Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

nash. 

všechny recenze uživatele

Kdo jako já v sedmdesátých letech vyrůstal na Bigglesovi (dodnes ten ohmataný sešit vydaný v roce 1969 a ilustrovaný Zdeňkem Burianem přechovávám jako klenot :-), ten si to blaženě užil bez ohledu na všechny výtky, které by mohly zaznít ke scénáři, digitálnosti leteckých soubojů, délce či čemukoli jinému. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V našich kinech prolétly prakticky bez povšimnutí, televizní obrazovka jim přece jenom sluší mnohem více. Příběh eskadry mladých pilotů na území Francie přesto příliš radosti nepřinese, logicky to v ní často nesedí, neubrání se chlapáckým gestům, POŘÁDNÝM nánosům patosu a typicky vystavěnému scénáři. Ale dá se to přežít. Sestavička z klasických figurek skrze onen scénář naseká desítky kýčovitých dialogů a prolije litry slz, jen aby uspokojila celou rodinu, která se na kanape v přítmí obýváku jen tak tak namačkala. Filmařsky ne tak často navštěvovaná první světová válka naopak překvapí milostnou linií. Nejenže neotravuje, ale je i relativně roztomilá. Jazyková bariéra i kouzlo Jennifer Decker jí dodává na půvabu a svěžesti. Ve výsledku se producent Dean Devlin přepočítal (finance šly z jeho kapsy a zdaleka se nevrátily), dosud spíše televizní režisér povrchní hrátky s letadýlky naštěstí tak tak „ucoachoval“, jen dosti neúnosná délka divákovi nadělá další a další vrásky!! ** až *** ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Filmov z vojnového prostredia je veľa, teraz si tvorcovia vybrali tú prvú. A natočili výborný film, síce bez nejakých komplikovaných štúdiách mysle hlavných hrdinov, alebo dusnej atmosféry. Je to taký odľahčenejší vojnový film, takže zaujme aj širšiu verejnosť, herecké výkony sú pomerne slušné, akcia je perfektne nakrútená a je to o vyše pol hodiny kratšie ako väčšina podobných filmov. Flyboys by som prirovnal k novému Pearl Harboru, až na to, že sú ako som už spomínal z prvej svetovej vojny. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Hadraplánový Top Gun se srdcem na dlani, tunou digitálních stíhaček a tváří naivního desetiletého hošíka. Jedno klišé střídá druhé, ale svižná režie navozující dojem kýčovitě vybarvené retrofotky vás udrží ve střehu po celé dvě hodiny. Nečekejte realismus nebo hluboké citové výlevy. Tady si jen chtěl někdo zablbnout s letadýlky a uspokojit teenagery. V tomhle ohledu to vyšlo na jedničku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vlažné a neutrálne skoro po všetkých stránkach. Ten kto čaká napätie a akciu sa dočká iba pár scénok, ktoré vynikli z priemeru a ten kto čaká nejaké zaujímavé príbehy postáv a ich emotívne dramatické spracovanie sa nedočká už vôbec. Samozrejme ak si odmyslíme tých pár tragických prípadov vojakov, ktorí zahynú počas boja. No ale čo z toho, keď si k nim divák nezíska žiaden vzťah, dokonca ani k tej, ktorú stvárnil J. Franco. Priemer. 60/100 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Když Beagle (David Ellison) popisuje výzbroj nových trojplošníků, zmiňuje kulomety Spandau s ráží 9mm. Kulomety Spandau M1908/15, ale používali střelivo ráže 7,92 × 57mm Mauser. (Rubicon)
  • Rytíři nebes jsou vůbec prvním snímkem, ve kterém se pomocí techniky motion capture snímala letadla. (imro)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama