Reklama

Reklama

Pokojný bojovník

  • Česko Tajemství rovnováhy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Excelentní adaptace stejnojmené autobiografické knihy Dana Millmana. Dan je talentovaný sportovec, sní o olympiádě, má vše – poháry, holky, rychlé motorky, divoké party. Těžký úraz ale vše změní. Díky setkání se zvláštním cizincem Dan pochopí, že se musí ještě mnoho učit, mnohé překonat a spoustu věcí naopak opustit, než se stane pokojným bojovníkem a nalezne svou cestu. Nejde o klasický boj mezi zlými a dobrými, film vypráví o tom, jak se postavit konfliktům uvnitř nás samotných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (408)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebola na také tie životné múdrosti, posolstvá, poučky ako byť lepším, ako žiť lepší život. Vyhýbam sa aj takým knihám. Pokojného bojovníka som si prečítať chcela, ale vykašlala som sa na to, a pozrela si hneď film. Na začiatku máme namachrovaného majstra sveta a na konci pokojného bojovníka. Rozhodne ale zaujímavý film. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pokojný bojovník nenabízí nic, co bych už dříve neviděl v nějaké ekvivalentní formě, ale pro mě byl vlastně tajemstvím úspěchu skvěle promyšlený scénář a sympatické herecké obsazení. Film je to ve své podstatě lehký a oddechový, ale zároveň zamyšleníhodný a hloubku nepostrádající. Nabízí se zde velká nálož životních mouder, které oproti mnohým jiným mají smysl, který je vlastně podstatou našeho relativně krátkého bytí. Zkrátka jde ve výsledku o příjemně strávené dvě hodiny u televize. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mentálny tréning je súčasťou tréningového procesu vyspelých týmov v kolektívnom športe či individuálnom už niekoľko rokov. Toto je jeden z dôvodov prečo chce Sparta Praha Guľu zo Žiliny. Má nie len moderné či pokrokové myslenie, ale využíva aj praktiky, pri ktorých ostatní čumia s otvorenou papuľou. Samotný film však vo mne nevyvolal žiadne emócie. Čo jednoznačne beriem ako veľké mínus, lebo šport je dávka emócii sama o sebe. Tu som nič necítil ... ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Pokud čekáte "čistokrevné sportovní drama", tak se asi nedočkáte - tím tenhle snímek vůbec není. Pro mě to byla filozofická smršť, což jsem ani nečekal. Možná to bude pro někoho až moc moralizující, ale snad všechny myšlenky, které ve filmu padnou jsou naprosto přesné, pravdivé a nádherné. Dialogy jsou opravdu špičkové a především na nich snímek stojí. Kdybych hodnotil poslání tohoto filmu, tak je to na plný počet. Ale buď mi tam trochu něco chybělo a nebo všechny ty životní pravdy budu muset ještě vstřebat... Bylo jich tolik! Párkrát jsem měl nutkání dojít si pro papír s tužkou a všechno si to zapisovat, jak to bylo krásně řečeno, ale... chtěl jsem zkusit žít tady a teď... Opravdu inspirující. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

No v podstate klasické pojatie športových filmov-gymnastika zmiešaná z východnouu filozofiou a prvkami ZEN budhizmu. Trochu okorenené mysterióznom a to mi asi úplne nesadlo. Najviac sa mi páčila hláška, že by mal pri tréningu v prvom rade vynechať z jedálničku maso, ach aká užitočná rada, škoda, že to ešte stále nie je samozrejmosťou a nie len pre športovcov. Oceňujem filmy v ktorých človek prekonáva svoje limity a snaží sa zo seba vydať maximum, fungujú dobre ako pozitívna motivácia. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Mark Amin, producent snímku, se ve filmu objeví jako zákazník u benzinové pumpy, který sleduje Dana při postoji. Dan Millman, autor knihy, na které je film založen, se pak objeví také na stejné pumpě jako řidič auta během scény, kdy Dan cvičí poprvé od nehody. (HellFire)
  • Keď Dan Millman leží na aute vedľa benzínovej stanice, na streche auta sú vidieť vyryté písmená SM - iniciály herca Scotta Mechlowicza, ktorý hrá túto postavu. (U_S_O)

Související novinky

Reklama

Reklama