Reklama

Reklama

Zóna smrti

  • Hongkong Sha po lang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafiánský boss Po (Sammo Hung) zabije detektivu Chanovi (Simon Yam) bratra. Ten brzy pochopí, že Po nikdy nebude za svůj zločin pykat a odejde do výslužby. Jeho nástupce Ma (Yen) je zásadový policajt zběhlý v bojových umění, který má však pověst násilníka. Znovu se ujímá případu a společně s bývalým detektivem Chanem se pustí do rozmetání Poova gangu. Dokáží ho dva policajti zatknout v jednom z nejkrvavějších soubojů všech dob? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

dezorz 

všechny recenze uživatele

ak nieco HK filmarom ide dobre, tak su to kung fu filmy. v poslednej dobe aj do HK dorazilo silne a modne eklekticke miesanie zanrov a tak dokonale zvladnute martial arts mozme zazriet v ktoromkolvek zanri, aj v noir kriminalke. nie nadarmo v suvsilosti s S.P.L., momentlanym hitom v HK rebricku, padaju prirovnania ako the killer ci hard boiled s kung fu charizmou. drsna, pomala, moralku obchadzajuca kriminalka si dlho ziadala okrem zbesilych ran strelnych zbrani aj staru dobru rucnu pracu a to v starom dobrom nestrihanom, nie na snurkach kung fu prevedeni. a presne to S.P.L ponuka. stykovu krimi s netrikovymi bojovymi scenami moderne miesajucimi styly roznych bojovych umeni tak, ako k dobrej choreografii treba. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Rok 1997 znamenal pro Hong Kongský film menší tragédii. Ostrov se po několika desetiletích liberální britské správy vrátil pod nadvládu všemocné Číny a filmový průmysl zaznamenal bolestivý odliv hereckých, režisérských i choreografických talentů. Ještě nedávno tak bohatý pramen martial arts mlátiček v Asii témeř úplně vyschnul a nic nenaznačovalo tomu, že by to snad mělo něco změnit. Tedy... tedy až do roku 2003 kdy neznámý thajec jménem Tony Jaa natočil akční bombu jménem "Ong-bak", vymlátil u toho půlku Bangkoku a vynesl styl Muay-thai až na vrchol bojových umění, kterému až do té doby kralovalo tradiční čínské Kung-fu. A tím Číňany pěkně nasral. Číňany, tedy respektive Číňana jménem Donnie Yen. Ten si sice ještě rok před "Ong-bakem" lahůdkově nařezal ve wuxia velkofilmu "Hrdina" se samotným Jetem-li, na poli čistokrevné akce to ale pořádně nerozbalil už od roku 1994, kdy společně s Yuenem Woo-pingem natočil klasiku "Wing Chun" a zbytek Hong Kongu na tom nebyl o nic líp. A tak vzniknul "Sha po lang". Donnie okolo sebe shromáždil hvězdný tým v čele s legendárním Sammo Hungem, objevil čerstvé tváře jak na poli režisérském (Wilson Yip), tak hereckém (Wu Jing) a nastartoval novou vlnu Hong Kongských akčních filmů, která díky bohu začíná nabírat na otáčkách a která se po loňské komiksovce "Lung fu mun" a letošních "Invisible Target" a "Flash Point" snad jenom tak nezastaví. Jako inspirační zdroj "SPL" posloužil populární gangsterský žánr v novodobé podobě založený asi nejzásadnějším hongkongským filmem nového století - "Volavkou". Příběh sice působí jako podivný slepenec všeho možného (celou dobu se tu pošťuchuje policejní tým s mafiánským bossem, načež do toho ke konci naskočí metrosexuál Donnie v sametové košili a koženém saku a vymlátí všechno a všechny v dosahu), ale výborné herecké obsazení film neuvěřitelně táhne a to především prostřednicvím báječného Sammo Hunga, který nejmíň o třídu převyšuje i Erica Tsanga ze zmiňované "Volavky". Na vyšší hodnocení "Sha po lang" chybí buď lepší scénář a nebo víc soubojů, na restart umírajícího akčního žánru to ale stačí a souboj Donnie vs. Wu Jing je prostě boží. Slabší 4*. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Kill Zone je podle mě skvělý akční thriller, ve kterém se sešla spousta skvělých herců. Ze začátku je to pomalejší a i Donnie nemá moc prostor, ale zhruba poslední půlhodinka, je pastva pro oko nejednoho fandy bojových sportů. Sammo Hung, Donnie Yen i Jacky Wu předvádějí parádní kousky. Za mě 80% :) ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak začnu u Donnieho Yena, protože je největší zážitek z celého filmu. Souboje jsou úžasný, hlavně konec je nabroušenej, jak má bejt. Jinak zbytek obsazení je sympatický, takže se fandit dá každé straně. Já fandil Yenemu, což je u mně samozřejmost, ale konec mně kupodivu nezklamal, spíš překvapil. Celkově se jedná o nadupanou kriminálku, ale stalo se, že jsem se ztratil, nebo se chvíli nudil. Ale prostě ten wrestling na konci je top! 70% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Asiati umí točit lepší filmy tohohle ražení, ať už jde o krimi/thriller nebo o vyloženou akci. Tady si divák nenajde svýho koně, takže mu je vlastně jedno, jestli zemře ten nebo tamten, na tom prostě nezáleží. Takhle by to být nemělo, přestože stříkají litry krve na všechny strany, jak bývá zvykem. Ani to ale nepomáhá zvednout film z průměru. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Film měl původně blíže odhalovat vztah Jackyho Wu a Sammo Hung Kam - Bo, ale Wilson Yip neměl dostatečný rozpočet. (TomikZlesa)
  • Donnie Yen v roce 2005 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)
  • Film neměl původně obsahovat tolik bojových scén, to se však změnilo, když byl do filmu obsazen Donnie Yen. Na jeho žádost byly tyto scénu do příběhu dodány. Jedná se hlavně o boj Donnie vs. Jacky Wu a závěrečný boj. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama