Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou filmového vyprávění, inspirovaného skutečným příběhem, je Chris Gardner, který se živí jako prodejce drahých lékařských přístrojů na měření hustoty kostí. Vůbec však nejdou na odbyt, a tak se situace tříčlenné rodiny neustále zhoršuje. Chris, který sám vyrůstal bez otce, nade vše miluje pětiletého synka Christophera a přísahá, že ho nikdy neopustí. Kvůli dluhům se však stále častěji dostává do sporu s družkou Lindou, která pracuje na dvě směny v prádelně a je vyčerpaná. Zoufalý muž se pod vlivem setkání s bohatým burzovním makléřem rozhodne přihlásit na kurz, pořádaný prestižní firmou, Linda však nevěří, že to k něčemu bude, a po těžkém rozhodování se rozhodne opustit ho. Na jeho naléhání mu však nechá syna. Přes neuvěřitelné potíže a smůlu se Chris dostane mezi dvacet vybraných uchazečů, málem však nabídku odmítne, protože během šestiměsíčního školení nebude dostávat plat. Nakonec přijme a věří, že uspěje. Mezitím se přestěhuje se synem do levného motelu a o víkendech se snaží prodat zbytek přístrojů. I když se mu to podaří, jeho finanční situace je zoufalá. Jsou vyhozeni z motelu a po noci, strávené na záchodcích v metru, začnou přespávat v ubytovně pro bezdomovce. Chris se učí, jak získat pro firmu co nejvíc nových klientů. Bude to však stačit? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (654)

POMO 

všechny recenze uživatele

Smutný "film zo života", ktorý vám povie, že v tom nie ste sami a že raz sa to zlepší. Melancholický, pomaly plynúci, ale nenudiaci. Motorom filmu je sústredený herecký výkon Willa Smitha, ktorý brilantne zobrazuje všetky polohy utrápeného človeka. To on snímku povyšuje nad priemer. Človek, ktorý si za mlada niečím podobným sám neprešiel, by to takto dôveryhodne nezahral. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pokud by snad někdo pochyboval o hereckém umu Willa Smithe, měla by jeho příští filmová odbočka směřovat právě sem. K sice nepřekvapujícímu, ale zato sympatickému, upřímnému a díky hlavnímu hrdinovi i snadno zapamatovatelnému dramatu. Při sledování vám možná dojde pár životních priorit, možná si utřídíte život. Nedokážu ale tak úplně překousnout, že už jsem to všechno viděl jinde a působily na mě spíš maličkosti. Například to, jak hluboko vás dokáže zasáhnout jediný úsměv v pizzerii. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Krásný film o naději a překonávání životních nástrah, který dokáže chytit za srdce, aniž by urazil mozek a přehnaně útočil na slzní kanálky. Will Smith se tu opravdu překonal, předvedl výtečný a procítěný výkon a na listině oscarových nominací se ocitl naprosto zaslouženě. Hlavně díky němu má snímek takovou sílu a nemohl jsem z něj spustit oči, i když bylo vlastně jasné, jak to nakonec dopadne. Takových filmů ať klidně točí více, oni totiž dokážou i silně motivovat, pokud se v životě zrovna nedaří tak, jak by mělo.. Tedy alespoň tenhle to dokáže. 85% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Will Smith sa rozbieha. Herecky sa zdokonaluje, v akcii bol vždy dobrý, teraz vie zahrať bez problémov slávneho boxera, byť cool, dojať a byť jedna z najvačších hviezd planéty. Najviac mu to sluší so svojim synom, ktorého si prizval do príbehu o tom, že nikdy nie je tak zle, aby bolo ešte horšie, a nikdy nie je tak zle, aby sa mohlo všetko v dobré obrátiť. Treba len skúšať, aj keď je šanca iba jedna ku dvadsať, nikdy neviete. Nechápem, prečo si syna nezobrala k sebe jeho matka. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Z bláta do louže a zpět... Tak to je ve zkratce život Chrise Gardnera. Štěstí na dosah má pouze tři nedostatky, ale jsou natolik vážné, že udělaly z potencionálně dobrého filmu trosku, která nemá co nabídnout. Za prvé je tu nadsazená délka stopáže, poté poněkud unylá a v-l-e-k-l-á Mucciniho režie i hlavní postavu příběhu. Will Smith hraje sice tradičně perfektně a jeho postavu mu bez problému uvěříte. Což je, poněkud paradoxně, právě ten největší problém, jelikož tak děsivě nesympatický hlavní hrdina, aby se na filmovém plátně pohledal. Podlézavý, neschopný postarat se o rodinu, vtíravý, otravný, sobecký, hloupý (byť selský rozum mu nechybí). No, prostě typ člověka jakým by každý pohrdal. Během celé stopáže jsem se nemohl zbavit pocitu, že to celé dělá jen a pouze pro sebe a synek se k tomu pouze "náhodně" nachomítl. Když se vezme v úvahu jak moc je to zidealizované oproti skutečnosti, tak mě až zaráží, že o takové osobě někdo opravdu chtěl natočit film. Ovšem pravda je, že je to příběh o přetavení amerického snu ve skutečnost. Což jsme viděli již nespočtukrát a s hrdiny, kterým člověk i mohl konečný úspěch ze srdce přát. Podprůměrný film s výbornými herci a podařenou hudební složkou. Není k nepřežití, ale je totálně zbytečný. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • V scéne, keď Will Smith (Chris Gardner) v metre kričí na ženu, aby ostala stáť a zíde dolu, tak na vagóne pri dverách, si môžeme všimnúť zelenú nálepku, ktorá však v nasledujúcom zábere chýba. (Kub_ees)
  • Na konci filmu projde kolem hlavních postav Chrise (Will Smith) a Christophera (Jaden Smith) na ulici skutečný Chris Gardner, na základě jehož životního příběhu celý film vzniknul. Will Smith se za ním symbolicky ohlédne. (don corleone)
  • Ve filmu bylo v komparzu použito několik opravdových tuláků a bezdomovců, kteří dostávali za své mihnutí na plátně 8 dolarů na hodinu a zdarma občerstvení během natáčení. (don corleone)

Související novinky

Will Smith a remake Karate Kida?

Will Smith a remake Karate Kida?

01.10.2007

No ovšem, taky jsem si klepal na čelo. Will je sympaťák, ale na tohle už je opravdu starý. Samozřejmě, všechno má logické vysvětlení. Will bude pouze produkovat, a to společně s Jerry Weintraubem,… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama