Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (679)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Není to takový hrozný jak zde píšou. Na tento film musíte jít do kina ( stále to opakuju ). Takovéhle akčňáky nesmíte pouštet na čtyřikrát někde v metru na cestě do práce či školy se sluchátkama v uších kde se mačkáte vedle nějakých starších babičkách, které Vám na atmosféře nepřidají. Odstřelovač splnil očekávání, že se někdo snaži jít stopou Bournova mýtu a to se povedlo. Není to lepší, ale znám stovky horších akčňáků, kteří se tvářili mnohem namachrovaněji. Mark Wahlberg je docela v poho, ale víc se těšim na jeho Brazilian Job. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Bob Lee Swagger sice není nový Jason Bourne, ale jeho velkým štěstím je, že jím ani být nechce. Chce být oldschoolovým nekompromisním hlavním hrdinou a to mu jde na jedničku. Wahlberg je totiž jako chladnokrevný stroj parádní a jakékoli jeho odstřelovací představení, ať už ve válečné atmosféře nebo v tichém sněhu, mě fascinovalo každým výstřelem a záměrnou předrsnělostí. A když si pak utahuje i z patriotických řečiček, je rozhodnuto. Neříkám, že je Shooter bez chyby, protože záporáci pořád opakují věty typu "Swagger je stále naživu", i když se nijak nepřetrhnou, aby jmenovaného dostihli, ale taková klopýtnutí dobrému akčňáku snad i trochu sluší. ()

Reklama

Niles 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ani trochu nenudí, stále sa v ňom niečo deje a najlepšie je, že dej nie je veľmi predvídateľný. Snaží sa tiež ukázať, aká je Amerika slobodná krajina a akí zlí ľudia, ktorým ide len o vlastný prospech sú na jej čele. Mark Wahlberg sa do takýchto akčných filmov veľmi hodí, páčila sa mi záverečná scéna jeho pomsty. Ale celkovo, všetky akčné scény boli veľmi dobre spracované. Samozrejme nejaké chyby sa nájdu, ale nič čo by mi výraznejšie prekážalo. Okrem toho obdivujem schopnosti ostreľovačov, takže 5*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jste jeden z mála lidí na světě, kdo ví, po čem má jít." Oslepne-li zase jednou spravedlnost, tak je třeba vybavit ji pořádným kanónem se zaměřovačem a řádně seřídit mířidla. Já tedy neumím trefit komára z kilometru do levýho oka, neboť naše armáda sice skvěle využila mýho zabijáckýho instinktu k buzerplacový hře zvaný „Čelém vzad!“, ale na mou schopnost přežít v bojovejch podmínkách neutratila ani korunu. Přesto jsem si s oblafnutým vlastencem Bobem docela užil jeho boj proti neexistujícím lidem, kteří si špatně vybrali obětního beránka pečenýho pro blaho americkýho národa. Nemusel jsem se přitom sice schovávat napětím pod peřinu, ale pár povzbuzujících roztleskávacích figur jsem si při sledování neodpustil. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vůbec se nejedná o špatný akčňák. Snipeři jsou sice už trošku profláknutější téma stejně jako když se jedná o nějakou tu zradu z vlastních řad. Kolik už sme filmů s podobnou šablonou viděli že? Odešel na odpočinek a oni za ním přišli s nabídkou na prácičku, on ji po krátkém rozmýšlení vzal a nakonec se z toho vyklubal podraz jako vrata. Přesto Odstřelovač umí zaujmout. Mark Wahlberg v roce 2007 ještě za něco stál. PS: Je náhoda že jméno hlavního hrdiny Bob LEE Swagger se nápadně podobná z 1/3 Harvey LEE Oswaldovi? ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Ve scéně atentátu na etiopského arcibiskupa (Dean McKenzie) je vidět skrze optiku, že je mu mířeno přímo na hlavu. Ještě před touto scénou však bylo zmíněno, že na takovou vzdálenost je třeba udělat markantní změny v míření, aby kulka vlivem větru neminula cíl. Pokud mu tedy mířil přesně na hlavu, nemohl jej trefit. Kulka navíc zasáhla hlavu ve stejnou chvíli, kdy se ozval výstřel. Přitom předtím bylo zmíněno, že let kulky na takovou vzdálenost trvá 6-8 vteřin. (Thommy91)
  • Puška M82, kterou na začátku používá Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg), je samonabíjecí zbraň, kterou není třeba po každém výstřelu natahovat, jak je tomu ve filmu. (Jirka_Globus)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama