Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

McKeeho Lesy napadené kůrovcem sterility. Mléčné Bradavice v sukních mi svou mdlou atmosférou připomněly podobně leklé žánrové ryby (Cageův Rituál, Cry Wolf) a pokud absentují i napětí, či originalita, může jít Lucky s nějakými ševelícími hvozdy, digitálními kořínky a scénářem po polomu leda tak do háje zeleného. Když jsme u těch asociací s Evil Dead, měl se Ash chopit motorovky a v poloměru jednoho kilometru od školy všechny stromy podříznout, staré Belgie z učitelského sboru rozříznout a tu nejkrásnější studentku… ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Teda u Mckeeho začínám mít jistotu, že horor od něj bude v pohodě koukatelnej ale na zadek neposadí jelikož tam vždy chybí ta mrazivá atmosféra co dělá rozdíl mezi jednohubkou a peckou. Ať vezmu May, Woman a nebo Lesy tak všechny tři díla měly celkem sympatické obsazení, v pohodě příběh ale nedokázaly mě vtáhnout do děje natolik abych sotva dýchal a hltal co se bude. Každopádně ale Lesy jsou prima nenáročnej horor který potěší už tím kde se odehrává - Dívčí škola v obrovském sídle v hlubokém temném lese s utajovaným tajemstvím no sakra to znělo dost dobře. Nakonec jen dobrý, nelekl jsem se ani jednou, mrazivá scéna se taky nedostavila ale i tak to bylo slušné a někdo bude určitě nadšený. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Od McKeeho som čakal originálnejšiu story a rozhodne nie som úplne spokojný, ale ten film zhruba po dvoch tretinách zvýši obrátky, pribudne brutality a v konečnom dôsledku, nakoniec efektívne spracovanie zvíťazí nad triviálnym scenárom. A mimochodom, celý čas som čakal na Angelu Bettis a ona sa neobjavila. Keby ste ju tam tiež hľadali, tak vedzte že iba prepožičala hlas. Lesom ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po první polovině filmu, která oplývá fakt dobrou mysteriózněmrazivou atmosférou bohužel přichází o něco slabší druhá polovina a úplně zkurvený zakončení, ke kterýmu ta druhá půle směřovala bohužel docela jistě a hlavně nezajímavě. Sice Bruce Campbell vyfasuje na konci sekeru, ale nějak toho s ní moc nepředvede, což je docela škoda a všechno pak musí zařídit Agnes Bruckner, která ale nevypadá tak cool jako Bruce. slabší 4* ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Hororové překvapení! Rozhodně jsem mile/strašidelně překvapen z tohoto filmu. Nízkorozpočtový horor odehrávající se jen v uvnitř a v okolí internátu oblkopený lesem. Možná by někdo namítl , že to je krapet nudné , když tam nikdo neumírá každou minutu a není vidět žádný "bubák". Ne to opravdu nečekejte. Příběh ani není kdoví jak originální (čarodějnice ovladly dívčí internát) , ale vše to vynahradí opravdu hutnou atmosférou a hostem na výsost hororě slavným - Bruce Campbell -. Narozdíl od Vesnice tady u mě zafungovalo ono tajemství a strach z lesa. Dívky nechodte tam ,nebo se nevrátíte. Sice by někomu toto nestačilo , ale pokud každý druhý horor je jen o uřezávání , sekání a zabíjení na každem kroku a kdy hned víme s čím máme co dočínění , tak toto je jako otevřít okno do zatuchlého pokoje a na chvíli nechat profouknout svěžím větrem. Přiznám se , že atmosféra co začla pomalu houstnout jsem očekávám konecnou pointu. Sice mě mírně nepřekvapila , tak si myslím , že mě pořadně mrazilo celý film. No a proč plný počet? Nebráním se pocitu , že prostě tvůrci milují jako já serii Evil Dead. Popíšu proč! Internát obklopen hrozným lesem ovládáným temným duchem/zlem. Především , ale host ve formě otce hlavní hrdinky Bruce Campbella , který se ke konci objeví se sekyrou a pořádně to tam poseká "Groovy". To za to stojí ! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • V každé místnosti ve škole jsou listy, kořeny nebo rostliny. (LUKICKK)
  • Právě tento snímek přinutil M. Night Shyamalana změnit název jím režírovaného filmu z původně plánovaného The Woods na nám dnes známý Vesnice (2004). (ČSFD)

Reklama

Reklama