Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (97)

k212 

všechny recenze uživatele

Děj nic moc... lehce naťuknutá motivace, sem tam náznaky psychologizace, ale jinak spíš průměrný thriller, který se odehrává v neokoukaných reáliích. "Velká" myšlenka jakoby vystrkuje růžky (rýpnutí do nadnárodních korporací, no budiž), ale ve výsledku působí tak nějak samoúčelně až násilně. Inu člověk se alespoň trochu přiučí španělsky a podívá se na docela hezké obrazky nehezkých slumů, když už ne nic jiného. 50%. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, který opravdu VOLNĚ čerpá ze skutečných událostí. Tedy alespoň předpokládám, že jisté "náhody" jsou až příliš neuvěřitelné, aby to byla pravda. Nemám nic, proti úpravě reality, pokud je to ku prospěchu filmu. Téma je zajímavé, bohužel je podané pro mě trochu vlažně a navíc mi Jennifer do hlavní role moc nesedla. Také mě trochu rozčilovaly jisté skutečnosti, které mi snižovaly věrohodný dojem z filmu. Např. Otec od rodiny by si měl víc rozmýšlet, co riskuje. Není vhodné během vyprávění příběhu odsunout jednoho z hlavních hrdinů stranou a pak po divákovi chtít nějaké emoce. Hvězdička navíc za pokus vyjevit alarmující příběh, který by měl být vyprávěn. Jeho podání je ovšem diskutabilní. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

„Vyhrabala se z vlastního hrobu.“ Dosti matná a nepřesvědčivá sonda do mrazivých událostí letitých vražd mladých dělnic, které se chtě nechtě dějí na mexickém pohraničí. Nejen investigativní reportérka Jennifer Lopez, ale i celý příběh se bohužel tváří nesmírně vážně a všichni zúčastnění by si tak moc přáli, abychom je i vážně brali (ostatně celé vyprávění je inspirováno skutečnými událostmi). Režisér Gregory Nava si nicméně vybral tak naivní formu vyprávění, že je i kritický tón zašlapán do prachu mexického písku. Celé je to až příliš tezovité, bez zápalu, bez jiskry a jen matně vzpomínám, kdy se Antonio Banderas objevil v něčem nadprůměrném!! ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Bordertown, mohl být velkým hitem a oceňovaným filmem. Bohužel, měl příliš mnoho nedostatků což je docela škoda. Vynikající mrazivě smutné téma z prostředí Mexického pohraničí je přeci jen neokoukané a divácky zajímavé. Mínusy bych viděl v obsazení hlavní herečky J.Lopezové. Ta se sice typově na roli hodí bezvadně, avšak její herecký um vysokých kvalit zrovna nadosahuje a uměl bych si představit lepší obsazení Lauren. Lopezová však v žádném případě není hlavním důvodem, proč Bordertown je takový jaký je. Chybí mu jistý spád, akčnost a silnější vtáhnutí do děje. V pár scénách se to povedlo (kupříklad jak Lauren jede sama autobusem), škoda jen že jich nebylo víc. Co se tomuto dramatu podle skutečných událostí povedlo je, že jsem nad touto tématikou dlouhou dobu přemýšlel a dost mě rozesmutnila. Bohužel Martin Sheen v roli šéfredaktora měl pravdu, zákony jsou dvou druhů pro bohaté a pro chudé a to neplatí jen v Mexiku, ale všude ve světě. A z tohoto faktu mě mrazí v zádech.. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Vraždění mladých žen co nejdůrazněji odsuzuji, ať už se jedná o dělnice nebo o intelektuálky, neboť tyto bytosti představují estetický vrchol lidské evoluce, takže je třeba si jich vážit a chránit je. Slušně odvedený kus filmařské práce. Se mnou osobně nejvíc otřásly záběry zachycující práci v továrně u pásu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Kvůli násilným scénám byl film zakázán v Thajsku. (Holina)
  • Gregory Nava byl za scénář k tomuto filmu na Berlínském filmovém festivalu nominován na Zlatého medvěda. (Terva)
  • Jennifer Lopez si z Berlínského filmového festivalu odnesla za hlavní roli a produkci filmu cenu pro „Umělci za amnestii“. (Terva)

Reklama

Reklama