Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (679)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You don´t understand how serious this is. They killed my dog.“ Wahlberg jako svalnatý brácha MacGyvera nenakope nespravedlnosti zadek - on ji ho přímo rozcupuje sniperskou puškou na hadry a to na vzdálenost nejméně kilometru a půl. Při míření pochopitelně vezme v potaz úroveň znečištění ovzduší emisemi CO2, množství poletujícího blanokřídlého hmyzu s váhou vyšší než tisícina gramu a třas rukou způsobený psychickou újmou po ztrátě psa.. Fuqua stvořil hodně militantní a přes svou délku i svižný film, který však zbytečně odstřelily některé pitomě napsané scény (za všechny bych jmenoval to závěrečné důkazní slyšení u ministra). Loser točit umí, ale potřebuje kvalitní scénář. Pak z něj bude zase Winner. Ptám se, jak je možné, že se asistent Lexe Luthora vypracoval až na post amerického senátora!? Co jsi celou dobu dělal, Supermane? Souložil s Lois Lainovou? Tužil vlasy? Natáčel se Singerem? ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Bob Lee Swagger sice není nový Jason Bourne, ale jeho velkým štěstím je, že jím ani být nechce. Chce být oldschoolovým nekompromisním hlavním hrdinou a to mu jde na jedničku. Wahlberg je totiž jako chladnokrevný stroj parádní a jakékoli jeho odstřelovací představení, ať už ve válečné atmosféře nebo v tichém sněhu, mě fascinovalo každým výstřelem a záměrnou předrsnělostí. A když si pak utahuje i z patriotických řečiček, je rozhodnuto. Neříkám, že je Shooter bez chyby, protože záporáci pořád opakují věty typu "Swagger je stále naživu", i když se nijak nepřetrhnou, aby jmenovaného dostihli, ale taková klopýtnutí dobrému akčňáku snad i trochu sluší. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Odstřelovač scénáristicky, obsahově i zpracováním velmi vydařený a dynamičností nabitý snímek. Scénář mi přišel kvalitní se spoustou chytlavých dialogů, vizuální podoba je velmi vytříbená a vysoké množství akce, napětí a povedených scén mi ani na chvíli nedalo prostor pro nudu. Děj nestagnuje, stále se vyvíjí kupředu. Shooter se mi líbil a přesto mi na něm něco nesedělo. Snad vyznění některých dialogů, nebo... nevím, zkrátka zase to Něco:) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Příběh s mnoha klišovitými momenty je chytře zahalen efektními akčními scénami, zejména úvodní a závěrečné headshooty jsou luxusní a šmrncovní. Ono vůbec tu teče krev proudem, co se kolem Boba Lee Swaggera mihne a smrdí to záporáckým pachem, padá to ve vteřině k zemi s prostřílenými částmi těla, desítky věcí tu vybuchují, včetně dost dobré exploze vrtulníku. Dějově je to ošoupané jako vrata u chlíva, ještěže je Mark Wahlberg drsňáckej ranař a Michael Peňa dobrej herec. Danny Glover sípá jako Darth Vader s přetrhanými hlasivkami, jinak mi připadá jako nějakej přišmrdovač u Mekáče. Docela hodně se toho napovídá kolem ostřelovačských technik, jako síla a rychlost větru, vlhkost vzduchu, nevím... jestli tohle viděl a slyšel někdo, kdo se ve střílení na kilometrové vzdálenosti vyzná, musel se buď řezat smíchy nebo vzteky odstřelil pár cizích králíků na druhém konci vesnice. Ať se v tom už nepřehrabuju jako koroner ve střevech: vcelku dynamický film, plný akčních scén s přesnou muškou, standardních hereckých výkonů, avšak s prorezavělou konstrukcí a slabým příběhem. 70% 61 miliónů dolarů(rozpočet)/95 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Námět je dobrý a i zpočátku to vypadá, že by se mohlo jednat o solidní akční film. Děj ale postupem času ztrácí na atraktivitě a místy mi to přišlo velmi povrchní. Akční scény stojí za to, ale ten příběh mě prostě nedostal. Spíše naopak. Ke konci jsem už jen kroutil hlavou nad tím, co to tvůrci vymýšlí za kraviny. Čekal jsem od tohoto filmu víc. 60% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Boba Lee Swaggera (Mark Wahlberg) zasáhli dvakrát, a to do ramene a boku. Když mu však sestra jeho mrtvého kolegy vyndává kulku, nemá v boku ani ranku. (Pepy)
  • Jde o poslední film, který byl promítán ve známém kině Mann National Theater ve městě Westwood předtím, než bylo 20. dubna 2007 zavřeno. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama