Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov sa rozhodne stráviť noc strašidelnou plavbou po bažinách New Orleans. Legenda hovorí, že tam straší duch Victora Crowleyho. Victor Crowley sa narodil zdeformovaný, deti sa mu posmievali a preto bol neustále zavretý v dome. Jeho otec sa vraj raz pomiatol a rozťal mu tvár sekerou, čím ho zabil. Po tom, čo loď uviazne, sú výletníci donútení vyjsť na breh a už čoskoro zistia, že to možno nie je iba legenda, ale že sa to naozaj stalo. A možno nie úplne tak, ako im to povedal sprievodca. Je však jasné, že nie všetci sa dožijú rána. (pivo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (197)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nenáročná a povedená zábava podle mého gusta. Mám horrorové parodie hodně rád, a tahle byla určitě z těch nejlepších. Spousta skvělých gore momentů, hromada vtipu a nadsázky, slušní herci (navíc ve skvělé epizodní roličce "Candyman" Tony Todd), hodně kvalitní filmařská práce a nečekaný (respektive neobvyklý) konec. Bravo. Moje nejmilejší scéna - roztržená hlava s třepetajícím se jazykem z krku. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela překvapený. Tahle hororová slasher komedie mě dostala především svýma hláškama, které z úst vypouštěly ty dvě adeptky na soft porno. Zbytek herců už tak okouzlující nebyl, ale to už tak u většiny filmů bývá, že jsou tu jen do počtu. Začátek mě příjemně navnadil svou brutalitou a dokonce i gore scény ušly. Potom už sice takový frkot nebyl a sem tam se dostavila i nuda, ale ve finále jsem byl dá se říct spokojený. Gumovitost monstra mi nevadila, ba co víc jsem si připadal jako při sledování nějakého béčka z 80.let, které mám hodně rád. 7/10 ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Dobrá jednorázovka. Viktůrek je ošklivka Katka mezi zmutovanými maniaky a všechny okolo by rád viděl rozsekané na kousky, k čemuž má hodně prostoru a je to většinou docela sranda. Jeho oběti jsou uspokojivě načrtnuty od těch naprostých debílků, přes hysterické slečinky až po pár sympaťáků, takže si kreativní mordy lze jednak užívat a jednak těm normálnějším v závěru držet palce. Je to samozřejmě buranská kravina a dialogy se nedají moc poslouchat, ale halda nadhledu, několik hodně povedených vtípků a roztomile morbidní závěr tomu pomáhají udržet si osobitou parodickou tvář a divák se prostě nenudí. 60% ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Hatchet je crossover v tom najlepšom i najhoršom slova zmysle. Ak by chcel nejaký horrorový panic absolvovať vzdelávací rýchlokurz na tému slasher, dostane k tomu ako bonus aj zopár ďalších "encyklopedických" hesiel navyše. Adam Green sa totiž zároveň odvoláva a občas i cituje z mnohých žánrových klenotov 70. a 80. rokov minulého storočia - a do svojho koktejlu mieša aj iné, než len "slasherové" ingrediencie. Takže tu máme na tácke vedľa seba atmosféru Louisiany z jej voo-doo atribútmi a atmosférou, kúsok z "Piatkov 13", niečo z monster a animal horrorov vrátane kôz:-) a v jednom momente dokonca príde k slovu aj bzučanie motorovky. Green je dôsledne "archaický" aj v použití formálnych prostriedkov vrátane trikov a na fajnšmekrov žmurkne očkom cameom Roberta "Freddyho" Englunda a Tonyho "Candyman" Todda, i obsadením Kane "Jason" Hoddera do úlohy hlavného záporáka. Apropos, hlavný záporák: aj na jeho vizáž sadne slovíčko crossover ako uliate a po filme si môžete urobiť privátnu anketu, z koho všetkého má ten týpek uplácaný svoj nádororvo-hrbolatý imidž. Takto vymyslený koncept sa pochopiteľne nemôže brať vážne a našťastie sa ani neberie. Naopak, Green sa celý čas zhadzuje, čvachtavo "fuckuje" a hláškuje ostošesť, pričom najmä vtípky z rangu "o blondínkach" tu lietajú zľava zprava len taký fukot. Dôvod, prečo napokon nemôžem ísť vyššie ako na 3 hviezdy je vcelku prostý. Ak sa tvorcovia filmu rozhodnú vedome rezignovať na akúkoľvek inú, než len "zábavnú" funkciu, tak sa teda chcem kráľovsky zabávať. Že sa až tak kráľovsky nebavím som pochopil vtedy, keď som zhruba po 60. minútach dostal chuť na kávu a išiel som si ju uvariť bez toho, aby som cítil potrebu stlačiť najprv na ovládači "pause". A to som človek, ktorý keď je v rauši, tak sa radšej doští, než by mal odskakovať na hajzlík, hoci aj s "pause". ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hatchet není bůhvíjak dobrým hororem, stejně jako není bůhvíjak dobrou komedií, ale dokupy to působí celkem fajn a konzistentně, kdy na jedné straně se dočkáme spousty levného gore a béčkových masek, na straně druhé je zde postaráno o humor líp než dobře a spousta zábavných postav drží tuhle linku nad vodou. Neurážející slasherové béčko, které není úplně můj typ filmu, ale díky humoru si udrželo mou pozornost. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Pri pohľade na náhrobky na cintoríne je možné vidieť mená Sarah Elbert a Cory Neal (producenti filmu) a Adam Green (scenárista a režisér). (beso74)
  • Ve filmu je v čase 11:43 zmiňována Marie Laveau, proslulá vúdúistka z New Orleansu, která žila v letech 1794–1881. Po ní pojmenovaná prodejna vúdúistických potřeb plus další zmínka o této osobě v pozdějším ději (v rozhovoru v autobusu) ukazuje, že vzpomínka na ni je v USA dodnes živá. (Adramelech)
  • Režisér filmu Adam Green ve filmu ztvárnil malou roli jedno z mladíků na začátku filmu. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama