Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou šedesátá léta minulého století a zpěvačky Effie, Lorrell a Deena záhy zjistí, jaké to je, když se jim splní jejich nejdivočejší sny. Poté, co je na místní pěvecké soutěži objeví ambiciózní manažer Curtis Taylor Jr., dostane dívčí trio známé jako "Dreamettes" jedinečnou příležitost zpívat vokály v písničkách oblíbeného zpěváka Jamese "Thundera" Earlyho. Když dívky následně začnou díky Taylorovi vydávat jeden hit za druhým a proslaví se jako "Dreams", rychle si uvědomí, že neutuchající snaha prorazit postupně zastínila jejich přátelství. Taylor totiž vystrnadí nesmírně talentovanou Effie, aby se tváří skupiny mohla stát krásnější Deena a udržela je tak na vrcholcích žebříčků hitparád. Maloměstským dívkám s velkoměstskými sny začne pomalu docházet, že daň za slávu je možná daleko vyšší, než by kterákoli z nich čekala. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (218)

kikuka 

všechny recenze uživatele

je naozaj skvelý pocit vychádzať z kina tanečným krokom, na ktorý ma naladil film. Som úprimne rada, že takéto muzikály nie sú vyhradené na sobotnú noc na Dvojke, nedeľu podvečer na ČT2, alebo len na dobu, keď spím a hlavou mi plávajú krásne tajomstvá. Dreamgirls nie sú sen, treba ich sledovať s očami otvorenými. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je vůbec možné, aby postavy neustále vyzpívávaly své nejniternější pocity a přitom se o nich divák nic nedozvěděl? Condonův muzikál ukazuje, že dost dobře. Charizmatický charakterní chlap se v závěru promění z minuty na minutu na vychytralého zrádce, nezvladatelná divoška samozřejmě zjihne a všichni odcházejí šťasní...nebo ne? Já určitě ne, protože tohle mi nestačí. Muzikály nejednou ukázaly, že do postav lze vidět jediným songem velmi důkladně. Proto je k zbláznění, když Dreamgirls nevědí, kdy přestat zpívat. Když přijde jen trochu vypjatější chvilka, hodil by se emotivnější dialog a po něm úderný popěvek, ale hlavní postavy se v chumlu překřikují ve zmatečné bezmelodičné písni, která na mě tak působí jen trapně. Atmosféru aby pohledal a těch několik zajímavých kamerových objezdů už nic nezachrání. Jediným kladem zůstává Eddie Murphy a jeho božský výkon. Přijde mi ale, že tvůrci ho snad ani nechtěli nechat vyniknout a ubírají mu prostor, jak to jen jde. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Oslava krásy, lásky, vinylu a ženské křehkosti... v muzikálovém kousku, kde tři božské dračice, chycené v pavučině snů amerického show businessu, zpívají jako o život. Bill Condon se vytasil s překvapivě příjemným muzikálem, který se nachází přesně veprostřed mezi Hairspray a Chicagem. Condon hezky klouže po povrchu a tančí mezi styly, ale téměř žádné postavě se mu nedaří dostat pod kůži a to ze všech zůčastněných činí jen loutky rozestavěné na šachovnici historických událostí. I přes tento fakt je to ale podívaná velice příjemná jak pro oči, tak hlavně pro uši. 8/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle RnB rozhodně můžu. Chytlavé písně, které se neomrzí, písně s nábojem, kterým navíc vévodí krásné interpretky se snad ještě krásnějšími hlasy. A to platí i o Beyoncé. Neskutečný casting, a to i v případě takových jako Jamie Foxx nebo Eddie Murphy. Hlavně ten Eddie je neuvěřitelný. Proč takové role nedostává častěji? Není to epické, není to ani tak vizuálně bohaté, ale má to příběh a má to skvělé písně. Takhle by měl vypadat muzikál současnosti. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Bez debat je to jednoduchý, zato úchvatně natočený, ztvárněný, zahraný i zazpívaný film. Dreamgirls stojí na nekomplikovaném, avšak velice emotivním příběhu. Dvě nejsilnější scény - Hádka mezi Effie a zbytkem skupiny a balada Listen, kde Deena dokazuje manželovi, že je výborná zpěvačka srší takovýma jiskrama, které z Moulin Rouge či Chicaga udělají chudší příbuzné. Dreamgirls hýří barvami, tancem a skvělými písněmi. Černý koktejl, který prostě chutná dobře a je jedno, jak je složitý. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Beyoncé kvůli roli v tomto muzikálu musela zhubnout 20 kilogramů. (ČSFD)
  • Eddie Murphy všechny překvapil, když přijal roli stárnoucího zpěváka Earlyho bez dlouhého licitování. (Pumiiix)
  • Zpívající trojlístek ve filmu vystřídá 120 různých kostýmů, mnoho účesů a typů make-upu. (Pumiiix)

Související novinky

Eddie Murphy touží po Oscarech

Eddie Murphy touží po Oscarech

07.09.2011

A dostane je. Protože je bude moderovat. Jistě, je to především součást kampaně před uvedením pestře obsazené krimikomedie Mistrovský plán, kterou natočil Brett Ratner. A Ratner je i jedním z… (více)

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama