Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (97)

jefff 

všechny recenze uživatele

Bordertown, mohl být velkým hitem a oceňovaným filmem. Bohužel, měl příliš mnoho nedostatků což je docela škoda. Vynikající mrazivě smutné téma z prostředí Mexického pohraničí je přeci jen neokoukané a divácky zajímavé. Mínusy bych viděl v obsazení hlavní herečky J.Lopezové. Ta se sice typově na roli hodí bezvadně, avšak její herecký um vysokých kvalit zrovna nadosahuje a uměl bych si představit lepší obsazení Lauren. Lopezová však v žádném případě není hlavním důvodem, proč Bordertown je takový jaký je. Chybí mu jistý spád, akčnost a silnější vtáhnutí do děje. V pár scénách se to povedlo (kupříklad jak Lauren jede sama autobusem), škoda jen že jich nebylo víc. Co se tomuto dramatu podle skutečných událostí povedlo je, že jsem nad touto tématikou dlouhou dobu přemýšlel a dost mě rozesmutnila. Bohužel Martin Sheen v roli šéfredaktora měl pravdu, zákony jsou dvou druhů pro bohaté a pro chudé a to neplatí jen v Mexiku, ale všude ve světě. A z tohoto faktu mě mrazí v zádech.. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Bordertown je zvláštní snímek. Za prvé ten příšerný český název, ale co už. Za druhé polodokumentárně zpracovává zajímavé téma o vraždách mexických žen. Za třetí zdatně kombinuje prvky dramatu, thrilleru, horroru i kri-mi. A za čtvrté je to další spolupráce Gregoryho Navy a Jennifer Lopez - a těm dvěma to šlape. Bordertown patří mezi ty slušnější filmy daného žánru, ačkoli je příliš roztahaný a jeho tempo kolísá. Nava naštěstí umí vytvořit atmosféru i napětí, uvěřitelně vykresluje náladu a prostředí z mexického městečka Juaréz. Herci slušní, J.Lo je v té roli sympatická, Banderas potěší a Maya Zapata je slibný talent do budoucna. 7/10 ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

Nutno povedať, že film má svoje chyby a keby sa mal hodnotiť len film, nad tri hviezdy by som nešiel. Čo však film pozdvihuje, je námet a skutočnosť, že je to natočené podľa skutočnej udalosti. Tieto zverstvá sa naozaj dejú a je to veľmi smutné. Lopez hrala v rámci svojich možností(teda nič moc, ale napr. taká scéna rozhovoru medzi ňou a Sheenom ku koncu filmu-to bol jeden z highlightov filmu a bolo to pekne zahrané). Hudba je presne taká akú by ste v takomto filme očákavali. Čo však nepoteší sú občasné nelogickosti, ktoré trochu zrážajú film a takisto niektoré dialógy, ktoré tam pôsobia ako päsť na oko.(napr. keď Lauren hovorí na konci Salamancovi, že bol príšerný v posteli-to si myslím do filmu s takou závažnou tématikou vôbec nepatrí). ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nepochybujem, že situácia v Mexiku ohľadom prepojenia mafie a vlády je vážna. Ale v tomto príbehu, akokoľvek tragickom, som ten pocit nemal. Každý všetko tají, a J.Lo ako novinárka nebola dostatočne uveriteľnou postavou ani v kombinácii s Banderasom, aby to všetko mohla zvládnuť a zmeniť. Pre mňa len slabšie tri hviezdy. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Vraždění mladých žen co nejdůrazněji odsuzuji, ať už se jedná o dělnice nebo o intelektuálky, neboť tyto bytosti představují estetický vrchol lidské evoluce, takže je třeba si jich vážit a chránit je. Slušně odvedený kus filmařské práce. Se mnou osobně nejvíc otřásly záběry zachycující práci v továrně u pásu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Natočeno podle skutečnosti. (M.B)
  • Gregory Nava byl za scénář k tomuto filmu na Berlínském filmovém festivalu nominován na Zlatého medvěda. (Terva)
  • Natáčelo se v Albuquergue a v mexických lokalitách Nogales, Sonora, Chihuahua nebo Baja California. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno