Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tak nám Bruce Campbell poněkud zestárl a ztloustl - to já ovšem taky, takže není nač si stěžovat. A pokud jde o to pustit se do křížku s kořeny a větvemi obtěžujícími nevinné dívky, sotva lze nalézt zkušenějšího odborníka. O zjevné inspiraci Raimiho dílem se tu už zmínil nejeden uživatel a co se týče nápadné podobnosti ústřední zápletky s nedostižnou "Suspirií", také nejsem první kdo si jí povšiml. Originalitou a rychlým spádem tedy "Lesy" nijak zvlášť nevynikají a poněkud chaotický závěr snímku na dokonalosti také nepřidá, ale za zklamání bych tento vizuálně zdařilý a přiměřeně strašící horor určitě neoznačil. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sympatická variace/odvar Suspirie. Samozřejmě bez Argentova divokého audiovizuálního balení, tohle má spíš harrypotterovský vibe, ale s fajn holčičím castingem, proti kterému hraje spolehlivě charizmatická Patricia Clarkson. A kde se po holkách chtivě sápají kořeny z lesa, nemůže chybět Bruce Campbell. Škoda, že to víc netlačí na ty vztahy mezi holkama na škole. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americko-britsko-německý snímek „Lesy“ má skvělou atmosféru, která ale v závěru není naplněna. Najednou je konec, který se snažil být celkem akční, ale přitom si říkáte, že by to možná chtěl ještě něco trochu víc. McKeeho hororo ale rozhodně není špatně natočený, skvěle si vybral představitelky hlavních postav, především pak Patricia Clarkson je v roli ředitelky ďábelská. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Mami, chci domu. Těším se na kamarádky."„Vždyť ty žádné kamarádky nemáš." Heather je rebel a outsider, a tak je uklizena na soukromou školu uprostřed lesů, aby přišla k rozumu. Až později zjistí, že ve skutečnosti byla škola vybrána někým úplně jiným než rodiči. Zatímco si dívky vyprávějí legendu o tom, jak se školy kdysi zmocnily tři čarodějnice, lesy okolo se halí do zlověstné mlhy a temnými korunami se nese zlověstný šepot. A když větve a kořeny stromů ožijí, oběť jimi uchvácená nemá naději... Ani po letech jsem zklamán nebyl, byť jsem si film téměř nepamatoval. Mnohem lepší než podobné Temné osnovy (2018), které ale místo čarodějnic vsadily na duchy. P. Clarksonová je přesně ten typ, co se umí báječně přetvařovat a mile usmívat, zatímco jí z koutku úst odkapává jed. Kromě autonehod je samozřejmě nejlepší čarodějný rituál. Hodnocení ponechávám ()

TO 

všechny recenze uživatele

Mizérie, příběh dobrý maximálně pro jednou epizodu nějakého hororového seriálu pro mládež. Útržkovité hororové výjevy a řevy v jinak nudném ději mě neberou, několik záběrů na pohybující se větve stromů tam sice taky je, ale strašidelné nejsou ani náhodou. Akorát zpracování nehororových částí je povedené, pěkná šedesátá léta s písničkami. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • V každé místnosti ve škole jsou listy, kořeny nebo rostliny. (LUKICKK)
  • Právě tento snímek přinutil M. Night Shyamalana změnit název jím režírovaného filmu z původně plánovaného The Woods na nám dnes známý Vesnice (2004). (ČSFD)

Reklama

Reklama