Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov sa rozhodne stráviť noc strašidelnou plavbou po bažinách New Orleans. Legenda hovorí, že tam straší duch Victora Crowleyho. Victor Crowley sa narodil zdeformovaný, deti sa mu posmievali a preto bol neustále zavretý v dome. Jeho otec sa vraj raz pomiatol a rozťal mu tvár sekerou, čím ho zabil. Po tom, čo loď uviazne, sú výletníci donútení vyjsť na breh a už čoskoro zistia, že to možno nie je iba legenda, ale že sa to naozaj stalo. A možno nie úplne tak, ako im to povedal sprievodca. Je však jasné, že nie všetci sa dožijú rána. (pivo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (197)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Šťavnatá výprava určená milovníkům močálů, džungle a rudých fontán. Robert Englund je vyvržen hned na začátku a stane se tak noční můrou své dcery, která se ho vydá hledat. Mám rád bažinaté snímky s bujnou vegetací, hladovými krokodýly, deštěm, nemilosrdně bičujícím hladinu, bahenními plyny, připomínajícími duše zemřelých, a zlem, co se zjevuje v záři blesků a za burácení hromů. Ohyzdný sekerník se nevzdává! Lítají hlavy, ruce, nohy, torza... a člověk se u toho dusí smíchy (u tohohle filmu je dobré popcorn vynechat), až mu slzy stříkají z očí. Při naháněčce mezi hroby jsem přes uslzené oči téměř neviděl. Do toho vtipné hlášky, co nešetří dvojsmysly a současně se nebojí jít pro vulgarismus daleko (přitom však neurazí). Zezačátku odhazují spousty dívek trička a vrtí vesele pigmentkami na kameru v rytmu M.Mansona, prostě takový karneval vášní a tance. Pak už se svlékají jen dvě naivky, co netuší, jaká výprava je čeká. A konec? Luxusní - takhle by měly končit horrory jedno, zda jsou vážné, nebo rozverné. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Vynikající brutální podívaná, ve které není jediné hluché místo. Vše šlape a děj si přímočaře razí cestu až k nabušenému finále, aniž by výrazněji zaškobrtl. Možžná škoda, že absentuje charismatičtější záporák, ale tato skutečnost je více než vyvážena přítomností ikon žánru, více než sympatickou stopáží a kozičkami Mercedes McNab. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Horor, ktorý zlyháva vo všetko, o čo sa snaží. Akože atmosféra louisianských bažín zapácha odfláknutými štúdiovými kulisami, background story kopíruje Jasonov príbeh viac než by to bolo vhodné, cameá legiend sú mdlé (Tony Todd je vyslovene trápny), slovné výmeny medzi postavami sú ako od ochotníkov, čo sa zabudli poriadne naučiť text a nazvať humor pubertálnym by bolo priveľkou chválou. Nakoniec jediné, čo vyšlo, je slušné gore. A to je sakra málo. A bolo by to málo aj v 80tych rokoch, na ktoré sa film odkazuje. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Dobrá jednorázovka. Viktůrek je ošklivka Katka mezi zmutovanými maniaky a všechny okolo by rád viděl rozsekané na kousky, k čemuž má hodně prostoru a je to většinou docela sranda. Jeho oběti jsou uspokojivě načrtnuty od těch naprostých debílků, přes hysterické slečinky až po pár sympaťáků, takže si kreativní mordy lze jednak užívat a jednak těm normálnějším v závěru držet palce. Je to samozřejmě buranská kravina a dialogy se nedají moc poslouchat, ale halda nadhledu, několik hodně povedených vtípků a roztomile morbidní závěr tomu pomáhají udržet si osobitou parodickou tvář a divák se prostě nenudí. 60% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hatchet není bůhvíjak dobrým hororem, stejně jako není bůhvíjak dobrou komedií, ale dokupy to působí celkem fajn a konzistentně, kdy na jedné straně se dočkáme spousty levného gore a béčkových masek, na straně druhé je zde postaráno o humor líp než dobře a spousta zábavných postav drží tuhle linku nad vodou. Neurážející slasherové béčko, které není úplně můj typ filmu, ale díky humoru si udrželo mou pozornost. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Kane Hodder na snímku spolupracoval také jako koordinátor kaskadérských scén. (LION-MR.T)
  • Pri pohľade na náhrobky na cintoríne je možné vidieť mená Sarah Elbert a Cory Neal (producenti filmu) a Adam Green (scenárista a režisér). (beso74)
  • Ve filmu je v čase 11:43 zmiňována Marie Laveau, proslulá vúdúistka z New Orleansu, která žila v letech 1794–1881. Po ní pojmenovaná prodejna vúdúistických potřeb plus další zmínka o této osobě v pozdějším ději (v rozhovoru v autobusu) ukazuje, že vzpomínka na ni je v USA dodnes živá. (Adramelech)

Reklama

Reklama