Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

honajz 

všechny recenze uživatele

Dobrý horor, kde mi sice vadilo pár drobností, některé nejasnosti, obarvená rádoby zrzka, protahovaný příběh, když už je jasné, oč jde, a že Bruce Campbell nedostal víc prostoru - ten závěr nic moc tedy, když vzpomenu na Evil Dead, se sekerou to umí líp ;-), ale celkově to má příjemně budované napětí, postupně rozplétanou záhadu, skvělou kameru a dobré triky, takže se dostavilo to, co u hororu člověk čeká - napětí, netrpělivé poposedávání a nakonec slušné rozuzlení. I to zasazení do 60. let má svůj styl, včetně písniček - ta klišé a pastelové barvy té doby, jinak plná optimismu a lásky a boje za mír, tady vyznívají pěkně děsivě. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Až na scénu s autem, kdy rodiče odvážejí Heather a na, jak to napsat, odfláknutý konec to byl pro mne nadprůměrný snímek svou atmosférou... Snímek, který mě přikoval k sedačce od prvních minut a až na zmíněné pasáže se mi líbil až do konce... Atmosférická a hudební stránka perfektní až mě mrazilo v zádech a zastavoval se mi místy dech... Herecký výkon Agnes Bruckner se mi též velice líbil... Pro mě velice přesvědčivý a dobře podaný výkon... Ke snímku se budu rád vracet, i když na začátku zmíněné věci mi asi budou trnem v oku napořád... ()

Reklama

berusche 

všechny recenze uživatele

No, hmm, tak co bych tak mohla k tomuto skvostu říci? Já se přiznám, že tupé na to, abych u toho žehlila, to bylo dost, ale i tak bych očekávala buď větší řežbu nebo větší duchaplnost (nebo duchů plnost, nebo prostě navíc něčeho, co z toho udělá horor). Motivy nejasné, jednání postav také a hlavní hrdinka to měla podpálit na začátku a byl by svatej klid. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americko-britsko-německý snímek „Lesy“ má skvělou atmosféru, která ale v závěru není naplněna. Najednou je konec, který se snažil být celkem akční, ale přitom si říkáte, že by to možná chtěl ještě něco trochu víc. McKeeho hororo ale rozhodně není špatně natočený, skvěle si vybral představitelky hlavních postav, především pak Patricia Clarkson je v roli ředitelky ďábelská. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Ten konec mě dost naštval a udělal z toho strašnou slátaninu. Přitom podmínky pro kvalitní horor byly dobré. Stará děsivá budova uprostřed lesů, staré pany buzerující mladé holky. Asi bych si v tomto prostředí dokázal představit spíš obyčejnou vyvražďovačku, kde by Bruce dostal hlavní roli a sekerou se prosekal pro svou dceru skrze vraždící učitelky. 45% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Mená učiteliek sú vlastne názvy miest amerického štátu Michigan - Charlevoix, Mackinac, Arbor, Traverse. (misterz)
  • V každé místnosti ve škole jsou listy, kořeny nebo rostliny. (LUKICKK)

Reklama

Reklama