Sammo Hung a Donnie Yen, dvě jména, která mi z celého obsazení něco říkala a která mě kdysi do Zóny smrti i přivedla. Dnes tedy po letech repríza a rozhodně spokojenost. V Hongkongu se na přelomu milénia nerodily v akčním žánru jen prostoduché mlátičky, ale i kvalitní temně spletitá psychokrimi.  A Zóna smrti je tímhle přístupem minimálně příjemně očouzená, byť žádných hloubek se zase nedočkáme. Za velmi sympatický se pak ale dá považovat nulový výskyt humoru a překreslení obvykle černobílých charakterů do šedé nejednozančnosti, kde i klaďas  není bezchybný a záporák má v sobě kus normálního člověka. Bitky jsou pak  i díky démonickému nožíři v bílém (Jacky Wu) vynikajicí a Sammo tu zase klame svým velkým hbitým a nerozbitným tělem, ostatně  tak jako od počátku své kariéry. Závěr pak v přesně duchu těch nejlepších HK antihappy-endů. Velmi silná čtyřka. ()

johndee 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí dávám 5*. Sammo Hung předvádí dokonalý koncert. Neznám snad jediného člověka, který tolik váží a tolik bezchybně předvádí. Donnie Yen rozhodí košuličku a vida, další z jeho ukázek, že je opravdový mistr je na světě. Musím ještě pochválit volbu záporáka Jackyho Wu. Tenhle kluk si zajisté ještě vyšvihne nejedno salto přes laťku pěkného hereckého výkonu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Film měl původně blíže odhalovat vztah Jackyho Wu a Sammo Hung Kam - Bo, ale Wilson Yip neměl dostatečný rozpočet. (TomikZlesa)
  • Donnie Yen v roce 2005 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)
  • Film neměl původně obsahovat tolik bojových scén, to se však změnilo, když byl do filmu obsazen Donnie Yen. Na jeho žádost byly tyto scénu do příběhu dodány. Jedná se hlavně o boj Donnie vs. Jacky Wu a závěrečný boj. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama