Reklama

Reklama

Angel-A

Trailer

Obsahy(1)

Každý máme svého Anděla.  Gangster pařížského podsvětí André má dluhy, vymahači jsou mu v patách, a tak se rozhodne skoncovat se životem. Na mostě, odhodlaný ke skoku, však není sám. Spatří krásnou dívku Angelu, která se chystá udělat to samé. Jejich pohledy se letmo setkají a nádherná neznámá se vrhne dolů. André neváhá, skočí za ní a zachrání ji. Vděčná Angela je pro něj ochotna udělat cokoliv. Když se jí André svěří se svým trápením, kráska ho zbaví všech dluhů. Proč to ale udělala? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Návraty bývajú zložité, ale väčšinou sympatické. Besson zosiela dlhonohého anjela ktorý sa nezdráha robiť poriadky s parížskym podsvetím, vyrovnávať dlhy smelými stratégiami, zastávať post priateľky, psychológa či bodyguarda a pomáhať tak stroskotanému pajovi. Ten na ňu zo spodu uprene kuká, najskôr sa prieči, potom všemožne juchá. My pozeráme na jej nohy, on do jej očí, nastávajú nečakáné zmeny, ako sa táto stretávka vlastne skončí? Blbo. Stred však (aj napriek občasnej bezpredmetnej ukecanosti) ujde, úhľadné záberovanie Arbogasta tiež, tak nač tie posmešky, nač ten rozruch. Poznáme predsa x horších predpisoviek a navyše je počas celej 90-minútovky patrné, že Luc nemá v úmysle lietať ani moc vysoko, ani moc nízko, ale pohodovo-niekde medzi. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Ano, žít s andělem musí být skvělé! Jen jestli se jedná o toho pravého anděla, nebo alespoň o správného anděla. Tenhle anděl nepřesvědčil ani létajícím popelníkem, cigaretou povstalou z vajglu, nikitovským "bumajeponěm", ani křídly... Samotný návrat k sobě sama prostřednictvím anděla je ovšem velké téma, ke kterému by se mělo přistupovat pokorně a obezřetně, které by se nemělo promrhat lacinými prostředky, a které by se nemělo v pravém smyslu slova "zprofanovat". Pozn.: Po této úvaze ubírám jednu hvězdu a činím z filmu lehce nadprůměrného film lehce podprůměrný. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nebe nad Paříží vyplivlo okřídlenou modelku, co si musí na holení nohou brát dovolenou. Zadání je jasné, odvést ze scestí arabského podvodníčka, jenž je uvnitř bílá šlapka.. Životní moudra se poztrácela v překřikování jak na tureckém trhu, komediálních vložkách a falešné ctnosti. Kdyby se André na konci probudil na břehu po úvodním skoku z mostu, dávalo by vše mnohem větší smysl. I pro něj.. Kamera Thierry Arbogasta s tisíci odstíny černé i bílé je vlastně jediný důvod, že mou paměť ihned po Angel-A nenavštívil Viktor Čistič.. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Chytla mě silně melancholická nálada, mám chuť jít ven a dívat se na hvězdy. Přesně tenhle příběh jsem dnes potřebovala. Jen tak lehce a jemně pohladit po duši a poslouchat tu báječnou hudbu, pak jít před zrcadlo a snažit se vidět alespoň trochu očima anděla. Upozorňuju ale, že na takového Angela-A je asi zapotřebí mít tu správnou náladu, jinak vás úplně mine. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Film pro mě bohužel nefunguje jako celek. Některé jeho části jsou opravdu milé (například mě skoro dojala scéna před zrcadlem), ale film prostě ke konci prohrává a padá na držku. Dávám hvězdičku za kameru, hvězdičku za herečku/potažmo herce, a hvězdičku za pár dobře udělaných scén. Ale věřím, že to někoho dostane - já jsem tomu bohužel neuvěřil a tudíž - škoda. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Paříži, převážně v lokalitách Montmarte a Seine River a také ve studiu Eclair. (Terva)
  • Film měl premiéru ve Spojených státech na filmovém festivalu Sundance 2007 . (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno